Secondary menu


Kiemelt cikkek

Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2018

 Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2016 A PegazusTv Média és Oktató Kft pályázatot hirdet a Pegazus Könyvek Antológia 2018 címmel. Az immár negyedik alkalommal megjelenő antológiasorozat mottója: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”

A Móricz Zsigmond Könyvtár Kölcsey Szavalóversenyének felhívása

Szavalóversenyt rendeznek 2018. január. 25. (csütörtök) 10 órától középiskolai tanulók részére a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban Igazi különlegesség, dingó született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható kölyök most 7 hetes, így állatorvosi vizsgálatokon esett át. A 3 éve cseh állatkertből érkezett anya állat, 63 napnyi vemhesség után hozta világra egy kotorékban kicsinyét. A szuka kölyök az első hónapot az anya által vájt búvóhelyen töltötte, ám most 7 hetes korában már előmerészkedik rejtekéből s előszeretettel mászkál szülei után a kifutóban.

Karácsonyfagyűjtő akcióval indul a 2018. Nyíregyházán

A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. január 8. és január 20. között karácsonyfagyűjtő akciót szervez. Az akció két hete alatt minden egyes - Korányi F. u. 3., valamint Kerék u. 1. sz. alatti Hulladékudvarokba – beszállított karácsonyfáért sorsjegyet kapnak a résztvevők, amivel sorsoláson vesznek részt, és ajándékokat nyerhetnek.

Jaguár ikrek születtek 2017. végén a Nyíregyházi Állatparkban

Első látásra igazán meglepő, hogy a 103 napnyi vemhesség után világra jött jaguár testvérpár egyik tagja sárga, míg a másik fekete bundával született. A magyarázat azonban egyszerű; A jaguár, mely az Újvilág egyedüli nagymacskája, több színváltozatban létezik, a gyakoribb sárga szőrű, fekete foltos egyedek mellett, melanisztikus, azaz fekete példányok is előfordulnak. 

20 év, 400 ezer km Garai Zoltán nyomdokában

20 év, 400 ezer km Garai Zoltán nyomdokában A karácsonyi ünnepek előtt a kerékpáros évadzáró, értékelő rendezvényünkön, beszámoltunk a 2017- es év történéseiről. Számba vettük merre is gurultunk ebben az évben.


Galériák

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

Nyílt nap a Csodavár Játszóházban

Nyílt nap a Csodavár Játszóházban A Down Egyesület által fenntartott Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóház a fenti idézethez hasonlóan is vallja, hogy az előítéletek az emberi érés folyamatához hozzá tartoznak ugyan, de nem megváltozhatatlanok. Gyermekeink még magukban hordozzák az elfogadás teljes egészét, és, hogy mindenkivel kerek a világ, mindenki, még a fogyatékkal élők is teljes jogú tagjai társadalmunknak.

 

 

„Bizonyos dolgokat az életben úgy kell megélnünk, mintha azok arra lennének rendeltetve, hogy érett gyümölccsé legyenek, s ha mégsem érnek meg, akkor hát elejtjük őket. Játékosan kell őket felfognunk, gyermeki módon, előítéletek nélkül. Mihelyt előítéleteink vannak, bizonyos lehetőségeket kizárunk, s életünk nem gazdag többé.” Carl Gustav Jung

 

 

Nyílt nap a Csodavár JátszóházbanA Down Egyesület által fenntartott Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóház a fenti idézethez hasonlóan is vallja, hogy az előítéletek az emberi érés folyamatához hozzá tartoznak ugyan, de nem megváltozhatatlanok. Gyermekeink még magukban hordozzák az elfogadás teljes egészét, és, hogy mindenkivel kerek a világ, mindenki, még a fogyatékkal élők is teljes jogú tagjai társadalmunknak.
A Csodavár az a hely, Nyíregyházán, ahol mindezt a saját szemünkkel is megláthatjuk, érzékszerveinkkel megérezhetjük, és játékosan megélhetjük. Hiszen a Csodavár Játszóház egy olyan INTEGRÁLT környezet, ahol a csodák megélése, a játékok kipróbálása (óriáscsúszdák, 100 m2-es Csodakert, golyófürdő stb.), a munkatársak kedvessége, mind megadják a lehetőséget a kikapcsolódás, az önfeledt játék megélésére, nem csak, a Down-szindrómával és egyéb értelmi fogyatékkal élők számára! Így lesz a jóból jobb, az ügyesből ügyesebb, az okosból okosabb!

Játszóházként is várunk Mindenkit! Hogy betekintést nyerj a Játszóház színfalai mögé, várunk Téged is 2016. február 7-én, vasárnap 10-18 óra között, INGYENES NYÍLT NAPUNKRA!
Foglalkozások órarendje a nyílt napon:
 

Időpont Foglalkozás Időtartam Foglalkozást tartja Foglalkozás Időtartam Foglalkozást tartja
10:00 Ügyes baba 20-25 perc Tóth Erzsébet Ovis szenzoros torna 20-25 perc Szabó Eszter
11:00 Pici ügyes baba 20-25 perc Tóth Erzsébet Vár a suli! 20-25 perc Szabó Eszter
14:00 Tanulásmódszertan 20-25 perc Tóth Erzsébet      
15:00 Játsszunk együtt Jethroval 20-25 perc Pelyvás Csaba és Tóth Erzsébet      
16:00 Zenebölcsi 20-25 perc Lázár-Fazekas Bernadett Játsszunk együtt 20-25 perc Tóth Erzsébet
17:00 Tanuljunk együtt 20-25 perc Tóth Erzsébet      
Akik ezen a napon Játszóházi bérletet, vagy játszóházi foglalkozásra bérletet váltanak, 10 % kedvezményt kapnak a bérlet árából!
Nyílt napunkra vonatkozó szabályzat! Kérjük, figyelmesen elolvasni szíveskedjetek, a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Ahhoz, hogy Mindenki maximálisan élvezhesse a Csodavár adta lehetőségeket kollégáink összeszedtek pár betartandó gondolatot:
  • A Játszóházban egyszerre maximum 30 gyermek tartózkodhat!
  • A nyílt nap folyamán egy gyermek 2 órát tartózkodhat INGYENESEN a Játszóházban!
  • A fenti táblázatban szereplő Játszóházi foglalkozásokra ELŐRE BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!

Kérjük, hogy a +3670 630 4868-as, vagy a +3670 630 1656-os telefonszámunkon ezt jelezni szíveskedjetek!
A nap folyamán csillámtetoválás, kézműves sarok, arcfestés is Vár rátok, valamint vendégünk lesz a Logiko-P játék, MÉHECSKE játékboltja (10:00-12:00 óra között), akik játékbemutatót tartanak, a felsorakoztatott legfőképpen készségfejlesztők és társasjátékok a helyszínen kipróbálhatóak lesznek.
Csodavár! Ahol minden nap csoda vár!

Dankó Dóra
Marketing manager
Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóház
4400. Nyíregyháza, Szent István utca 21.
Mobil: 70/630-41-25
www.csodavarfc.hu

 

Main menu

story | by Dr. Radut