Papagáj show a Sóstó Zoo-ban

Papagáj show a Sóstó Zoo-ban Újabb szereplőkkel gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark papagáj showja.  A látogatók nagy kedvencei Morgó a zöldszárnyú arapapagáj, Papesz a kékhátú ara és Jázmin a csupaszszemű kakadu bámulatos bemutatója mellett, ezentúl újabb madarak  tudományát is megtekintheti a nagyközönség, ugyanis a 3 éve itt kikelt nagytestű papagájok elérték azt a tudás szintet, hogy vendégeinknek is bemutassák azt.

Tanki a kékhátú ara a nézők felett repül a trénerekhez, a különleges tollazatú harlequin ara testvérpár –Harley és Davidson-és Katika a katona ara a kapaszkodó tudományukat mutatják be, különféle eszközökön.

A bemutatóban nemcsak több madarat, de  új elemeket is megtekinthetnek az érdeklődők, hiszen a karikán átrepülés, a kosárlabdázás, a szlalomozás és a logikai feladatok megoldása mellett, ezentúl tekézni is láthatják a madarakat.

A látványos elemek mellett a trénerek érdekes információkat is megosztanak a vendégekkel, így számtalan információval gazdagodnak a show megtekintői.

 

Papagáj show a Sóstó Zoo-ban  Papagáj show a Sóstó Zoo-ban

 

A madarakkal úgynevezett pozitív megerősítéssel dolgoznak a trénerek, azaz táplálékkal jutalmazzák őket egy-egy jól sikerült gyakorlat után.

Papagáj show a Sóstó Zoo-ban A már meglévő feladatok gyakorlása mellett folyamatosan új trükköket is tanulnak a páratlan intelligenciával rendelkező állatok, ám  egy bonyolultabb show-elem betanítása akár hetekig is eltarthat. Az állatok számára ez egyáltalán nem megerőltető, ők a bemutatót nem munkának, hanem játéknak és szórakozásnak élik meg.

 

A bemutató főszezonban jó idő esetén minden nap látható, a park nagyszínpadán.