Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.

Novemberi programok a nyíregyházi könyvtárban

A Móricz Megyei és Városi Könyvtár 2017. novemberében is számos érdekes probrammal várja a kultúra iránt érdeklődőket.

Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál

Az E-misszió Egyesület 2017. november 9-12. között ismét őszi madárgyűrűző napokat szervez a nyíregyházi Szelkó-tó mellé, ahová szívesen hívja a természet és madarak nyugodt kikapcsolódásra vágyó barátait A természetvédelmi program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a szombati (november 11.) családi napon.

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át 2017 november 10-én 16:30 perctől nyílik meg Kazai Béla "Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át" című fotókiállítása, a Móricz Zsigmond Könyvtárban.

Chili Paprikaevő Verseny Nyíregyházán!

Szereted, ha a paprika nagyon csíp? Szereted a kihívásokat? Ezt a péntek esti programot Neked találták ki! Gyere és versenyezz! Szólj chili-fan ismerőseidnek is!

 


Galériák

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Fogadjuk el a segítséget, amikor munkát keresünk

Fogadjuk el a segítséget, amikor munkát keresünk Álláskeresés alatt nyugodtan igénybe tudjuk venni a Munkaügyi Központ által kínált szolgáltatásokat. Ehhez azonban tennünk is kell, be kell regisztrálnunk a Hivatalba. A regisztráció folyamán szükségünk lesz minden olyan hivatalos iratunkra, amelyekkel igazolni tudjuk magunkat. Tehát ha ellátogatunk a Munkaügyi Hivatalba, akkor feltétlenül vigyük magunkkal személyigazolványunkat, lakcímkártyánkat, és adóigazolványunkat is. A biztonság kedvéért tegyük be TAJ kártyánkat is.

 

 

Amikor beregisztráltatjuk magunkat, nagyon figyeljünk az ügyintézőre, ugyanis hasznos információkkal fog bennünket ellátni. Amit érdemes kiemelni, hogy a regisztrációval felvállaljuk azt is, hogy a Munkaügyi Központon kívül mi is nekiállunk az álláskeresésnek.

A regisztrációt követően részt kell vennünk egy csoportos találkozón, ahol elmondják nekünk, hogy mire kell odafigyelni munkakereséskor. Továbbá rendelkezésünkre bocsátanak különböző szakmai anyagokat is, amelyekből mindenképpen vigyünk haza. A kiadványok között megtalálhatunk önéletrajzírással, és szakmai továbbképzésekkel kapcsolatos információkat is. Ha szeretnénk, akkor az álláskereső klubban minden olyan kérdést feltehetünk, amelyre tudni szeretnénk a választ. A karrier tanácsadás is hasznos lehet a számunkra, ha úgy érezzük kicsit elbizonytalanodtunk magunkban. Nem is csoda, hiszen mozgalmas világot élünk, és új szakmák is megjelennek a munkaerőpiacon, amelyek érdekelhetnek bennünket. Soha nem volt ennyi szakma, mint manapság, mindez köszönhető a modern technológiának is. Ameddig nem találunk munkát, negyedévenként jelentkeznünk kell a kirendeltségnél, és be kell számolnunk, hogy áll jelenleg a munkakeresés. Természetesen mindezt intézhetjük interneten keresztül is, ha nem szeretnénk bemenni a Hivatalba. Ebben az esetben kérvényeznünk kell az internetes ügyintézést az ügyintézőnél. Ezt követően kapni fogunk egy használati utasítást, hogy pontosan melyik oldalt kell majd felkeresnünk, és melyik az a menüpont, ahol jelentkeznünk kell a kirendeltségnél. Gyakorlatilag csak egy kattintás, és a rendszerben tárolni fogják jelentkezésünket. Később pedig értesíteni fognak bennünket e-mailen keresztül a következő bejelentkezés időpontjáról. Ez az ügyintézési mód sokkal kényelmesebb, mert ezt akár otthonról is el tudjuk intézni. Munkalehetőségekről tudunk érdeklődni a területileg illetékes Munkaügyi Hivatalban is, mivel az álláshirdetések ki vannak rakva egy állványra. Amennyiben ott járunk, nyugodtan nézzünk szét, és válogassunk a lehetőségek közül. Azt a munkát pályázzuk meg, amelyik szimpatikus a számunkra.

Fogadjuk el a segítséget, amikor munkát keresünk

Lássuk be, a Munkaügyi Központba nem látogathatunk el mindennap, így szükségünk lehet egy olyan bázisra, ahonnan bármikor értesülhetünk a különböző Szolnoki álláslehetőségekről. Ilyenkor jön képbe az állások Szolnok oldal. Az állásportálon rengeteg munkaajánlat közül mazsolázhatunk. Azt is meg tudjuk nézni a honlapon, hogy melyek azok az állások, amelyekre a legtöbben jelentkeztek. Az állásportál közösségi oldalait is kövessük, azért hogy minél hamarabb értesülhessünk a nekünk szóló lehetőségekről. Egy dolgot ne felejtsünk el. Ha egy álláshirdetés érdekel bennünket, akkor azonnal adjuk be jelentkezésünket, és ne várjunk tovább. Amennyiben mégis hezitálunk, úgy más akár könnyedén megszerezheti magának a pozíciót, mi pedig ezután rosszul érezhetjük magunkat. A mérnök munkák várják a jelentkezőket, ugyanis vannak olyan munkakörök a mérnöki ágazatban, amelyek még mindig betöltetlenek.

(x)

 

Main menu

story | by Dr. Radut