Secondary menu


Kiemelt cikkek

Európai Autómentes Nap a Zöld Kerék Alapítvánnyal

Bringás reggeli és ,,TE SZEDD!" akció után lendületben a Zöld Kerék. Nemrég 300 kakaós csigával és almával vártuk a bringásokat Nyíregyházán, hulladékot gyűjtöttünk a kerékpárutak mentén, most pedig arra készülünk hogy megmozgatjuk a várost 2017. szeptember 22-én.
 

Ismét sikeresen zárult a Panyolafeszt

Több helyszínen, 23 programban közel 300 művész és előadó lépett az idén is színpadra a szatmári falucskában, a Panyolafeszten. A látogatók száma naponta meghaladta a 2-3000 főt. A 600 lélekszámú kis falu immáron 12. alkalommal adott otthont ennek az izgalmas eseménynek.

Bővül a régiségpiac Nyíregyházán

Bővíti a régiségpiac területét a NYÍRVV Nonprofit Kft. A piac növekvő népszerűsége miatt 2017. szeptember 17-től a Korányi úti vásárhelyen 554 négyzetméterrel nagyobb, a Búza téri Szabadpiaccal azonos méretű terület, és közel 300 értékesítési hely áll rendelkezésre.
 

Gyakorlatoztak a Speciális Mentők

Gyakorlatoztak a Speciális Mentők A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület 2017. szeptember 1-3. között, Rakamaz és Tokaj térségében tartott több fázisból álló gyakorlatot. Az eseményen 35 fő vett részt, a KMSME tagjain kívül részt vettek az idei gyakorlaton a miskolci Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat búvár és mentőkutyás szakemberei, valamint a jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány mentőkutya vezetői is.

Mudi kutya Világtalálkozót rendeznek Nyíregyházán

Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban rendezik meg 2017. szeptember 7-10. között az I. Mudi Világtalálkozót. Mind a négy nap tematikus programok lesznek, ami nevezőknek és kilátogatók számára is érdekesek lehetnek.

Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban

Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban A közelgő VIDOR Fesztivált 16. alkalommal szervező Móricz Zsigmond Színház a nyitónap előtt négy nappal megtartotta hagyományos évadnyitó társulati ülését. Hat nagyszínpadi és hét kamara bemutatóval várják a nézőket.


Galériák

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

A SingSingSing MÁZS-képp című Musical Show Nyíregyházán

A SingSingSing MÁZS-képp című Musical Show Nyíregyházán A SingSingSing MÁZS-képp c. Musical Show Veszprém, Sopron, Székesfehérvár és Budapest után 2017.március 19-én, valamint március 26-án Nyíregyháza közönségét is meghódította.

KONZERVGYÁRTÁSI TECHNOLÓGIA KOMPLEX INNOVATÍV FEJLESZTÉSE A GLOSTER KFT.-NÉL

A GLOSTER Zöldség - Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 764,52 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” tárgyú pályázati kiíráson, melynek eredményeképpen 1,298 milliárd forintból a máriapócsi gyár konzervgyártási technológiájának innovatív fejlesztése valósult meg.

 

 

A GLOSTER Zöldség - Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság több mint húsz éve van jelen a piacon különböző sajátgyártású üveges zöldség és gyümölcs konzervekkel. A fő termékcsoportok az alábbiak: csemege uborka, paradicsomos termékek, paprikafélék, salátafélék, befőttek. Évente közel 20 millió üveg terméket állít elő. Elmondható, hogy uborka- és meggykonzerv relációjában piacvezető, meghatározó exportőr. A vállalkozás elsődleges piacai jelenleg az Európai Unió államai (azon belül is Magyarország, Németország, Hollandia, a Balti államok) valamint Oroszország. Működésének középpontjában folyamatosan a kiváló minőség, a maximális élelmiszerbiztonság, a környezetvédelem, valamint a vevői igényeknek való megfelelés áll.

Az egyre szigorodó élelmiszerbiztonsági követelmények és az élelmiszerekkel szemben támasztott vevői igényeknek megfelelően a vállalkozás csak úgy tudja piaci pozíciót megőrizni, megerősíteni, ha folyamatosan keresi, kutatja azokat a feldolgozási technológiai megoldásokat, amelyekkel a termékek megbízhatóbbak, eltarthatóbbak, magasabb beltartalmi értékűek és jobb minőségűek lesznek a versenytársakénál.

Ehhez kapcsolódva Széchenyi 2020 program keretében jelen projekt megvalósítása során olyan komplex konzervgyártási technológiai sor került kifejlesztése, amelynek révén a technológiai folyamat során a töltőanyag a lehető legnagyobb mértékben megőrzi eredeti tulajdonságát, élvezeti- és tápértékét, így kifejezetten annak állaga, íze és ezáltal a konzerv minősége mindig kiváló marad.

A fejlesztés eredményeként tehát olyan konzervgyártási technológiát fejlesztettünk ki, ami során a tartósításhoz nem kerül alkalmazásra tartósítószer, vagy egyéb mesterséges adalékanyag, a tartósítás a legkorszerűbb vákuumzárási és hőkezelési eljárással valósul meg.
Az innovatív fejlesztés az alábbi technológiai elemeket implementálta: - töltési technológia - egalizálás - tömörítés technológiája - felöntőlé készítés technológiája - zárás technológiája - hőkezelés technológiája - termék végellenőrzés.

A technológia elhelyezése céljából üzemcsarnok bővítése illetve térlefedés valósult meg 621,21 m2 illetve 732,89m2-en.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 78 munkahelyet tud megőrizni. Továbbá 8 létrehozott K+F munkahelyet teremtett.

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut