Secondary menu


Kiemelt cikkek

Megkínzott társukat, Fülöpöt gyászolják a nyíregyházi menhely kutyái is

Miközben többszáz állatbarát gyűlt össze Nagycserkeszen, hogy a megkínzott és elpusztult Fülöp kutyus egykori lakhelyénél tüntessenek, az Állatbarát Alapítványnál a többi sérült kutyusnak szerveztek kiemelt örökbefogadó napot.

Tüntetést szerveznek Nagycserkeszre az állatkínzás miatt (18+)

A nyugalom megzavarására alkalmas téma! Egy ország követte az elmúlt hetekben Fülöp kutya sorsát, akit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagycserkesz községben koboztak el gazdájától, aki kikötözve tartotta a szerencsétlen németjuhász keveréket, akink ettől eltorzult a feje és maradandó károsodást is szenvedett.

Múzeumok Éjszakája 2017 a Jósa András Múzeumban

Múzeumok Éjszakája 2017 a Jósa András Múzeumban Kiállítások és számos kísérőprogram várja a látogatókat idén is a Múzeumok Éjszakáján. Egy téma mentén, három különböző művészeti ág és összművészeti produkció keretében mutatják be a NŐ-t, mint az emberi értékek alfáját és omegáját. A szervezők szeretnék megvilágítani a szecesszió és az art déco nő-képét, nagyobb hangsúlyt fektetve a szexualitás témájára.

Michelin Bringafesztivál 2017 Nyíregyházán

Immár hetedik alkalommal, de idén is változatlan lendülettel rendezik meg a Michelin Bringafesztivált a Kossuth téren. Biciklis programok, közlekedésbiztonsági játékok, értékes nyeremények és rengeteg új program minden korosztály számára: digitális szimulátorok, új reflex teszt, szabaduló szoba, csak hogy néhányat említsünk…

88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozat

88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozat Az Ünnepi Könyvhét egyedülálló magyar kulturális rendezvénysorozat: több mint nyolc évtizedes múlttal, s évről évre töretlen népszerűséggel és sikerrel. Az első Ünnepi Könyvhetet Supka Géza kezdeményezésére a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők szervezték meg 1929-ben. A szervezők arra törekedtek, hogy a könyvírás és a könyvkiadás ünnepét a társművészetek – az élő szó, az ének, a zene és a tánc szépségével színesítsék s igazi közösségi élménnyé tegyék.

LeszFeszt 2017

LeszFeszt 2017 Non-stop zene és bensőséges hangulat. - Ezt ígéri idén is a kisvárdai L.E.S.Z. Feszt Cirkuszi artisták, graffitys performance, break táncosok, a legnevesebb hazai és külföldi előadók színes kavalkádja. Mindez egybegyúrva, színesre pingálva, felhangosítva, megfűszerezve a helyszín különleges adottságaival, a festői környezettel, és mindennel, ami egy 3 napos önfeledt karneválozáshoz szükséges.


Galériák

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

A SingSingSing MÁZS-képp című Musical Show Nyíregyházán

A SingSingSing MÁZS-képp című Musical Show Nyíregyházán A SingSingSing MÁZS-képp c. Musical Show Veszprém, Sopron, Székesfehérvár és Budapest után 2017.március 19-én, valamint március 26-án Nyíregyháza közönségét is meghódította.

Computer Retro - Az informatika hőskora

Computer Retro - Az informatika hőskora A VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében nyílt meg a "Computer Retro - Az informatika hőskora" című hiánytló kiállítás a Vasvári Pál u. 1. szám alatt, amely 2017. március 31-ig ingyenesen megtekinthető! A ’80-as, ’90-es évek sztárszámítógépei, korhű helyszín, korabeli kommunikációs eszközök, működő és kipróbálható gépek!

Lajtos Éva textilművész kiállítása

Lajtos Éva textilművész kiállítása 2017. február 18-án nyílt meg Nyíregyházán a nagyváradi  Lajtos Éva textilművész különleges tárlata. A kiállítás, amelyet Petrusák János nyitott meg, több hétig megtekinthető a Szakszervezetek Házának aulájában.

A kisfiú meg az oroszlánok - előadás a Móricz Színházban

A kisfiú meg az oroszlánok - előadás a Móricz Színházban A kisfiú meg az oroszlánok című előadást mutatták be február 10-én a nyíregyházi  Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Függöny fel - a Móricz Színház előadásában

Egy alkalmi haknira verbuválódott társulat kétségbeesetten keresi rendezőjét, kellékeit, szövegét, helyét a színpadon és az életben, miközben szardíniák, whiskyk, kombinék és rézkilincsek röpködnek, arab sejkek és hiányos öltözetű adóellenőrök kavarognak elől és hátul. Egy alkalmi haknira verbuválódott társulat kétségbeesetten keresi rendezőjét, kellékeit, szövegét, helyét a színpadon és az életben, miközben szardíniák, whiskyk, kombinék és rézkilincsek röpködnek, arab sejkek és hiányos öltözetű adóellenőrök kavarognak elől és hátul.

MOZDULJ NYÍREGYHÁZA! - mától ismét ingyenes sportprogramok

A „Mozdulj Nyíregyháza!” rajongók és a sportolni szeretők nagy örömére Nyíregyháza MJV Önkormányzata 2017-ben is biztosítja az ingyenes sportolási lehetőséget. Január 16-tól húsz héten át 17 féle mozgásprogram közül választhatnak a nyíregyháziak, fiatalok és idősebbek.

 

 

  MOZDULJ NYÍREGYHÁZA! PROGRAMJAI 

  2017. január 16. – 2017. június 4. 

 
 

  Délelőtti programok: 

 
  Hétfő 8.00–9.00: Esésmegelőzés mozgásprogram a Continental Arénában 
  Az esések gyakorisága és súlyossága a korral nő. Az esések legsúlyosabb következményei a  csípő-, kar- és gerinctörések. A mindenfajta károsodással együtt járó mozgáshiány további  izomvesztést, gyengeséget és instabilitást okoz, ami fokozza az ismételt elesés veszélyét. Az egyensúly-, izomerő-, reakcióidő-javító gyakorlatok jótékony hatását kihasználva mozgásgyakorlatok tanításával fokozzuk az egyensúlyozási képességet, a gerinc tartási képességeit. Így csökkenthető az elesések gyakorisága és veszélyei. A foglalkozásokat a Human-Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász. 
 
  Szerda 8.00–9.00: Csontritkulás mozgásprogram a Continental Arénában 
  A mozgás fokozza a csonttermelést, erősíti az izomzatot, ezáltal javítja a testtartást. Megfelelő gyakorlatok végzésével megelőzhető a csontritkulás kialakulása, a gyakorlatok célja a lehető legnagyobb csonttömeg elérése. Mozogjon csontjai egészségéért!  A foglalkozásokat a Human-Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász. 
 

  Délutáni és hétvégi programok gyerekeknek, családoknak és felnőtteknek: 

 
  Hétfő 17.00–18.00: Gerinctorna a Zrínyi gimnáziumban 
  A gerincfájdalom többnyire nem elkerülhetetlen sorscsapás, hanem sok esetben helytelen tartás, mozgás és életmód következménye. A megfelelő életmód megválasztása mellett, a helyes testmozgás, rendszeres gerinctorna, a gerinc megfelelő terhelésének alkalmazásával elérhető, hogy a korral járó gerincelváltozások ne jelentsenek az életminőségben negatív változást. A foglalkozásokat a Human-Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász. 
 
 
 
  Hétfő 16.30–17.30: Kölyökkarate a Ring Body Fight Club termében (Zrínyi Ilona u. 4–6.) 
  (Mozduljka program) 
  Az 5–10 éves korú gyerekek számára szervezett foglalkozás utazás a harcművészetek világába.
A foglalkozásokat tartja: Németh Szabolcs (2. dan fokozat) magyar válogatott, többszörös magyar bajnok EB bronzérmes shotokan karatés. 
 
  Hétfő 18.00–19.00: Zenés gyermektorna a Kodályban (Mozduljka program) 
  A 6–12 éves korú gyermekeknek szervezett foglalkozás keretében a zenére végzett mozgásformákkal játékosan fejlesztik a koordinációs és ritmusérzéket.
A foglalkozásokat tartja: Magyar D. Judit (Flexi Team Aerobik Klub). 
 
  Hétfő 18.00–19.00: Funkcionális edzés a Zrínyi gimnáziumban  
  Saját testtel végzett mozgásforma, mely a mozgásminőség fejlesztésén alapulva a test természetes mozgásait és a test saját súlyát használja eszközként. Az ízületek és a törzs megerősítése által fejlődik a koordinációs képesség és a funkcionális erő, nő a terhelhetőség. Komoly anyagcsere-fokozó és zsírégető hatása által kitűnő az alakformáló hatása. Anaerob edzések azoknak, akik szeretnek „mindent beleadni”.
Oktató: Tarnóczy Zalán, Tímár Zoltán, Vas Dávid (Underground Funkcionális Edzésközpont). 
 
  Hétfő 19.00–20.00: Piloxing a Kodályban  
Robbanékony BOKSZ, kecses PILATES és dinamikus TÁNC elemek ötvözete, melynek eredménye egy kőkemény, mezítlábas PILOXING® tréning. Hatékony zsírégetés, állóképesség- és hajlékonyságfejlesztés sok zenével és vidámsággal.
A foglalkozásokat tartja: Lesch Zsófia. 
 
  Kedd 17.30–18.30: Alakformáló aerobic a Zrínyi gimnáziumban  
  Minden izomcsoportot megmozgató, helyes testtartást előtérbe helyező alakformáló torna. Kevésbé ugrálós, de mégis dinamikus izomfejlesztés. Jó hangulatú torna minden korosztálynak.
A foglalkozásokat tartja: Takácsné Gál Krisztina (Flexi-Team Aerobik Klub). 
 
  Kedd 17.30–18.30: Gerinctorna Sóstóhegyen, az általános iskola tornatermében 
  A program leírása a hétfő délutáni Gerinctorna foglalkozásnál olvasható. 
 
  Kedd 18.30–19.30: MediBall minden korosztálynak a Zrínyi gimnáziumban 
  A MediBall sokoldalúságának köszönhetően egyensúlyt teremt a fizikai, érzelmi és mentális testben. Az egész testet rugalmasan megmozgató sport, mely lazítja az izmokat, jótékonyan hat az érrendszerre, az anyagcserét felgyorsítja, az immunrendszert erősíti. A légzést a lassú és lágy mozdulatok kivitelezésekor egyensúlyba hozza.
Labdajáték az egészségért a Spirit SE oktatóival. 
 
  Szerda 17.00–18.00: Gerinctorna a Zrínyi gimnáziumban 
  A program leírása a hétfő délutáni Gerinctorna foglalkozásnál olvasható. 
 
  Szerda 18.00–19.00: Zumba a Zrínyi gimnáziumban 
  A 2013. május óta tartó, nagy sikerrel zajló zumbaórák folytatódnak.
Zene, tánc, mozgás és sok-sok vidám perc a T-Dance oktatóival (Kalaposné Jucus, Kalapos Tibor és Kalapos Tamás). 
 
  Csütörtök 17.00–18.00: Gerincjóga a Zrínyi gimnáziumban 
  Minden korosztály számára javasolt mozgásforma. A 14–18 éves korosztály szinte egész napját ülve tölti: iskolapadban, tévé előtt, számítógép fölé görnyedve. Amennyire lehet, minimalizálja mozgását, kevesen sportolnak rendszeresen. Sok felnőtt végez hosszú időn át tartó ülő- vagy állómunkát, mely tevékenység miatt a megrövidült izmok nyújtása és erősítése kiemelten fontos. Az idősebb korosztály számára pedig a test rugalmasságának a megőrzésében nyújt segítséget a mozgás. A stressz maga a mindennapi iskolai felkészülés és a munkában való helytállás miatt mindannyiunk életében jelen van. A jóga segítségével a foglalkozásra kilátogatók megtanulhatják a helyes testtartást, a helyes légzést és a stresszoldás néhány formáját.
A foglalkozásokat tartja: Varga Kata jógaoktató. 
 
 
  Csütörtök 18.00–19.00: Pilates torna a Zrínyi gimnáziumban  
  Egy igazán kellemes és hatékony mozgásforma a jobb közérzethez, a koncentráció, a rugalmasság, az állóképesség és az egyensúly fejlesztéséhez. Stresszoldó és energetizáló hatású torna.
Oktató: Ajler Emese (Emi Pilates). 
 
  Csütörtök 18.00–19.00: Gerinctorna Nyírszőlősön, az általános iskola tornatermében 
  A program leírása a hétfő délutáni Gerinctorna foglalkozásnál olvasható. 
 
  Péntek 17.00–18.00: Gyerekzumba a Kodályban (Mozduljka program) 
  Zene, tánc és sok-sok nevetés a T-Dance oktatóival 6 éves kortól fiúknak és lányoknak egyaránt! 
 
  Péntek 18.00–19.00: Gyerekbirkózás a Kodályban (Mozduljka program) 
  Tekintettel arra, hogy idén diákolimpiai sportág lett a grundbirkózás, ennek szabályaival, illetve az alkalmazott fogásokkal ismerkedhetnek meg a 6–14 év közötti gyerekek. A gyakorlatok elsősorban mozgáskoordinációs, koncentrációfejlesztő, illetve sportágspecifikus rávezető gyakorlatok. Hogy miért jó? A birkózás minden önvédelmi sport alapja, valamint a saját súllyal végzett gyakorlataink a lábujjtól a fejbúbig minden izmot megmozgatnak.
A foglalkozásokat tartja: Pocsai István, a Nyírsport SE elnöke. 
 
 
  Péntek 18.00–19.00: Funkcionális edzés a Zrínyi gimnáziumban 
  A program leírása a hétfő esti Funkcionális edzésnél olvasható. 
 
  Szombat 9.00–10.30: FITT-JÓGA a Zrínyi gimnáziumban 
  A jógához sosem lehetsz túl öreg vagy túl fiatal. Túl beteg vagy túl fáradt. A jógát bármikor elkezdheted, akkor is, ha most úgy érzed, hogy nem vagy rá képes. Lehetsz vékony vagy picit ducibb, örökmozgó, esetleg könyvmoly. A jógával növelhető az állóképesség, kitűnően alkalmas alakformálásra, az izmok egyszerre hajlékonyak és erősek lesznek, valamint jótékonyan hat a belső szervekre, hormonrendszerre és a testi funkciókra. Számos jógatípussal, irányzattal ismertetünk meg, a nagyon erőteljes, kifejezetten sportos edzéstől a belső harmóniát előnyben részesítő, ellazító gyakorlatsorokig.
Oktató: Papp Edit (Fitt-Jóga Stúdió). 
 
  Vasárnap 8.00–9.00: Nordic-walking az Erdei Tornapályánál 
  Húzd fel a legkényelmesebb tornacipődet és „botolj” egy órát velünk a Sóstói-erdőben. Szakoktató irányításával ez nemcsak egy séta, hanem egy minden testrészt megmozgató aktív testmozgás, mely segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat.
Oktató: Haraszti Béláné (Pedagógus Természetbarát SE). 
 
  Vasárnap 9.00–12.00: Családi lövészet a Városi Lőtéren (Mozduljka program) 
  Lövészet és íjászat a család minden tagjának. Vajon ki lövi a legtöbb pontot? Kik lesznek Nyíregyháza Családi Lövészeti Bajnokai? Gyertek és méressétek meg magatokat a lőtéren. 
  Biztonságotokért felel: a Polgári Lövész Egyesület
Foglalkozások időpontja: február 5., március 5., április 2., május 7., június 4.
Előzetes bejelentkezés: 06-30/606-2467-es telefonszámon (Veres Andrea ügyvezető elnök). 
 
  Vasárnap 9.00–12.00: Családi teke a Városi Stadionban (Mozduljka program) 
  Teke = sport és szórakozás a család minden tagjának. A foglalkozások időpontja: február 12., március 12., április 9., május 14., június 11.
Előzetes bejelentkezés: 06-30/378-2894-es telefonszámon.
A foglalkozásokat tartja: Cseszlai Sándor, a Nyíregyházi Teke Klub elnöke. 
 
 
 
 

Main menu

story | by Dr. Radut