Secondary menu


Kiemelt cikkek

Befejeződött a szabadidő komplexum felújítása a Sóstói-erdőben

Teljesen megújult a nyíregyháziak kedvelt kikapcsolódásai helye, a Sóstói-erdőben levő szabadidő komplexum. A NYÍRERDŐ Zrt. saját forrásból, 25 millió forintból végezte el a munkát az elmúlt két hónapban. A korszerűsítésre azért volt szükség, mert a 2005 és 2007 közötti erdőgazdasági fejlesztéseknek köszönhetően megvalósult játszótér, erdei körszín és színpad, a kondikert valamint sok egyéb közjóléti berendezés az eltelt időszakban elhasználódott, egyes elemek funkciójukat vesztették.

NYÍRERDŐ Nap Nyíregyházán

Az Erdők Hete rendezvénysorozat immár 21. alkalommal várja a látogatókat – kicsiket és nagyokat egyaránt – Magyarország erdeibe. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés jelmondata: „Közös kincsünk az erdő.” A programokkal az erdők értékeinek gazdagságára, azon belül a természeti, turisztikai és gazdasági értékek párhuzamos jelenlétére hívják fel a figyelmet a szervezők.

Rendkívüli tárlatvezetés után újra Muzsikál a Múzeum

Rendkívüli tárlatvezetés után újra Muzsikál a Múzeum Rendhagyó tárlatvezetéssel és érdekes előadásokkal várják az érdeklődőket a Jósa András Múzeumban szeptember 28-án a Kutatók Éjszakáján. Utána a Nyíregyházi Egyetem népzenész hallgatóinak koncertjére invitálják a nótázás és muzsika kedvelőit.

Fesztivál az állatokért 2017

Minden év október 4-én világszerte ünneplik meg állatbarátok az Állatok Világnapját. A nyíregyházi Állatbarát Alapítvány minden évben egy városi, izgalmas fesztivállal köszönti az állatokat, állattartókat szeptember végén...
 

V. Tirpák Fesztivál és Pálinkanap Nyíregyházán

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Tirpák Fesztivál és Pálinkanap Nyíregyházán, a Kossuth téren. A megszokott és új programokkal, finom ételekkel várják a kedves érdeklődőket!
 

Európai Autómentes Nap a Zöld Kerék Alapítvánnyal

Bringás reggeli és ,,TE SZEDD!" akció után lendületben a Zöld Kerék. Nemrég 300 kakaós csigával és almával vártuk a bringásokat Nyíregyházán, hulladékot gyűjtöttünk a kerékpárutak mentén, most pedig arra készülünk hogy megmozgatjuk a várost 2017. szeptember 22-én.
 


Galériák

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Állatbarát Vállalkozás – Orha Művek Kft.

Állatbarát Vállalkozás – Orha Művek Kft. A mai rohanó világban egyre kevesebb ideje jut mindenkinek a családjára, barátaira, hobbijára, saját magára. Sokszor nem vesszük észre magunk körül a szépet, a kedveset, de kisebb környezetünk problémáit sem.

 

 

A nyíregyházi Orha Művek kft. ügyvezetője, Orha József egy megbízható és sikeres vállalkozás irányítása mellett is időt szakít az elesettek megsegítésére. Legyen az egy, az utcán kóborló, menekülő kutya, egy gazdájánál csontsoványan sinylődő, kiszolgált házőrző vagy a menhely egy esélytelen lakója....

A fiatal cégvezető már jó ideje viseli szívén Állatotthonunk lakóinak sorsát, kényelmét. Időről időre jön és feltérképezi, melyek azok a dolgok, melyekkel vállalkozása a menhely lakóinak életét szebbé, komfortosabbá teheti. És ahogy a cég szlogenje is tartja: " Megoldásokban gondolkozunk, nem kifogásokban!", valóban mindenre találnak megoldást!

Állatbarát Vállalkozás – Orha Művek Kft.

Az ő jóvoltukból kapott fedélt tavaly főzőhelyiségünk, az idén télen pedig szintén legégetőbb problémáinkon segítettek: a kölyök kennelek téli tetőt kaptak, hogy ezzel is védve legyenek a hótól, ónos esőtől, széltől az Állatotthon apróságai. A karanténban élő és ketrecnyugalomban lábadozó kutyusok pedig az Orha Művek jóvoltából egy gyönyörű "játszótéren" vezethetik le a nagy pihenésben felgyülemlett energiájukat. Naponta többször is beindul a "lábadozó buli" , ami után ­ és persze a bőséges vacsi után ­ kimerülten, de boldogan pihennek a fogságra ítélt kis lakóink.

Az Orha Művek mindezt tette saját költségen, gyorsan és felelőséggel! Köszönjük, hogy munkájukkal, értékes idejükkel, támogatásukkal az Állatotthon lakóinak környezete szebbé és élhetőbbé vált!

De nem csak ettől állatbarát ez a nyíregyházi vállalkozás! Családi kedvenceik, telephelyeik őrzői mind­mind elárvult és menhelyre került négylábúak. Rendszeresen menhelyünk legesélytelenebb lakói kapnak esélyt a szabadságra, egy boldogabb életre! 

Reméljük példamutató önzetlenségük másokat is arra sarkal majd, hogy segítsék környezetük rászorulóit! Hiszen együtt minden megoldható!

Main menu

story | by Dr. Radut