Rendezvény és új látványosság a SóstóZooban

2016 május 20-án pénteken különleges programmal várjuk vendégeinket! A nemzetközi biodiverzitás nap alkalmából játékos feladatok, növény ültetés, interaktív programok várják a felnőtteket és gyermekeket!

A biodiveriztás—fajok sokfélesége veszélyben van.  Mindenki hallott már pl.a  trópusi esőerdőket vagy a korallzátonyokat fenyegető veszélyekről, de a mai napon a körülöttünk élő világra szeretnénk nagy hangsúlyt fektetni, hiszen  a  városiasodás , az egyre intenzívebb mezőgazdaság miatt Európa őshonos állat és növényfajai is komoly veszélyben vannak.

A Nyíregyházi Állatpark a nemzetközi „ Let it grow” / Engedd élni kampányhoz csatlakozva ezen a napon hazánk őshonos növény és állatvilágát mutatja be a Magyar Madártani Egyesület helyi csoportja az MME  kétéltű és hüllővédelmi szakosztálya,a Nyírerdő Zrt, valamint parkunk zoopedagógusai és botanikusai segítségével.
Az érdeklődők betekinthetnek a Magyarországon élő hüllők és kétéltűek rejtett életébe  csakúgy mint a körülöttünk élő madárvilág titkaiba.

Elleshetik a kosárfonás vagy a csuhé baba készítés fortélyait s ügyességi játékok keretében megismerhetik a  növény és állatvilág kapcsolatait.

Megtudhatják mi az a darázs garázs, s hogy ők mit tudnak tenni a közvetlen környezetükben élő növények és állatok segítésére.

Lesz növény ültetés, melyet a résztvevők haza is vihetnek, ill.  megismerkedhetnek Magyarország erdőt alkotó fafajaival  is egy tanösvény keretében. Szó lesz az év madaráról a harisról és a már megszokott módon elültetjük az év fáját is, ami 2016-ban a mezei szil.

Vendégeinket 10.00-14.00 között várjuk parkunk Evolúciós erdejében s  a vetélkedő résztvevőit jutalomban részesítjük!

Szombaton nyílik az Ausztrál ház
 
Ígéretükhöz híven a Nyíregyházi Állatparkban- a 20-ik születésnap alkalmából- minden hónapban meglepetés várja a látogatókat.
A május 20-i ajándék az Állatpark vendégeinek, hogy a hétvégén már Ausztrália élővilágával is megismerkedhetnek az ide látogatók. A parkban bennett-kengurukat szinte a kezdetektől tartanak, de most először sikerült a földrész emblematikus állatait a megszokott geográfia tematika szerint egy helyen bemutatni.

A nagyközönség többek között találkozhat a Föld legnagyobb erszényes állatával a vörös óriáskenguruval csakúgy mint Ausztrália vadkutyájával a dingóval vagy a Föld második legnagyobb madarával az emuval.
A velük átellenben lévő kifutóban a vizes élőhelyekre jellemző fekete hattyúk és különös külsejű tyúkludak élnek együtt, míg egy nagy volierben a jellegzetes laposfarkú papagájok láthatóak.

A nagyobb termetű kakadufajok, mint az inka- rózsás- vagy a sárgabóbitás kakadu a park külső röpdéiben élnek, míg a legnagyobb jégmadár-féle a kacagójancsi a kenguruk mellett került bemutatásra  . Az ausztrál őslakók szókészletéből kölcsönzött hangutánzó szóval kokaburrának is nevezett madár, jellegzetes, gurgulázó kacajáról kapta mind nemzetközi, mind pedig magyar elnevezését.

Az Ausztrál ház belső terében egy fotókiállítás mellett növénytárlattal is várják a vendégeket.
 

Sóstó Zoo