Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.

Novemberi programok a nyíregyházi könyvtárban

A Móricz Megyei és Városi Könyvtár 2017. novemberében is számos érdekes probrammal várja a kultúra iránt érdeklődőket.

Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál

Az E-misszió Egyesület 2017. november 9-12. között ismét őszi madárgyűrűző napokat szervez a nyíregyházi Szelkó-tó mellé, ahová szívesen hívja a természet és madarak nyugodt kikapcsolódásra vágyó barátait A természetvédelmi program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a szombati (november 11.) családi napon.

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át 2017 november 10-én 16:30 perctől nyílik meg Kazai Béla "Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át" című fotókiállítása, a Móricz Zsigmond Könyvtárban.

Chili Paprikaevő Verseny Nyíregyházán!

Szereted, ha a paprika nagyon csíp? Szereted a kihívásokat? Ezt a péntek esti programot Neked találták ki! Gyere és versenyezz! Szólj chili-fan ismerőseidnek is!

 


Galériák

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Tisza Királynője szépségkirálynő választás 2017

Vonz a kifutó, a kamerák, a pezsgés? Szeretnél Te lenni 2017-ben a Tisza királynője? Nevezz most a Miss Tisza 2017 szépségversenyre, és váltsd valóra az álmod!

 

 

A 2013-ban útjára indított "Tiszamenti Gyöngyszemek" létrehozásával egy nem szokványos programsorozat indult el a Tisza mentén - amely folyó az elmúlt évek során Ukrajna, Szlovákia, Románia, Magyarország és Szerbia között lelki, materiális és kulturális síkon egyaránt összekötő Híddá változott. A Hidak Kulturális és Hagyománypártoló Egyesület rendezvényeivel ezt a célt kívánja szolgálni. Bemutatni, népszerűsíteni az aktuális rendezvénynek helyet adó településeket, kulturális értékeiket, néphagyományaikat. Ennek jegyében kerül megrendezésre minden évben a "Tiszamenti Gyöngyszemek" programsorozat zárásaként a "Tisza Királynője" választás is. A látványos esemény egyik kiemelt célja, hogy a “Tisza Királynője” cím egy méltón viselt elismeréssé váljon, mellyel a Tisza menti régió képviselhető határon belül és kívül egyaránt.

 

A rendezvény immár 5. alkalommal kerül megrendezésre  2017. augusztus 19-én Abádszalókon. Jelentkezni a verseny hivatalos honlapján keresztül lehet (tiszakiralynoje.hu) augusztus 15-ig! A Miss Tisza International rendezvénysorozat Tisza Királynője 2017 szépségversenyre nem csak azért érdemes jelentkezni, mert a résztvevők között új barátságok köttethetnek, új lehetőségek nyílnak meg és életre szóló élményekkel gazdagodnak, hanem mert a győztes a régión belül a magyar népi kultúra jószolgálati, kulturális követe is lehet. Emellett  hihetetlen nyeremények is várnak a győztes lányra, többek között egy álomutazás!

 

A korábbi nyertesek közül (Polgár Dotti, Ugrai Klaudia, Okvát Gréta, Antal Édua) többen sikeresek lettek a szakmában és a mai napig megállják a helyüket hazai és nemzetközi versenyeken.  Ez is bizonyítja, hogy a Tisza Királynője versenysorozat jó alapot ad a kifutói tapasztalat, a magabiztosság megszerzésére is.

Már csak pár napod van, hogy jelentkezz, és valóra válthasd álmaidat!
Légy Te idén a Tisza Királynője!

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut