Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.

Novemberi programok a nyíregyházi könyvtárban

A Móricz Megyei és Városi Könyvtár 2017. novemberében is számos érdekes probrammal várja a kultúra iránt érdeklődőket.

Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál

Az E-misszió Egyesület 2017. november 9-12. között ismét őszi madárgyűrűző napokat szervez a nyíregyházi Szelkó-tó mellé, ahová szívesen hívja a természet és madarak nyugodt kikapcsolódásra vágyó barátait A természetvédelmi program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a szombati (november 11.) családi napon.

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át 2017 november 10-én 16:30 perctől nyílik meg Kazai Béla "Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át" című fotókiállítása, a Móricz Zsigmond Könyvtárban.

Chili Paprikaevő Verseny Nyíregyházán!

Szereted, ha a paprika nagyon csíp? Szereted a kihívásokat? Ezt a péntek esti programot Neked találták ki! Gyere és versenyezz! Szólj chili-fan ismerőseidnek is!

 


Galériák

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

KONZERVGYÁRTÁSI TECHNOLÓGIA KOMPLEX INNOVATÍV FEJLESZTÉSE A GLOSTER KFT.-NÉL

A GLOSTER Zöldség - Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 764,52 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” tárgyú pályázati kiíráson, melynek eredményeképpen 1,298 milliárd forintból a máriapócsi gyár konzervgyártási technológiájának innovatív fejlesztése valósult meg.

 

 

A GLOSTER Zöldség - Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság több mint húsz éve van jelen a piacon különböző sajátgyártású üveges zöldség és gyümölcs konzervekkel. A fő termékcsoportok az alábbiak: csemege uborka, paradicsomos termékek, paprikafélék, salátafélék, befőttek. Évente közel 20 millió üveg terméket állít elő. Elmondható, hogy uborka- és meggykonzerv relációjában piacvezető, meghatározó exportőr. A vállalkozás elsődleges piacai jelenleg az Európai Unió államai (azon belül is Magyarország, Németország, Hollandia, a Balti államok) valamint Oroszország. Működésének középpontjában folyamatosan a kiváló minőség, a maximális élelmiszerbiztonság, a környezetvédelem, valamint a vevői igényeknek való megfelelés áll.

Az egyre szigorodó élelmiszerbiztonsági követelmények és az élelmiszerekkel szemben támasztott vevői igényeknek megfelelően a vállalkozás csak úgy tudja piaci pozíciót megőrizni, megerősíteni, ha folyamatosan keresi, kutatja azokat a feldolgozási technológiai megoldásokat, amelyekkel a termékek megbízhatóbbak, eltarthatóbbak, magasabb beltartalmi értékűek és jobb minőségűek lesznek a versenytársakénál.

Ehhez kapcsolódva Széchenyi 2020 program keretében jelen projekt megvalósítása során olyan komplex konzervgyártási technológiai sor került kifejlesztése, amelynek révén a technológiai folyamat során a töltőanyag a lehető legnagyobb mértékben megőrzi eredeti tulajdonságát, élvezeti- és tápértékét, így kifejezetten annak állaga, íze és ezáltal a konzerv minősége mindig kiváló marad.

A fejlesztés eredményeként tehát olyan konzervgyártási technológiát fejlesztettünk ki, ami során a tartósításhoz nem kerül alkalmazásra tartósítószer, vagy egyéb mesterséges adalékanyag, a tartósítás a legkorszerűbb vákuumzárási és hőkezelési eljárással valósul meg.
Az innovatív fejlesztés az alábbi technológiai elemeket implementálta: - töltési technológia - egalizálás - tömörítés technológiája - felöntőlé készítés technológiája - zárás technológiája - hőkezelés technológiája - termék végellenőrzés.

A technológia elhelyezése céljából üzemcsarnok bővítése illetve térlefedés valósult meg 621,21 m2 illetve 732,89m2-en.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 78 munkahelyet tud megőrizni. Továbbá 8 létrehozott K+F munkahelyet teremtett.

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut