XIII. Szabolcs Kupa Nemzetközi Fodrász, Kozmetikus, Műkörömépítő- és díszítő, Pedikűrös verseny

2015. február 8-án 9.00 órai kezdettel, immár 13. alkalommal rendezi meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár nemzetközi szintű szakmai versenyét, melynek során a szépségipar minden területéről érkeznek versenyzők Magyarországról és a határon túlról egyaránt. 

A legnépszerűbb és egyben leglátványosabb versenyszám a kozmetikusok számára idén a „Holtodiglan holtomiglan” jegyében lesz, ahol a felnőtt gyakorlott szakemberek mutathatják meg kreativitásukat. 
 
Idén egyébként a szépségipar ezen ágában a szem mindig hangsúlyos, erősen kontúros, sötét szemhéjfestékkel és világos szájjal, valamint világos szemhéj esetében piros ajkakkal, tehát eperajak cseresznyeszájkedvelők ismét viselhetik ezt az izgalmas színt. Továbbra is töretlen a műszempilla minden változatának népszerűsége, míg a szemöldök vonala természetes formájú és színű, elsődleges szempont, hogy összhangban legyen viselőjével.
 
A meghívásos felnőtt mesterkategória versenyzői konty és full fashion kategóriában is megmutathatják tudásukat a nagyközönségnek és a szakmának egyaránt, megnehezítve a zsűri egyébként sem könnyű munkáját. A legnépszerűbb versenyszámok között továbbra is a fantáziakonty, a speciális technikát igénylő fonások, valamint a szakmai képzésben alapként tanult „Vízmarcell”, mely a nagy amerikai szesztilalom idején viseltek a hölgyek, és elkészítéséhez csak víz és fésű használható a szakértő kezek segítőtársaként.  A fodrászatban idén újra hódít a Kleopátra-fazon a hölgyeknél, középen elválasztott dús frufruval, és ennek modern változata a hátul fokozatosan vágott, göndörítéssel kerekké és tömörré változtatott stílusban. Különös tehetséget és művészi érzéket kíván az ún.: „csurgatott színképzés”, melyhez igazán profi szakmai felkészültségre van szüksége a fodrászoknak. A színek idén a barna minden árnyalata, a vörös, de töretlenül népszerű a szőke hajkorona is. Itt is a legfontosabb irányelv, hogy viselője egyéniségéhez igazodjon, és valóban jól érezze magát ebben a viseletben. A férfiaknál újra hódít a hosszú, hátrafésült hullámos, extrém esetben göndör frizura, mely a rendkívül sikeres Depeche Mode együttes Dave Gahan-je hajviseletét idézi.
 
 
 
A műkörömdíszítő versenyszámban idén a „Velencei karnevál” címmel a kreativitás határait feszegető versenyzők engedik szabadjára fantáziájukat, elképesztve a nézőközönséget. Ebben természetesen a jelenleg divatos, rövid természetes hatású, vagy erős neon és csillogó színekkel ékeskedő hölgyek nem lehetnek modellek. Az örök divat a francia manikűr továbbra is őrzi vezető helyét az érdeklődésben, míg a géllakk és az 1-2 körmön található, a többihez képest eltérő színű festésmód is népszerű. 
 
 
176 tanuló, felnőtt és mester jelezte részvételi szándékát, 236 nevezéssel a megmérettetésen. Idén az országban első alkalommal rendezik meg a meghívásos mesterek bajnokságát, mely hazánk néhány versenyét követően döntővel zárul Budapesten, ahol kihirdetik az első bajnokot.
A verseny kísérőrendezvényeként fellép a nyíregyházi divatszövetség ízelítőt adva a legújabb trendekről nemcsak frizura és smink, hanem a viseletek területén is a legújabb divatirányzatokat is bemutatják (15.30 órai kezdettel).a Magyar Kontyművészek társasága, ahol nemzetközi hírű szakemberek mutatják be szakmai tudásukat (16.40 órai kezdettel), kreativitásukat elkápráztatva a közönséget. A versenynek a Hotel Korona ad méltó helyszínt.
A rendezvényre a belépés továbbra is díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel vár a szervező kereskedelmi és iparkamara.