Secondary menu


Kiemelt cikkek

Fülöp kutya megkínzói letöltendő fogházbüntetést kaptak

A nagycserkeszi Fülöp kutya megkínzóinak tárgyalása 2017. november 29-én folytatódott a Nyíregyházi Járásbíróságon (Bocskai út 2.) . Az állatvédők ezúttal is békés demonstációval, "Börtönt az állatkínzóknak!" felirató molinókkal fejezték ki az épület előtt, hogy elutasítják az állatkínzás minden formáját, és szükségesnek tartják az ezért járó büntetés szigorítását!

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület Cipődobozos akciója

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjai- együtt működve a Baptista Szeretetszolgálattal- idén is  várják a nyíregyháziak adományait, az elmúlt 10 évhez hasonlóan a város karácsonyfája alatt, a Kossuth téren.

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra Kisvárdán, Mátészalkán és Nyíregyházán is fogadták az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus szobrot. A kanadai művész alkotását a történelmi egyházak, városvezetők, gyermekek, hajléktalan emberek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjai köszöntötték. Egy hét alatt több ezer ember találkozott a szobor üzenetével: forduljunk együttérző szeretettel elesett embertársaink felé.

Kalocsai László festménykiállítása

Kalocsai László festménykiállítása Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait KALOCSAI LÁSZLÓ festménykiállításának megnyitójára.

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.


Galériák

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

MOZDULJ NYÍREGYHÁZA! - mától ismét ingyenes sportprogramok

A „Mozdulj Nyíregyháza!” rajongók és a sportolni szeretők nagy örömére Nyíregyháza MJV Önkormányzata 2017-ben is biztosítja az ingyenes sportolási lehetőséget. Január 16-tól húsz héten át 17 féle mozgásprogram közül választhatnak a nyíregyháziak, fiatalok és idősebbek.

 

 

  MOZDULJ NYÍREGYHÁZA! PROGRAMJAI 

  2017. január 16. – 2017. június 4. 

 
 

  Délelőtti programok: 

 
  Hétfő 8.00–9.00: Esésmegelőzés mozgásprogram a Continental Arénában 
  Az esések gyakorisága és súlyossága a korral nő. Az esések legsúlyosabb következményei a  csípő-, kar- és gerinctörések. A mindenfajta károsodással együtt járó mozgáshiány további  izomvesztést, gyengeséget és instabilitást okoz, ami fokozza az ismételt elesés veszélyét. Az egyensúly-, izomerő-, reakcióidő-javító gyakorlatok jótékony hatását kihasználva mozgásgyakorlatok tanításával fokozzuk az egyensúlyozási képességet, a gerinc tartási képességeit. Így csökkenthető az elesések gyakorisága és veszélyei. A foglalkozásokat a Human-Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász. 
 
  Szerda 8.00–9.00: Csontritkulás mozgásprogram a Continental Arénában 
  A mozgás fokozza a csonttermelést, erősíti az izomzatot, ezáltal javítja a testtartást. Megfelelő gyakorlatok végzésével megelőzhető a csontritkulás kialakulása, a gyakorlatok célja a lehető legnagyobb csonttömeg elérése. Mozogjon csontjai egészségéért!  A foglalkozásokat a Human-Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász. 
 

  Délutáni és hétvégi programok gyerekeknek, családoknak és felnőtteknek: 

 
  Hétfő 17.00–18.00: Gerinctorna a Zrínyi gimnáziumban 
  A gerincfájdalom többnyire nem elkerülhetetlen sorscsapás, hanem sok esetben helytelen tartás, mozgás és életmód következménye. A megfelelő életmód megválasztása mellett, a helyes testmozgás, rendszeres gerinctorna, a gerinc megfelelő terhelésének alkalmazásával elérhető, hogy a korral járó gerincelváltozások ne jelentsenek az életminőségben negatív változást. A foglalkozásokat a Human-Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász. 
 
 
 
  Hétfő 16.30–17.30: Kölyökkarate a Ring Body Fight Club termében (Zrínyi Ilona u. 4–6.) 
  (Mozduljka program) 
  Az 5–10 éves korú gyerekek számára szervezett foglalkozás utazás a harcművészetek világába.
A foglalkozásokat tartja: Németh Szabolcs (2. dan fokozat) magyar válogatott, többszörös magyar bajnok EB bronzérmes shotokan karatés. 
 
  Hétfő 18.00–19.00: Zenés gyermektorna a Kodályban (Mozduljka program) 
  A 6–12 éves korú gyermekeknek szervezett foglalkozás keretében a zenére végzett mozgásformákkal játékosan fejlesztik a koordinációs és ritmusérzéket.
A foglalkozásokat tartja: Magyar D. Judit (Flexi Team Aerobik Klub). 
 
  Hétfő 18.00–19.00: Funkcionális edzés a Zrínyi gimnáziumban  
  Saját testtel végzett mozgásforma, mely a mozgásminőség fejlesztésén alapulva a test természetes mozgásait és a test saját súlyát használja eszközként. Az ízületek és a törzs megerősítése által fejlődik a koordinációs képesség és a funkcionális erő, nő a terhelhetőség. Komoly anyagcsere-fokozó és zsírégető hatása által kitűnő az alakformáló hatása. Anaerob edzések azoknak, akik szeretnek „mindent beleadni”.
Oktató: Tarnóczy Zalán, Tímár Zoltán, Vas Dávid (Underground Funkcionális Edzésközpont). 
 
  Hétfő 19.00–20.00: Piloxing a Kodályban  
Robbanékony BOKSZ, kecses PILATES és dinamikus TÁNC elemek ötvözete, melynek eredménye egy kőkemény, mezítlábas PILOXING® tréning. Hatékony zsírégetés, állóképesség- és hajlékonyságfejlesztés sok zenével és vidámsággal.
A foglalkozásokat tartja: Lesch Zsófia. 
 
  Kedd 17.30–18.30: Alakformáló aerobic a Zrínyi gimnáziumban  
  Minden izomcsoportot megmozgató, helyes testtartást előtérbe helyező alakformáló torna. Kevésbé ugrálós, de mégis dinamikus izomfejlesztés. Jó hangulatú torna minden korosztálynak.
A foglalkozásokat tartja: Takácsné Gál Krisztina (Flexi-Team Aerobik Klub). 
 
  Kedd 17.30–18.30: Gerinctorna Sóstóhegyen, az általános iskola tornatermében 
  A program leírása a hétfő délutáni Gerinctorna foglalkozásnál olvasható. 
 
  Kedd 18.30–19.30: MediBall minden korosztálynak a Zrínyi gimnáziumban 
  A MediBall sokoldalúságának köszönhetően egyensúlyt teremt a fizikai, érzelmi és mentális testben. Az egész testet rugalmasan megmozgató sport, mely lazítja az izmokat, jótékonyan hat az érrendszerre, az anyagcserét felgyorsítja, az immunrendszert erősíti. A légzést a lassú és lágy mozdulatok kivitelezésekor egyensúlyba hozza.
Labdajáték az egészségért a Spirit SE oktatóival. 
 
  Szerda 17.00–18.00: Gerinctorna a Zrínyi gimnáziumban 
  A program leírása a hétfő délutáni Gerinctorna foglalkozásnál olvasható. 
 
  Szerda 18.00–19.00: Zumba a Zrínyi gimnáziumban 
  A 2013. május óta tartó, nagy sikerrel zajló zumbaórák folytatódnak.
Zene, tánc, mozgás és sok-sok vidám perc a T-Dance oktatóival (Kalaposné Jucus, Kalapos Tibor és Kalapos Tamás). 
 
  Csütörtök 17.00–18.00: Gerincjóga a Zrínyi gimnáziumban 
  Minden korosztály számára javasolt mozgásforma. A 14–18 éves korosztály szinte egész napját ülve tölti: iskolapadban, tévé előtt, számítógép fölé görnyedve. Amennyire lehet, minimalizálja mozgását, kevesen sportolnak rendszeresen. Sok felnőtt végez hosszú időn át tartó ülő- vagy állómunkát, mely tevékenység miatt a megrövidült izmok nyújtása és erősítése kiemelten fontos. Az idősebb korosztály számára pedig a test rugalmasságának a megőrzésében nyújt segítséget a mozgás. A stressz maga a mindennapi iskolai felkészülés és a munkában való helytállás miatt mindannyiunk életében jelen van. A jóga segítségével a foglalkozásra kilátogatók megtanulhatják a helyes testtartást, a helyes légzést és a stresszoldás néhány formáját.
A foglalkozásokat tartja: Varga Kata jógaoktató. 
 
 
  Csütörtök 18.00–19.00: Pilates torna a Zrínyi gimnáziumban  
  Egy igazán kellemes és hatékony mozgásforma a jobb közérzethez, a koncentráció, a rugalmasság, az állóképesség és az egyensúly fejlesztéséhez. Stresszoldó és energetizáló hatású torna.
Oktató: Ajler Emese (Emi Pilates). 
 
  Csütörtök 18.00–19.00: Gerinctorna Nyírszőlősön, az általános iskola tornatermében 
  A program leírása a hétfő délutáni Gerinctorna foglalkozásnál olvasható. 
 
  Péntek 17.00–18.00: Gyerekzumba a Kodályban (Mozduljka program) 
  Zene, tánc és sok-sok nevetés a T-Dance oktatóival 6 éves kortól fiúknak és lányoknak egyaránt! 
 
  Péntek 18.00–19.00: Gyerekbirkózás a Kodályban (Mozduljka program) 
  Tekintettel arra, hogy idén diákolimpiai sportág lett a grundbirkózás, ennek szabályaival, illetve az alkalmazott fogásokkal ismerkedhetnek meg a 6–14 év közötti gyerekek. A gyakorlatok elsősorban mozgáskoordinációs, koncentrációfejlesztő, illetve sportágspecifikus rávezető gyakorlatok. Hogy miért jó? A birkózás minden önvédelmi sport alapja, valamint a saját súllyal végzett gyakorlataink a lábujjtól a fejbúbig minden izmot megmozgatnak.
A foglalkozásokat tartja: Pocsai István, a Nyírsport SE elnöke. 
 
 
  Péntek 18.00–19.00: Funkcionális edzés a Zrínyi gimnáziumban 
  A program leírása a hétfő esti Funkcionális edzésnél olvasható. 
 
  Szombat 9.00–10.30: FITT-JÓGA a Zrínyi gimnáziumban 
  A jógához sosem lehetsz túl öreg vagy túl fiatal. Túl beteg vagy túl fáradt. A jógát bármikor elkezdheted, akkor is, ha most úgy érzed, hogy nem vagy rá képes. Lehetsz vékony vagy picit ducibb, örökmozgó, esetleg könyvmoly. A jógával növelhető az állóképesség, kitűnően alkalmas alakformálásra, az izmok egyszerre hajlékonyak és erősek lesznek, valamint jótékonyan hat a belső szervekre, hormonrendszerre és a testi funkciókra. Számos jógatípussal, irányzattal ismertetünk meg, a nagyon erőteljes, kifejezetten sportos edzéstől a belső harmóniát előnyben részesítő, ellazító gyakorlatsorokig.
Oktató: Papp Edit (Fitt-Jóga Stúdió). 
 
  Vasárnap 8.00–9.00: Nordic-walking az Erdei Tornapályánál 
  Húzd fel a legkényelmesebb tornacipődet és „botolj” egy órát velünk a Sóstói-erdőben. Szakoktató irányításával ez nemcsak egy séta, hanem egy minden testrészt megmozgató aktív testmozgás, mely segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat.
Oktató: Haraszti Béláné (Pedagógus Természetbarát SE). 
 
  Vasárnap 9.00–12.00: Családi lövészet a Városi Lőtéren (Mozduljka program) 
  Lövészet és íjászat a család minden tagjának. Vajon ki lövi a legtöbb pontot? Kik lesznek Nyíregyháza Családi Lövészeti Bajnokai? Gyertek és méressétek meg magatokat a lőtéren. 
  Biztonságotokért felel: a Polgári Lövész Egyesület
Foglalkozások időpontja: február 5., március 5., április 2., május 7., június 4.
Előzetes bejelentkezés: 06-30/606-2467-es telefonszámon (Veres Andrea ügyvezető elnök). 
 
  Vasárnap 9.00–12.00: Családi teke a Városi Stadionban (Mozduljka program) 
  Teke = sport és szórakozás a család minden tagjának. A foglalkozások időpontja: február 12., március 12., április 9., május 14., június 11.
Előzetes bejelentkezés: 06-30/378-2894-es telefonszámon.
A foglalkozásokat tartja: Cseszlai Sándor, a Nyíregyházi Teke Klub elnöke. 
 
 
 
 

Main menu

story | by Dr. Radut