Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Nyíregyházi Kutyaklub idei első találkozója

Pünkösdkor, 2018.május 20-án találkoznak először a nyíregyházi kutyások, méghozzá a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete kiképzőpályáján.

Hulladékszállítás Pünkösdkor Nyíregyházán

A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2018. május 21. napján (Pünkösd hétfőn), a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik.
 

Fiókaköszöntő odúles a nyíregyházi Sóstói-erdőben

Az E-misszió Egyesület 2018 május 5-én, szombaton délelőtt madárfióka- odúlesre várja az érdeklődőket a Sóstói-erdőbe. Az Egyesület munkatársai mindenkit szívesen látnak, akit érdekelnek a mogyorós pelék és az erdő madárvilága, és szívesen segíti a természetvédelmi tevékenységeket. Indulás 9:00-kor az Erdei Tornapályától.

Változik a parkolás rendje május 1-től

2018. május 1-től változik a parkolási rend azokon a túlterhelt, jellemzően fizetős zónák mellett található belvárosi területeken, ahol a nagy számú parkoló autó szinte ellehetetleníti az ott élők közlekedését, és normális életvitelét. A szabályozás szerint azokon a területeken fizetőssé tehető a parkolás, ahol a telítettség meghaladja a 70%-ot. A hatásvizsgálatok szerint a jelenleg bevont utcák mindegyikében jelentősen meghaladja a parkoló autók száma a küszöbértéket. Egyes területeken eléri a 98%-os szintet.

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.


Galériák

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán 2018. április 28-án mutatták be a nyíregyházi Móricz zsigmond Színház Nagyszínpadán Georges Feydeau vígjátékát. A darab nyíregyházi bemutatója Závada Péter friss humorú, kortárs szemléletű szövegváltozata alapján készült. Magukon (is) nevetni tudó felnőtteknek bátran ajánljuk ezt a különleges előadást.

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Pörgős napok a Zöld Keréknél

Két programot is ajánlunk a bringázás szerelmeseinek. Sárkánytojásra is lőnek, vagyis Rakamazra tekerünk  szombaton  ahol az Aranyos árok melletti lovas farmon részt veszünk a hagyományőrző íjászversenyen.

 

 

A látványosnak ígérkező esemény megtekintése után utunkat folytatjuk Szabolcs, Tímár felé, ahol a Tisza partján megpihenünk és megkóstoljuk sült keszeget. 
 
Indulás 2015. 06. 13. szombat 9. 00 órakor Nyíregyházán a  Kossuth térről.
 
Túravezető: Harászi Enikő és Posta Róbert
 
Táv: 30 km
 
 A múlt évi túra képei: https://plus.google.com/u/0/photos/108472339246616804465/albums/6006739619529871377
 
Bringázás a nagy tó körül
 
 
Immár 3. alkalommal kapcsolódunk be a Spirit of Balaton nevű  programba, melynek célja 24 óra alatt megkerülni a Balatont kerékpárral (212 km).
Aki vett már részt ezen az eseményen, tudja mit jelent egy nagy feladatot teljesíteni. Mekkora élményt nyújt csapatban, közösen, de mégis egyenként is megküzdeni a kihívással.
Örök emlék marad, egy nagyszerű teljesítmény, mely megmutatja mire képes az akaraterő. A magam részéről mindenkinek ajánlani tudom. Nem lehetetlen küldetés, sőt még csak kiemelkedő erőnlét sem szükséges a sikerhez. Pusztán elhatározás kérdése és a többi már megy magától, a csapat lelkesít, támogat mindenben és ez átsegíti a holtponton.
Ha ezeket a sorokat olvasva úgy érzed megmozdult benned valami, akkor ez a Te küldetésed is!
Az eseményről röviden:
A Sirit of Balaton rendezvény minden év július első szombatján van, jelen esetben 2015.07.04.-én. 
A program ingyenes, pecsételő állomásokat kell érinteni a Balaton
​ ​körül és 24 órán belül megkerülni a tavat, az irány és a kiindulási pont tetszőleges. Minden évben rengeteg ember pattan aznap kerékpárra, ami a hangulatot csak tovább fokozza, hiszen lelkes idegnek fognak útközben üdvözölni vagy éppen a vége fele biztatni.
 
Terveink szerint 2015. július 03​-án utazunk a Balatonhoz, hogy másnap reggel 8-kor frissen rajthoz állhassunk. Akár családi nyaralást is lehet ezzel a programmal fűszerezni és csak arra az egy napra csatlakozni csapatunkhoz. Az utazást személygépkocsival tervezzük, költség megosztással, amennyiben ez a jelentkezők között megszervezhető.
Jelentkezési határidő: 2015. június 20.
Jelentkezni lehet: zoldkeroprogram@gmail.com, vagy 70/ 631 16 26
Mindenkit várunk, aki csatlakozni szeretne egy színes programhoz. 
 
A múlt évi beszámoló és fotók:​ ​http://www.zoldkero.hu/kiemelt/balatoni-kanikula​
.

Main menu

story | by Dr. Radut