Secondary menu


Kiemelt cikkek

A NYUSZKAMARCSI és barátai kiállítás Nyíregyházán

A NYUSZKAMARCSI és barátai kiállítás Nyíregyházán Ki is valójában NYUSZKAMARCSI? A kedvenc nyuszim egy zöld ruhás, meg az alkotója, vagyis én, Kazainé Gégény Mária. Hobbim a gyöngyfűzés, üvegfestés, de főképp a textil játékok készítése. Nemrég felvetődött, hogy jó lenne bemutatni az alkotásaimat, a nyuszikat, macikat és manókat. Az ötletet támogatta a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, így húsvét előtt 2018. március 21-én megnyílik NYUSZKAMARCSI és barátai című kiállításunk.

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén. Az eddig 5 egyedből álló zsiráf család egy újabb taggal gyarapodott. A 450 napnyi  vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

Szabó Márta Jászai Mari-díjas lett

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át március 15-e alkalmából. Szabó Mártát, a Móricz Zsigmond Színház színművészét is díjazták.

Hulladékért virágot akció Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 2018. március 5. és március 20. között ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót. A két hét során a különválogatott papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém- csomagolási hulladékokért, valamint italos kartondobozokért, utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők.

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

MOZDULJ NYÍREGYHÁZA! - mától ismét ingyenes sportprogramok

A „Mozdulj Nyíregyháza!” rajongók és a sportolni szeretők nagy örömére Nyíregyháza MJV Önkormányzata 2017-ben is biztosítja az ingyenes sportolási lehetőséget. Január 16-tól húsz héten át 17 féle mozgásprogram közül választhatnak a nyíregyháziak, fiatalok és idősebbek.

 

 

  MOZDULJ NYÍREGYHÁZA! PROGRAMJAI 

  2017. január 16. – 2017. június 4. 

 
 

  Délelőtti programok: 

 
  Hétfő 8.00–9.00: Esésmegelőzés mozgásprogram a Continental Arénában 
  Az esések gyakorisága és súlyossága a korral nő. Az esések legsúlyosabb következményei a  csípő-, kar- és gerinctörések. A mindenfajta károsodással együtt járó mozgáshiány további  izomvesztést, gyengeséget és instabilitást okoz, ami fokozza az ismételt elesés veszélyét. Az egyensúly-, izomerő-, reakcióidő-javító gyakorlatok jótékony hatását kihasználva mozgásgyakorlatok tanításával fokozzuk az egyensúlyozási képességet, a gerinc tartási képességeit. Így csökkenthető az elesések gyakorisága és veszélyei. A foglalkozásokat a Human-Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász. 
 
  Szerda 8.00–9.00: Csontritkulás mozgásprogram a Continental Arénában 
  A mozgás fokozza a csonttermelést, erősíti az izomzatot, ezáltal javítja a testtartást. Megfelelő gyakorlatok végzésével megelőzhető a csontritkulás kialakulása, a gyakorlatok célja a lehető legnagyobb csonttömeg elérése. Mozogjon csontjai egészségéért!  A foglalkozásokat a Human-Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász. 
 

  Délutáni és hétvégi programok gyerekeknek, családoknak és felnőtteknek: 

 
  Hétfő 17.00–18.00: Gerinctorna a Zrínyi gimnáziumban 
  A gerincfájdalom többnyire nem elkerülhetetlen sorscsapás, hanem sok esetben helytelen tartás, mozgás és életmód következménye. A megfelelő életmód megválasztása mellett, a helyes testmozgás, rendszeres gerinctorna, a gerinc megfelelő terhelésének alkalmazásával elérhető, hogy a korral járó gerincelváltozások ne jelentsenek az életminőségben negatív változást. A foglalkozásokat a Human-Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász. 
 
 
 
  Hétfő 16.30–17.30: Kölyökkarate a Ring Body Fight Club termében (Zrínyi Ilona u. 4–6.) 
  (Mozduljka program) 
  Az 5–10 éves korú gyerekek számára szervezett foglalkozás utazás a harcművészetek világába.
A foglalkozásokat tartja: Németh Szabolcs (2. dan fokozat) magyar válogatott, többszörös magyar bajnok EB bronzérmes shotokan karatés. 
 
  Hétfő 18.00–19.00: Zenés gyermektorna a Kodályban (Mozduljka program) 
  A 6–12 éves korú gyermekeknek szervezett foglalkozás keretében a zenére végzett mozgásformákkal játékosan fejlesztik a koordinációs és ritmusérzéket.
A foglalkozásokat tartja: Magyar D. Judit (Flexi Team Aerobik Klub). 
 
  Hétfő 18.00–19.00: Funkcionális edzés a Zrínyi gimnáziumban  
  Saját testtel végzett mozgásforma, mely a mozgásminőség fejlesztésén alapulva a test természetes mozgásait és a test saját súlyát használja eszközként. Az ízületek és a törzs megerősítése által fejlődik a koordinációs képesség és a funkcionális erő, nő a terhelhetőség. Komoly anyagcsere-fokozó és zsírégető hatása által kitűnő az alakformáló hatása. Anaerob edzések azoknak, akik szeretnek „mindent beleadni”.
Oktató: Tarnóczy Zalán, Tímár Zoltán, Vas Dávid (Underground Funkcionális Edzésközpont). 
 
  Hétfő 19.00–20.00: Piloxing a Kodályban  
Robbanékony BOKSZ, kecses PILATES és dinamikus TÁNC elemek ötvözete, melynek eredménye egy kőkemény, mezítlábas PILOXING® tréning. Hatékony zsírégetés, állóképesség- és hajlékonyságfejlesztés sok zenével és vidámsággal.
A foglalkozásokat tartja: Lesch Zsófia. 
 
  Kedd 17.30–18.30: Alakformáló aerobic a Zrínyi gimnáziumban  
  Minden izomcsoportot megmozgató, helyes testtartást előtérbe helyező alakformáló torna. Kevésbé ugrálós, de mégis dinamikus izomfejlesztés. Jó hangulatú torna minden korosztálynak.
A foglalkozásokat tartja: Takácsné Gál Krisztina (Flexi-Team Aerobik Klub). 
 
  Kedd 17.30–18.30: Gerinctorna Sóstóhegyen, az általános iskola tornatermében 
  A program leírása a hétfő délutáni Gerinctorna foglalkozásnál olvasható. 
 
  Kedd 18.30–19.30: MediBall minden korosztálynak a Zrínyi gimnáziumban 
  A MediBall sokoldalúságának köszönhetően egyensúlyt teremt a fizikai, érzelmi és mentális testben. Az egész testet rugalmasan megmozgató sport, mely lazítja az izmokat, jótékonyan hat az érrendszerre, az anyagcserét felgyorsítja, az immunrendszert erősíti. A légzést a lassú és lágy mozdulatok kivitelezésekor egyensúlyba hozza.
Labdajáték az egészségért a Spirit SE oktatóival. 
 
  Szerda 17.00–18.00: Gerinctorna a Zrínyi gimnáziumban 
  A program leírása a hétfő délutáni Gerinctorna foglalkozásnál olvasható. 
 
  Szerda 18.00–19.00: Zumba a Zrínyi gimnáziumban 
  A 2013. május óta tartó, nagy sikerrel zajló zumbaórák folytatódnak.
Zene, tánc, mozgás és sok-sok vidám perc a T-Dance oktatóival (Kalaposné Jucus, Kalapos Tibor és Kalapos Tamás). 
 
  Csütörtök 17.00–18.00: Gerincjóga a Zrínyi gimnáziumban 
  Minden korosztály számára javasolt mozgásforma. A 14–18 éves korosztály szinte egész napját ülve tölti: iskolapadban, tévé előtt, számítógép fölé görnyedve. Amennyire lehet, minimalizálja mozgását, kevesen sportolnak rendszeresen. Sok felnőtt végez hosszú időn át tartó ülő- vagy állómunkát, mely tevékenység miatt a megrövidült izmok nyújtása és erősítése kiemelten fontos. Az idősebb korosztály számára pedig a test rugalmasságának a megőrzésében nyújt segítséget a mozgás. A stressz maga a mindennapi iskolai felkészülés és a munkában való helytállás miatt mindannyiunk életében jelen van. A jóga segítségével a foglalkozásra kilátogatók megtanulhatják a helyes testtartást, a helyes légzést és a stresszoldás néhány formáját.
A foglalkozásokat tartja: Varga Kata jógaoktató. 
 
 
  Csütörtök 18.00–19.00: Pilates torna a Zrínyi gimnáziumban  
  Egy igazán kellemes és hatékony mozgásforma a jobb közérzethez, a koncentráció, a rugalmasság, az állóképesség és az egyensúly fejlesztéséhez. Stresszoldó és energetizáló hatású torna.
Oktató: Ajler Emese (Emi Pilates). 
 
  Csütörtök 18.00–19.00: Gerinctorna Nyírszőlősön, az általános iskola tornatermében 
  A program leírása a hétfő délutáni Gerinctorna foglalkozásnál olvasható. 
 
  Péntek 17.00–18.00: Gyerekzumba a Kodályban (Mozduljka program) 
  Zene, tánc és sok-sok nevetés a T-Dance oktatóival 6 éves kortól fiúknak és lányoknak egyaránt! 
 
  Péntek 18.00–19.00: Gyerekbirkózás a Kodályban (Mozduljka program) 
  Tekintettel arra, hogy idén diákolimpiai sportág lett a grundbirkózás, ennek szabályaival, illetve az alkalmazott fogásokkal ismerkedhetnek meg a 6–14 év közötti gyerekek. A gyakorlatok elsősorban mozgáskoordinációs, koncentrációfejlesztő, illetve sportágspecifikus rávezető gyakorlatok. Hogy miért jó? A birkózás minden önvédelmi sport alapja, valamint a saját súllyal végzett gyakorlataink a lábujjtól a fejbúbig minden izmot megmozgatnak.
A foglalkozásokat tartja: Pocsai István, a Nyírsport SE elnöke. 
 
 
  Péntek 18.00–19.00: Funkcionális edzés a Zrínyi gimnáziumban 
  A program leírása a hétfő esti Funkcionális edzésnél olvasható. 
 
  Szombat 9.00–10.30: FITT-JÓGA a Zrínyi gimnáziumban 
  A jógához sosem lehetsz túl öreg vagy túl fiatal. Túl beteg vagy túl fáradt. A jógát bármikor elkezdheted, akkor is, ha most úgy érzed, hogy nem vagy rá képes. Lehetsz vékony vagy picit ducibb, örökmozgó, esetleg könyvmoly. A jógával növelhető az állóképesség, kitűnően alkalmas alakformálásra, az izmok egyszerre hajlékonyak és erősek lesznek, valamint jótékonyan hat a belső szervekre, hormonrendszerre és a testi funkciókra. Számos jógatípussal, irányzattal ismertetünk meg, a nagyon erőteljes, kifejezetten sportos edzéstől a belső harmóniát előnyben részesítő, ellazító gyakorlatsorokig.
Oktató: Papp Edit (Fitt-Jóga Stúdió). 
 
  Vasárnap 8.00–9.00: Nordic-walking az Erdei Tornapályánál 
  Húzd fel a legkényelmesebb tornacipődet és „botolj” egy órát velünk a Sóstói-erdőben. Szakoktató irányításával ez nemcsak egy séta, hanem egy minden testrészt megmozgató aktív testmozgás, mely segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat.
Oktató: Haraszti Béláné (Pedagógus Természetbarát SE). 
 
  Vasárnap 9.00–12.00: Családi lövészet a Városi Lőtéren (Mozduljka program) 
  Lövészet és íjászat a család minden tagjának. Vajon ki lövi a legtöbb pontot? Kik lesznek Nyíregyháza Családi Lövészeti Bajnokai? Gyertek és méressétek meg magatokat a lőtéren. 
  Biztonságotokért felel: a Polgári Lövész Egyesület
Foglalkozások időpontja: február 5., március 5., április 2., május 7., június 4.
Előzetes bejelentkezés: 06-30/606-2467-es telefonszámon (Veres Andrea ügyvezető elnök). 
 
  Vasárnap 9.00–12.00: Családi teke a Városi Stadionban (Mozduljka program) 
  Teke = sport és szórakozás a család minden tagjának. A foglalkozások időpontja: február 12., március 12., április 9., május 14., június 11.
Előzetes bejelentkezés: 06-30/378-2894-es telefonszámon.
A foglalkozásokat tartja: Cseszlai Sándor, a Nyíregyházi Teke Klub elnöke. 
 
 
 
 

Main menu

story | by Dr. Radut