Útinformáció augusztus 11-12-ére Nyíregyházán

Nyíregyháza területén a folyamatban lévő építési és felújítási munkálatok augusztus 11-12-én az alábbiak szerint befolyásolják a jármű-, és gyalogosforgalmat:

Augusztus 11-én (hétfő) elkezdődnek az aszfaltozás előkészítő munkák a Kórház, a Csősz, a Kertész és a Kollégium utcákon, aholforgalomkorlátozás lassítja a közlekedést. A Nyírség és a Vasút utcákon útalapot építenek, és padkarendezési munkák miatt ugyancsaklassabb lesz a haladás a Nefelejcs és Tulipán utcákon.

Augusztus 12-én (kedd) aszfaltoznak az Egres közben, és a Nyírség, vagy a Vasút utcán. Ezeken a szakaszokon teljes útlezárásra kell számítani. Folytatódnak az előkészítő munkák a Kórház, a Csősz, a Kertész és a Kollégium utcákon, ahol forgalomkorlátozás lassítja a közlekedést. A Nefelejcs és Tulipán utcákon padkaépítés miatt kell lassabb haladásra számítani.

Az Érkert projekt munkálatai során forgalomkorlátozással érintett területek:

Toldi utca - Érpataki főfolyás mindkét oldalán (Toldi u. 56-66.) - gyalogosforgalom korlátozott, illetve az Érpataki főfolyás mentén a Toldi u. 56-66. számig autóforgalom is korlátozott

- Toldi u. 56-58 sz. előtt lévő parkolók lezárásra kerültek - autóforgalom elől lezárt terület

- Vécsey köz 27-29. szám között parkoló felújítás , építés alatt - autóforgalom elől lezárt terület

Folyamatban van  a belterületi utak fejlesztése

Garibaldi út: A Garibaldi út  teljes hosszában a Korányi Frigyes út felé a déli oldalon az útszegély építése van folyamatban. A Garibaldi út déli oldalán a járda aszfaltozásának marása is megkezdődött, kb. 2/3 része már elkészült. Az utcában a kétirányú forgalom, valamint a keresztező, csatlakozó utcákra, az ingatlanokra való be- és kihajtás folyamatosan biztosított. Időnként kézi forgalomirányításra is lehet számítani.

Csaló köz: Az ideiglenes forgalomtechnikai terv szerint készült el a forgalom terelése, az úton a kétirányú közlekedés folyamatosan biztosított, ideiglenesen egy-két alkalommal kézi forgalomirányítás történik a munkavégzés módjának megfelelően. A Csaló köz északi és déli oldalán a járda építése teljes hosszában zajlik, a Korányi F. út és az Ószőlő utca közötti szakaszon. A Kivitelező a megkezdte az Ószőlő utcai csomópont korrekciójának előkészítését.

 

Folyamatban van a távfűtési rendszer gerincvezeték és hálózati felújítása.

Az Árpád utca 71. és 75. sz. (felújítási munkálat) a két épület közötti területen a gyalogos forgalmat és az autóparkoló egy részét érinti a hétfői napon.

      A munkálatok várható befejezési ideje: 2014. augusztus 20.

A Madách u. 12-26 sz. (felújítási munkálat) a gyalogos forgalmat nem, az autós forgalmat érinti a Petőfi utca és az Árpád utca közötti szakaszon csak célforgalom közlekedhet, a gépjárművek számára a forgalomelterelő táblákat kihelyezték.

      A munkálatok várható befejezési ideje: 2014. augusztus 15.

 Az Ungvár sétány 22. sz. (felújítási munkálat) az Arany János Gimnázium és Általános Iskola bel és külterületén a gyalogos forgalmat érinti a hétfői napon.

A munkálatok várható befejezési ideje: 2014. augusztus 15.

 Hősök tere 9. sz. (felújítási munkálat) a Zöld Irodaház előtti külterületen a gyalogos forgalmat nem érinti, a taxiállomás parkolójában 4 autóparkoló résznek megfelelő területet érint a hétfői napon.

A munkálatok várható befejezési ideje: 2014. augusztus 31.

 Síp utca teljes hosszában és az Október 23. tér Bethlen Gábor utca közötti területen (távhő gerincvezeték felújításának munkálata a KEOP 5.4.0 pályázat II. ütemének keretében) a Síp utcában a gyalogos forgalmat érinti, részben az autós forgalmat is akadályozza valamint a Kelet áruház előtti kereszteződésben az autós forgalom egy sávban továbbra is elterelésre kerül és a buszmegálló is az ideiglenesen áthelyezett helyszínen üzemel a hétfői napon.

A munkálatok várható befejezési ideje: 2014. augusztus 16.

 Az Északi körúton (távhő gerincvezeték felújításának munkálata a KEOP 5.4.0 pályázat II. ütemének keretében) a munkálatok csak részben érintik a gyalogos forgalmat, mivel a bontási munkálatok közvetlenül az épületek előtti zöld területen zajlanak a hétfői napon.

A munkálatok várható befejezési ideje: 2014. augusztus 31.

 

A Nyírségvíz Zrt. ideiglenes gerincvezeték kiépítésével megkezdte a Bocskai utcán található (Inczédy sor – Liszt Ferenc utca közötti szakaszon) társasházak ivóvízvezetékének rekonstrukcióját. A munkálatok első szakasza csak a belső „szervizutat” érinti.

 

A szennyvízberuházással érintett területeken zajló munkálatok az alábbiak szerint befolyásolják a járműforgalmat:

Westsik V. utca: A kishíd és a Csongor utca közti szakaszon az út mellett elkészített vezeték javítása során sebességkorlátozásra és előzési tilalomra kell számítani, mely várhatóan 2 hétig tart.

Szent István út: A Béla utcai kereszteződésben a már felújított vezetéke javítása folyamatban van, és várhatóan augusztus 15-éig tart.

Tünde utca: A forgalomkorlátozás továbbra is érvényben van, viszont  a teljes lezárás már megszűnt. Az átmenő forgalom lassú haladás mellett biztosított. (Időszakosan előfordulhat még lezárás.)

 

Az Agóra projekt kivitelezési munkálatai során

A Szabadság tér teljes területe le van zárva, a gyalogos forgalom tartósan korlátozott.

 

A BUSZACSA felújítása mellett a Szegfű utca felőli oldalon a járda egy része munkaterületként el lett kerítve.

Köszönjük a városlakók türelmét! Valamennyi útszakaszon kérjük a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy körültekintően közlekedjenek!