Secondary menu


Kiemelt cikkek

Fülöp kutya megkínzói letöltendő fogházbüntetést kaptak

A nagycserkeszi Fülöp kutya megkínzóinak tárgyalása 2017. november 29-én folytatódott a Nyíregyházi Járásbíróságon (Bocskai út 2.) . Az állatvédők ezúttal is békés demonstációval, "Börtönt az állatkínzóknak!" felirató molinókkal fejezték ki az épület előtt, hogy elutasítják az állatkínzás minden formáját, és szükségesnek tartják az ezért járó büntetés szigorítását!

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület Cipődobozos akciója

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjai- együtt működve a Baptista Szeretetszolgálattal- idén is  várják a nyíregyháziak adományait, az elmúlt 10 évhez hasonlóan a város karácsonyfája alatt, a Kossuth téren.

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra Kisvárdán, Mátészalkán és Nyíregyházán is fogadták az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus szobrot. A kanadai művész alkotását a történelmi egyházak, városvezetők, gyermekek, hajléktalan emberek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjai köszöntötték. Egy hét alatt több ezer ember találkozott a szobor üzenetével: forduljunk együttérző szeretettel elesett embertársaink felé.

Kalocsai László festménykiállítása

Kalocsai László festménykiállítása Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait KALOCSAI LÁSZLÓ festménykiállításának megnyitójára.

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.


Galériák

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

Eljön a strandszezon, de csak óvatosan a napozással!

Eljön a strandszezon, de csak óvatosan a napozással! Ahogy közeleg a nyár, igyekszünk formába lendülni. De mi az a másik fontos dolog, amiért aggódunk? Természetesen a bőrszínünk, lányoknál és fiúknál is manapság. Számomra érthetetlen, hogy miért kell már májusban napbarnítottan kilépni az utcára, hiszen a nyárban pont az a jó, hogy természetesen barnulunk a naptól.

 

 

Aki csoki színű a nyár elején, az vajon milyen színű lesz a nyár végére? Én feketére tippelnék. Tény, hogy a mesterséges barnítás, a szolárium a tavalyi évben hatalmas divatját élte, és szerintem az idei nyár is erről fog szólni, hacsak ki nem találnak valami új őrültséget. Népszerű a téli szolizás, hogy a hideg hónapokban is igazán déli hatást kelthessünk, de kérdem én, hogy illik a téli képbe egy napbarnított déli bőrszín? Sehogy. Jómagam a szolárium ellen vagyok, mert azon felül, hogy öregíti a bőrt, bőrrákhoz vezethet. A Nap is, de kisebb mértékben. Minden esetben naptejet kell használnunk, még ha sötétebb a bőrünk, akkor is érdemes beszerezni egy nagyom magas faktorszámú naptejet, mert az anyajegyekre, szemölcsökre ilyet kell kenni.

Eljön a strandszezon, de csak óvatosan a napozással!A napsugarak ezeket a bőrelváltozásokat célozza meg, a sok káros UV sugárzás hatására pedig elváltozások lesznek tapasztalhatóak, amely átfordulhat bőrrákba. A szolárium használata speciális szoliolajat igényel, utána pedig hidratálást. Nyilván sokkal hamarabb lebarnulsz a szoliban fekve vagy álldogálva, de talán többet ér az, ha szórakozva barnulsz úgy, hogy észre sem veszed, és ingyen van ráadásul. Egy jó kis kerti munka a szántóföldeken nagy segítség a nagyszüleidnek, szüleidnek, és összehozza a társaságot is egy közös nyári szórakozás, strandolás is. Miért feküdnél és dobnád félre ezeket a kalandokat? Amire nagyon oda kell figyelned, ha mégis szolizni szeretnél, az az, hogy fokozatosan kell bevezetni a bőrt a barnítás folyamatába. Kezdetben csak 3 percet feküdj be, aztán növelheted az adagot idővel, de a lényeg az, hogy hidratálj utána, hiszen nagyon kiszárítja a bőrt. A természetes napon való tartózkodás is vizet von el a szervezettől, ezért a megfelelő folyadékpótlás elsődleges. Rosszabb esetekben hőgutát, napszúrást is kaphatunk, ha nincs a fejünkön kendő vagy sapka, szalmakalap. A legfontosabb, hogy ne tartózkodjunk a napon 11 és 15 óra között, ilyenkor ugyanis a legerősebb a sugárzás, amely ellen nem igazán tudunk naptejjel sem védekezni, percek alatt napszúrást kapunk. Ha valakinek nagyon világos bőre van, az nagyon magas faktorszámú naptejet kell, hogy használjon, mert az ő bőre nagyon nehezen viseli el az erős napsugárzást, így valószínűleg nagyon le fog égni, a leégés okozta kínlódás és fájdalom pedig tönkreteheti a nyaralást is. Mivel a leggyakoribb nyaralócélpontok többnyire tenger közelben vannak, kikerülhetetlen, hogy a napra merészkedjünk. A tengerparton nincs helye a sminknek, alapozónak, nem is olyan szép, emellett pedig úgy is lemossa a víz, és a pórusokat is eltömíti, így nem tud megfelelően hőt levezetni a test. A mitesszerekre sincs senkinek szüksége, így maradj természetes és ragyogj belülről, tehát az ékszereket is felejtsd el. A napszemüveget viszont mindenképp vedd fel, ugyanis az UV sugarak a szemet is roncsolják, károsítják. Az sem mindegy, hogy milyen napszemüveget választunk, az olcsó verziók itt nem érnek semmit.

Hazánkban Kecskeméten a Kecskeméti fürdőben nagyszerű élmény a strandolás. Maga a város álláshirdető oldala is nagyon jó, ezt a kecskeméti állás apró oldalon tekintheti meg. Itt a betanított munkáson keresztül egészen a mérnök munkáig bármilyen munkakört megtalál.

(x)

 

Main menu

story | by Dr. Radut