Teljes virágzás a Bencs Villában

Teljes virágzás a Bencs Villában Igen, teljes virágzás van a Bencs Villa udvarán, de a belső termekben is. Talán így hihetetlennek tűnik, de igaz. A Villa udvarán még mindig ott pompáznak a cserepes és nagyobb növények már ami az ősz beköszöntét illeti, de a belső termek még mindig az édes nyarat jelképezik.
Szeptember 9-től három alkotó tárlatával várják az érdeklődőket Nyíregyháza vendégházában a Bencs Villában.
 
Az egyik, külföldről érkezett művész Horvát Ottó István, aki Nagykárolyból érkezett. Autodidakta módon tanulta meg az origami és a kusudama készítését úgy, hogy Otília nevű lánya könyvajándéka inspirálta ebben.
 

 

 

Teljes virágzás a Bencs Villában  Teljes virágzás a Bencs Villában

 

István komolyabban akkor kezdet foglalkozni az origami készítésével, amikor egy kiállításon megismerte Ács Mónikát - ezen kiállításon a második alkotó -, aki a kusudama alkotás rejtelmeivel ismertette meg. Ezt pedig egy férfinál úgy lehet elérni, hogyha le szokik a dohányzásról és az ujjait nem a dohánynak tartja fent, hanem papírokat hajtogat helyette. Míg István kreatív munkái az asztalon vannak, addig az Ács Mónikáé a falakon kaptak helyet. Csak mellékesen jegyezném meg, hogy az a 1400 darab kávéspapírból készült táska azért nem semmi!(Még a színösszeállítás is együtt passzol.)

 

Teljes virágzás a Bencs Villában  Teljes virágzás a Bencs Villában

Teljes virágzás a Bencs Villában  Teljes virágzás a Bencs Villában

 

Mónika már több ízben járt a nevezetes vendégházban, hisz kosudamái többször elbűvölték a látogatókat. Végül hogy teljes legyen az alkotók triója, itt meg kell említenem Bodnár Mária nevét, aki újra természetfotó-kiállításával színesíti a Bencs Villa teljes virágzásában álló Európa termét. Mária, ezen a nyáron sem tétlenkedett, mert ús és sokkal szebb fotókkal lepte meg a Villa látogatóit. Mint ahogy nincs nő virág és zene nélkül, úgy a kiállítás is a zenei összeállításában volt teljes. Zentai Edit énekes-műsorvezető – Edith Piaf orgánumával – és Rozsnyai György előadóművész segített ebben.  Dalösszeállításukban aznap este a legnagyobb szerepet Máté Péter dalai kapták.

 

Teljes virágzás a Bencs Villában  Teljes virágzás a Bencs Villában

 

A Bencs Villa mint mindig most is mindenkit nagyon sok szeretettel vár, erre a kreatív és igazán színvonalas kiállításra.
Nem minden papír megy a hulladékudvarba. :)

 

A hármas tárlat október közepéig tekinthető meg,
hétköznapokon 9.00 és 17.00 óra között.

 

Hajzer Andy