Secondary menu


Kiemelt cikkek

Európai Autómentes Nap a Zöld Kerék Alapítvánnyal

Bringás reggeli és ,,TE SZEDD!" akció után lendületben a Zöld Kerék. Nemrég 300 kakaós csigával és almával vártuk a bringásokat Nyíregyházán, hulladékot gyűjtöttünk a kerékpárutak mentén, most pedig arra készülünk hogy megmozgatjuk a várost 2017. szeptember 22-én.
 

Ismét sikeresen zárult a Panyolafeszt

Több helyszínen, 23 programban közel 300 művész és előadó lépett az idén is színpadra a szatmári falucskában, a Panyolafeszten. A látogatók száma naponta meghaladta a 2-3000 főt. A 600 lélekszámú kis falu immáron 12. alkalommal adott otthont ennek az izgalmas eseménynek.

Bővül a régiségpiac Nyíregyházán

Bővíti a régiségpiac területét a NYÍRVV Nonprofit Kft. A piac növekvő népszerűsége miatt 2017. szeptember 17-től a Korányi úti vásárhelyen 554 négyzetméterrel nagyobb, a Búza téri Szabadpiaccal azonos méretű terület, és közel 300 értékesítési hely áll rendelkezésre.
 

Gyakorlatoztak a Speciális Mentők

Gyakorlatoztak a Speciális Mentők A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület 2017. szeptember 1-3. között, Rakamaz és Tokaj térségében tartott több fázisból álló gyakorlatot. Az eseményen 35 fő vett részt, a KMSME tagjain kívül részt vettek az idei gyakorlaton a miskolci Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat búvár és mentőkutyás szakemberei, valamint a jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány mentőkutya vezetői is.

Mudi kutya Világtalálkozót rendeznek Nyíregyházán

Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban rendezik meg 2017. szeptember 7-10. között az I. Mudi Világtalálkozót. Mind a négy nap tematikus programok lesznek, ami nevezőknek és kilátogatók számára is érdekesek lehetnek.

Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban

Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban A közelgő VIDOR Fesztivált 16. alkalommal szervező Móricz Zsigmond Színház a nyitónap előtt négy nappal megtartotta hagyományos évadnyitó társulati ülését. Hat nagyszínpadi és hét kamara bemutatóval várják a nézőket.


Galériák

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

A SingSingSing MÁZS-képp című Musical Show Nyíregyházán

A SingSingSing MÁZS-képp című Musical Show Nyíregyházán A SingSingSing MÁZS-képp c. Musical Show Veszprém, Sopron, Székesfehérvár és Budapest után 2017.március 19-én, valamint március 26-án Nyíregyháza közönségét is meghódította.

Tisza Királynője szépségkirálynő választás 2017

Vonz a kifutó, a kamerák, a pezsgés? Szeretnél Te lenni 2017-ben a Tisza királynője? Nevezz most a Miss Tisza 2017 szépségversenyre, és váltsd valóra az álmod!

 

 

A 2013-ban útjára indított "Tiszamenti Gyöngyszemek" létrehozásával egy nem szokványos programsorozat indult el a Tisza mentén - amely folyó az elmúlt évek során Ukrajna, Szlovákia, Románia, Magyarország és Szerbia között lelki, materiális és kulturális síkon egyaránt összekötő Híddá változott. A Hidak Kulturális és Hagyománypártoló Egyesület rendezvényeivel ezt a célt kívánja szolgálni. Bemutatni, népszerűsíteni az aktuális rendezvénynek helyet adó településeket, kulturális értékeiket, néphagyományaikat. Ennek jegyében kerül megrendezésre minden évben a "Tiszamenti Gyöngyszemek" programsorozat zárásaként a "Tisza Királynője" választás is. A látványos esemény egyik kiemelt célja, hogy a “Tisza Királynője” cím egy méltón viselt elismeréssé váljon, mellyel a Tisza menti régió képviselhető határon belül és kívül egyaránt.

 

A rendezvény immár 5. alkalommal kerül megrendezésre  2017. augusztus 19-én Abádszalókon. Jelentkezni a verseny hivatalos honlapján keresztül lehet (tiszakiralynoje.hu) augusztus 15-ig! A Miss Tisza International rendezvénysorozat Tisza Királynője 2017 szépségversenyre nem csak azért érdemes jelentkezni, mert a résztvevők között új barátságok köttethetnek, új lehetőségek nyílnak meg és életre szóló élményekkel gazdagodnak, hanem mert a győztes a régión belül a magyar népi kultúra jószolgálati, kulturális követe is lehet. Emellett  hihetetlen nyeremények is várnak a győztes lányra, többek között egy álomutazás!

 

A korábbi nyertesek közül (Polgár Dotti, Ugrai Klaudia, Okvát Gréta, Antal Édua) többen sikeresek lettek a szakmában és a mai napig megállják a helyüket hazai és nemzetközi versenyeken.  Ez is bizonyítja, hogy a Tisza Királynője versenysorozat jó alapot ad a kifutói tapasztalat, a magabiztosság megszerzésére is.

Már csak pár napod van, hogy jelentkezz, és valóra válthasd álmaidat!
Légy Te idén a Tisza Királynője!

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut