Andok Kalandok a Nyíregyházi Állatparkban

Az idén 20 éves  Nyíregyházi Állatparkban hónapról hónapra más-más meglepetéssel várják a látogatókat. A tavaszi nyitány első nagy durranása az Andok kalandok átadása volt.
 

A 2016.április 16-i hivatalos megnyitó eseményen köszöntőt mondott Gajdos László igazgató, Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza megyei jogú város polgármestere és Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere. Majd az esemény díszvendége,  H.E. Mrs. Verónica Chahin Chile Magyarországi Nagykövete is mondott pár szót, és az Európa legjobb állatkertje díjat is átadta Anthony Sheridan független állatkerti szakértő. A beszédeket követően felavatták a létesítményt.

Képgaléria:
Átadták az Andok Kalandokat a Nyíregyházi Állatparkban

 

A 2016-os év szenzációja a húsvéttól látogatható Andok kalandok, amely elsősorban Dél- Amerika és az Andok állatvilágát mutatja be, nem mindennapi módon. Az új attrakció közel 400 millió Ft-os állami forrásból  valósult meg a Sóstó projekt részeként. Két év alatt készült el, és egy nyíregyházi tervező munkája. A létesítmény több száz méter hálót, több ezer méter kötelet és acélhuzalt tartalmaz. A hidak vörösfenyőből készültek és 6 nagy kifutót ölelnek körbe.
 

A több mint 20 faj közel 100 egyedét sajátos körülmények között, kalandparkszerűen a lombkorona magasságából tekinthetik meg látogatóink. A függőhidakon keresztül haladva a nanduk, a jaguárok, a kapucinus majmok, a játékos ormányos medvék vagy az alpakák életébe éppúgy bepillantást nyerhetnek vendégeink, mint az Andok jellegzetes medvefajának, a pápaszemes medvék csapatának mindennapjaiba. Nem messze innen, az erdőben kapott helyett a nagy kondorkeselyű röpde is. Az állatbemutató első újszülöttje egyébként a csíkos kis tapír volt.

 

 

NyírPort - KT