2 hét 2 fehér tevecsikó - újabb fehér teve született a Nyíregyházi Állatparkban

2 hét 2 fehér tevecsikó - újabb fehér teve született a Nyíregyházi Állatparkban 2 héten belül ez már a második különleges színnel világra jött tevecsikó. Újra kopogtatott a gólya az ország legnépesebb tevecsapatában, hiszen 2 nappal ezelőtt újabb utóddal gazdagodott az Ázsia élővilágát bemutató kifutórendszer. A Zsigmond névre hallgató csődör 12 hónapnyi vemhesség után született meg, és lett tagja az ország legnépesebb, 15 tagot számláló tevecsapatának.

A szaporulat különlegessége, hogy a kis csődör, a 2 hete született testvéréhez hasonlóan vakító fehér bundával jött a világra. A tevecsikó Ideje nagy részét az anyja mellett tölti—aki nagy gonddal őrzi és táplálja kicsinyét-, de már ismerkedik a külvilággal és a csapat többi tagjával.

 

A jelenleg 30 kilogramm súlyú állat hosszú, vékony lábaival és aprócska púpjaival egyelőre jóval elmarad a felnőttek méretétől, ám ha megnő, testtömege elérheti majd az 500 kilogrammot.

 

2 hét 2 fehér tevecsikó - újabb fehér teve született a Nyíregyházi Állatparkban

 

Az Ázsia sivatagos részein őshonos, nagyobbrészt már háziasított állatfaj kiválóan alkalmazkodott élőhelye szélsőséges időjárási körülményeihez, kitűnően viseli a forróságot és a fagyot, illetve víz- és táplálékhiányt is.

A közhiedelemmel ellentétben, púpjaiban nem vizet, hanem zsírt raktároz, amelyből energiát képes nyerni hosszú vándorlásai alatt. A kis csikónak egyelőre nincsenek púpjai, de ahogy elkezdi a zsírt raktározni, hamarosan púpjai is látszódnak majd.