Secondary menu


Kiemelt cikkek

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.

Rekordkísérletre készülnek a nyíregyházi menhelyen

Az Állatbarát Alapítvány 2018.április 8-án, vasárnap rekordot szeretne dönteni - már ami a kutyák sétáltatását illeti. 10-15 óra között várnak minden állatbarátot a Csatorna u. 2.szám alatti menhelyen. Szép időt jósolnak, döntsük meg a korábbi rekordot!

Fülöp kutya megkínzói súlyosabb büntetést kaptak másodfokon

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. április 6-án 8-8 hónap börtönbüntetésre súlyosbította a B. A. és társa vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 4-4 hónap fogházbüntetést. Az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Megjelent a Képmás Zenekar harmadik klipje

A klip ötlete egy baráti borozgatás alkalmával merült fel, és már régóta tervezgették.  Ez lírai, szerelmes dal, amelynek képeit Nyíregyházán és Bodrogkeresztúron forgatták, Kondás Kristóf a rendező segédletével. Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen bemutatták legújabb videóklipjüket, amely a MINDEN MIT ELLOPTÁL című dalból készült.

Csillagvirág-számlálás a Sóstói erdőben

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. 2018. április 2-án, húsvét hétfőn 15:00-kor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét.

Piacok húsvéti nyitva tartása és parkolási rend Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tisztelt Vásárlókat, hogy a Búza téri Piaccsarnok, valamint az Örökösföldi piac március 30-án (péntek) és 31-én (szombat) nyitva tart, április 1-én ( vasárnap) és 2-án (hétfő) ZÁRVA lesz.
 


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Nyílt nap a Csodavár Játszóházban

Nyílt nap a Csodavár Játszóházban A Down Egyesület által fenntartott Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóház a fenti idézethez hasonlóan is vallja, hogy az előítéletek az emberi érés folyamatához hozzá tartoznak ugyan, de nem megváltozhatatlanok. Gyermekeink még magukban hordozzák az elfogadás teljes egészét, és, hogy mindenkivel kerek a világ, mindenki, még a fogyatékkal élők is teljes jogú tagjai társadalmunknak.

 

 

„Bizonyos dolgokat az életben úgy kell megélnünk, mintha azok arra lennének rendeltetve, hogy érett gyümölccsé legyenek, s ha mégsem érnek meg, akkor hát elejtjük őket. Játékosan kell őket felfognunk, gyermeki módon, előítéletek nélkül. Mihelyt előítéleteink vannak, bizonyos lehetőségeket kizárunk, s életünk nem gazdag többé.” Carl Gustav Jung

 

 

Nyílt nap a Csodavár JátszóházbanA Down Egyesület által fenntartott Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóház a fenti idézethez hasonlóan is vallja, hogy az előítéletek az emberi érés folyamatához hozzá tartoznak ugyan, de nem megváltozhatatlanok. Gyermekeink még magukban hordozzák az elfogadás teljes egészét, és, hogy mindenkivel kerek a világ, mindenki, még a fogyatékkal élők is teljes jogú tagjai társadalmunknak.
A Csodavár az a hely, Nyíregyházán, ahol mindezt a saját szemünkkel is megláthatjuk, érzékszerveinkkel megérezhetjük, és játékosan megélhetjük. Hiszen a Csodavár Játszóház egy olyan INTEGRÁLT környezet, ahol a csodák megélése, a játékok kipróbálása (óriáscsúszdák, 100 m2-es Csodakert, golyófürdő stb.), a munkatársak kedvessége, mind megadják a lehetőséget a kikapcsolódás, az önfeledt játék megélésére, nem csak, a Down-szindrómával és egyéb értelmi fogyatékkal élők számára! Így lesz a jóból jobb, az ügyesből ügyesebb, az okosból okosabb!

Játszóházként is várunk Mindenkit! Hogy betekintést nyerj a Játszóház színfalai mögé, várunk Téged is 2016. február 7-én, vasárnap 10-18 óra között, INGYENES NYÍLT NAPUNKRA!
Foglalkozások órarendje a nyílt napon:
 

Időpont Foglalkozás Időtartam Foglalkozást tartja Foglalkozás Időtartam Foglalkozást tartja
10:00 Ügyes baba 20-25 perc Tóth Erzsébet Ovis szenzoros torna 20-25 perc Szabó Eszter
11:00 Pici ügyes baba 20-25 perc Tóth Erzsébet Vár a suli! 20-25 perc Szabó Eszter
14:00 Tanulásmódszertan 20-25 perc Tóth Erzsébet      
15:00 Játsszunk együtt Jethroval 20-25 perc Pelyvás Csaba és Tóth Erzsébet      
16:00 Zenebölcsi 20-25 perc Lázár-Fazekas Bernadett Játsszunk együtt 20-25 perc Tóth Erzsébet
17:00 Tanuljunk együtt 20-25 perc Tóth Erzsébet      
Akik ezen a napon Játszóházi bérletet, vagy játszóházi foglalkozásra bérletet váltanak, 10 % kedvezményt kapnak a bérlet árából!
Nyílt napunkra vonatkozó szabályzat! Kérjük, figyelmesen elolvasni szíveskedjetek, a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Ahhoz, hogy Mindenki maximálisan élvezhesse a Csodavár adta lehetőségeket kollégáink összeszedtek pár betartandó gondolatot:
  • A Játszóházban egyszerre maximum 30 gyermek tartózkodhat!
  • A nyílt nap folyamán egy gyermek 2 órát tartózkodhat INGYENESEN a Játszóházban!
  • A fenti táblázatban szereplő Játszóházi foglalkozásokra ELŐRE BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!

Kérjük, hogy a +3670 630 4868-as, vagy a +3670 630 1656-os telefonszámunkon ezt jelezni szíveskedjetek!
A nap folyamán csillámtetoválás, kézműves sarok, arcfestés is Vár rátok, valamint vendégünk lesz a Logiko-P játék, MÉHECSKE játékboltja (10:00-12:00 óra között), akik játékbemutatót tartanak, a felsorakoztatott legfőképpen készségfejlesztők és társasjátékok a helyszínen kipróbálhatóak lesznek.
Csodavár! Ahol minden nap csoda vár!

Dankó Dóra
Marketing manager
Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóház
4400. Nyíregyháza, Szent István utca 21.
Mobil: 70/630-41-25
www.csodavarfc.hu

 

Main menu

story | by Dr. Radut