Secondary menu


Kiemelt cikkek

A NYUSZKAMARCSI és barátai kiállítás Nyíregyházán

A NYUSZKAMARCSI és barátai kiállítás Nyíregyházán Ki is valójában NYUSZKAMARCSI? A kedvenc nyuszim egy zöld ruhás, meg az alkotója, vagyis én, Kazainé Gégény Mária. Hobbim a gyöngyfűzés, üvegfestés, de főképp a textil játékok készítése. Nemrég felvetődött, hogy jó lenne bemutatni az alkotásaimat, a nyuszikat, macikat és manókat. Az ötletet támogatta a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, így húsvét előtt 2018. március 21-én megnyílik NYUSZKAMARCSI és barátai című kiállításunk.

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén. Az eddig 5 egyedből álló zsiráf család egy újabb taggal gyarapodott. A 450 napnyi  vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

Szabó Márta Jászai Mari-díjas lett

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át március 15-e alkalmából. Szabó Mártát, a Móricz Zsigmond Színház színművészét is díjazták.

Hulladékért virágot akció Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 2018. március 5. és március 20. között ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót. A két hét során a különválogatott papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém- csomagolási hulladékokért, valamint italos kartondobozokért, utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők.

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Eljön a strandszezon, de csak óvatosan a napozással!

Eljön a strandszezon, de csak óvatosan a napozással! Ahogy közeleg a nyár, igyekszünk formába lendülni. De mi az a másik fontos dolog, amiért aggódunk? Természetesen a bőrszínünk, lányoknál és fiúknál is manapság. Számomra érthetetlen, hogy miért kell már májusban napbarnítottan kilépni az utcára, hiszen a nyárban pont az a jó, hogy természetesen barnulunk a naptól.

 

 

Aki csoki színű a nyár elején, az vajon milyen színű lesz a nyár végére? Én feketére tippelnék. Tény, hogy a mesterséges barnítás, a szolárium a tavalyi évben hatalmas divatját élte, és szerintem az idei nyár is erről fog szólni, hacsak ki nem találnak valami új őrültséget. Népszerű a téli szolizás, hogy a hideg hónapokban is igazán déli hatást kelthessünk, de kérdem én, hogy illik a téli képbe egy napbarnított déli bőrszín? Sehogy. Jómagam a szolárium ellen vagyok, mert azon felül, hogy öregíti a bőrt, bőrrákhoz vezethet. A Nap is, de kisebb mértékben. Minden esetben naptejet kell használnunk, még ha sötétebb a bőrünk, akkor is érdemes beszerezni egy nagyom magas faktorszámú naptejet, mert az anyajegyekre, szemölcsökre ilyet kell kenni.

Eljön a strandszezon, de csak óvatosan a napozással!A napsugarak ezeket a bőrelváltozásokat célozza meg, a sok káros UV sugárzás hatására pedig elváltozások lesznek tapasztalhatóak, amely átfordulhat bőrrákba. A szolárium használata speciális szoliolajat igényel, utána pedig hidratálást. Nyilván sokkal hamarabb lebarnulsz a szoliban fekve vagy álldogálva, de talán többet ér az, ha szórakozva barnulsz úgy, hogy észre sem veszed, és ingyen van ráadásul. Egy jó kis kerti munka a szántóföldeken nagy segítség a nagyszüleidnek, szüleidnek, és összehozza a társaságot is egy közös nyári szórakozás, strandolás is. Miért feküdnél és dobnád félre ezeket a kalandokat? Amire nagyon oda kell figyelned, ha mégis szolizni szeretnél, az az, hogy fokozatosan kell bevezetni a bőrt a barnítás folyamatába. Kezdetben csak 3 percet feküdj be, aztán növelheted az adagot idővel, de a lényeg az, hogy hidratálj utána, hiszen nagyon kiszárítja a bőrt. A természetes napon való tartózkodás is vizet von el a szervezettől, ezért a megfelelő folyadékpótlás elsődleges. Rosszabb esetekben hőgutát, napszúrást is kaphatunk, ha nincs a fejünkön kendő vagy sapka, szalmakalap. A legfontosabb, hogy ne tartózkodjunk a napon 11 és 15 óra között, ilyenkor ugyanis a legerősebb a sugárzás, amely ellen nem igazán tudunk naptejjel sem védekezni, percek alatt napszúrást kapunk. Ha valakinek nagyon világos bőre van, az nagyon magas faktorszámú naptejet kell, hogy használjon, mert az ő bőre nagyon nehezen viseli el az erős napsugárzást, így valószínűleg nagyon le fog égni, a leégés okozta kínlódás és fájdalom pedig tönkreteheti a nyaralást is. Mivel a leggyakoribb nyaralócélpontok többnyire tenger közelben vannak, kikerülhetetlen, hogy a napra merészkedjünk. A tengerparton nincs helye a sminknek, alapozónak, nem is olyan szép, emellett pedig úgy is lemossa a víz, és a pórusokat is eltömíti, így nem tud megfelelően hőt levezetni a test. A mitesszerekre sincs senkinek szüksége, így maradj természetes és ragyogj belülről, tehát az ékszereket is felejtsd el. A napszemüveget viszont mindenképp vedd fel, ugyanis az UV sugarak a szemet is roncsolják, károsítják. Az sem mindegy, hogy milyen napszemüveget választunk, az olcsó verziók itt nem érnek semmit.

Hazánkban Kecskeméten a Kecskeméti fürdőben nagyszerű élmény a strandolás. Maga a város álláshirdető oldala is nagyon jó, ezt a kecskeméti állás apró oldalon tekintheti meg. Itt a betanított munkáson keresztül egészen a mérnök munkáig bármilyen munkakört megtalál.

(x)

 

Main menu

story | by Dr. Radut