Letették az Igrice híd alapkövét

2014. szeptember 11-én a sóstói csónakázó tó keleti oldalán letették az Igrice híd és a kapcsolódó sétány alapkövét.

A helyi magánvállalkozók és magánszemélyek, illetve Nyíregyháza Város támogatásának köszönhetően a munkálatok megkezdődnek. Várhatóan 2014. év végére elkészül az IGRICE híd. 
 
 
 
SÓSTÓGYÓGYFÜRDŐÉRT ALAPÍTVÁNY
 
Az Alapítvány célja, alapelvek:
Az alapítványt civil kezdeményezés hívta életre, melynek célja Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdő, illetve Nyíregyháza - Sóstóhegy lakói, illetve az idelátogató turisták részére hasznos szabadidő eltöltési lehetőség biztosítása, a kulturális, sport, illetve turisztikai és egyéb programok kezdeményezése, támogatása, adományokkal, adománygyűjtéssel, közösségi munka szervezéssel és más úton.      
Kiemelt célok:
- A térség turisztikai vonzerejének, fogadóképessége növelésének elősegítése
- A térség turisztikai kínálata, népszerűsége fejlesztésének elősegítése, 
- A turisztikai szolgáltatások minőségi fejlesztésének elősegítése, támogatása piaci pozíciójának javítása,
- A térséggel kapcsolatos marketingtevékenység erősítése, támogatása
- A helységbe látogató turisták részére turisztikai és kulturális programok megvalósításának támogatása 
- Turistaszolgáltató szereplők együttműködésének erősítése
- A térség ismertségének kiterjesztése, 
- A helyi turizmussal kapcsolatos értékek feltárása, megismertetésének segítése
- A térségben található közterületek, parkok, terek, játszóterek, fürdők, állatpark, múzeumfalu gondozásának, felújításának, fejlesztésének segítése
- Környezet szépítés és a műemlékvédelem elősegítése.
Az alapítvány nyitott, ahhoz magyar és külföldi természetes és jogi személyek egyaránt csatlakozhatnak. A csatlakozási szándékot írásban kell bejelenteni, melynek elfogadásáról az alapítók döntenek.
 
 
 
 
Alapító Tagok:
 
Kósa László
Petneházy Attila
Szabó Zoltán
Litvai Zoltán
Tisza András
Tenkely Szabolcs
Dr. Forgács József Tamás
 
Kuratóriumi tagok:
 
Dr. Podlovics Roland (elnök)
Dr. Adorján Gusztáv
Pék János
Gajdos László
Dr. Kvancz József
 
Az alapítvány székhelye: 4431, Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdő, Szódaház u. 18. 
 
Az Alapítvány rövid távú céljai, kezdeményezései:
 
A 2011 szeptemberében, az alapítók és a kuratóriumi tagok részvételével civil kezdeményezésre megvalósult platánfasor ültetés. A sóstói tavak keleti oldalán 32 db., túlkoros platánfát ültettünk el.
 
Saját adományok és további adományozók megkeresése révén megteremtettük a II. Sóstói Jégkorcsolya Verseny és I. Csúszó Alkalmatlanságok Tréfás Vetélkedője megszervezésének és megtartásának anyagi feltételét, valamint élő munkával is hozzájárultunk a terület használhatóvá tételéhez. A rendezvényt sikeresen 2012. február 11. napján megtartottuk.
 
Rövid távú céljaink között szerepel az Igrice patak fölött átívelő híd és kapcsolódó sétány megépítése, mely a Csónak utca végénél lévő közterületen kerül kialakításra (térkő burkolatú járdával összekötve a Csónak utcát és a Sóstói tó körüli sétányt). Az Igrice híd megvalósulásával biztosítja a sóstói lakó- és üdülőövezet és a turisztikai centrum kulturált összekötését mind az itt lakók, mind az ide érkező turisták számára.   
 
Az Alapítvány célja az építkezés anyagi fedezetének előteremtése támogatások útján, illetve a kivitelezés koordinálása. Az Alapítvány 2013-ban támogatások révén megszerezte a híd engedélyes tervdokumentációját, az építési engedélyezési eljárás 2014. évben lezárult, rendelkezésünkre áll a jogerős építési engedély.