Secondary menu


Kiemelt cikkek

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!

Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2018

 Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2016 A PegazusTv Média és Oktató Kft pályázatot hirdet a Pegazus Könyvek Antológia 2018 címmel. Az immár negyedik alkalommal megjelenő antológiasorozat mottója: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”

A Móricz Zsigmond Könyvtár Kölcsey Szavalóversenyének felhívása

Szavalóversenyt rendeznek 2018. január. 25. (csütörtök) 10 órától középiskolai tanulók részére a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban Igazi különlegesség, dingó született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható kölyök most 7 hetes, így állatorvosi vizsgálatokon esett át. A 3 éve cseh állatkertből érkezett anya állat, 63 napnyi vemhesség után hozta világra egy kotorékban kicsinyét. A szuka kölyök az első hónapot az anya által vájt búvóhelyen töltötte, ám most 7 hetes korában már előmerészkedik rejtekéből s előszeretettel mászkál szülei után a kifutóban.


Galériák

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

Fogadjuk el a segítséget, amikor munkát keresünk

Fogadjuk el a segítséget, amikor munkát keresünk Álláskeresés alatt nyugodtan igénybe tudjuk venni a Munkaügyi Központ által kínált szolgáltatásokat. Ehhez azonban tennünk is kell, be kell regisztrálnunk a Hivatalba. A regisztráció folyamán szükségünk lesz minden olyan hivatalos iratunkra, amelyekkel igazolni tudjuk magunkat. Tehát ha ellátogatunk a Munkaügyi Hivatalba, akkor feltétlenül vigyük magunkkal személyigazolványunkat, lakcímkártyánkat, és adóigazolványunkat is. A biztonság kedvéért tegyük be TAJ kártyánkat is.

 

 

Amikor beregisztráltatjuk magunkat, nagyon figyeljünk az ügyintézőre, ugyanis hasznos információkkal fog bennünket ellátni. Amit érdemes kiemelni, hogy a regisztrációval felvállaljuk azt is, hogy a Munkaügyi Központon kívül mi is nekiállunk az álláskeresésnek.

A regisztrációt követően részt kell vennünk egy csoportos találkozón, ahol elmondják nekünk, hogy mire kell odafigyelni munkakereséskor. Továbbá rendelkezésünkre bocsátanak különböző szakmai anyagokat is, amelyekből mindenképpen vigyünk haza. A kiadványok között megtalálhatunk önéletrajzírással, és szakmai továbbképzésekkel kapcsolatos információkat is. Ha szeretnénk, akkor az álláskereső klubban minden olyan kérdést feltehetünk, amelyre tudni szeretnénk a választ. A karrier tanácsadás is hasznos lehet a számunkra, ha úgy érezzük kicsit elbizonytalanodtunk magunkban. Nem is csoda, hiszen mozgalmas világot élünk, és új szakmák is megjelennek a munkaerőpiacon, amelyek érdekelhetnek bennünket. Soha nem volt ennyi szakma, mint manapság, mindez köszönhető a modern technológiának is. Ameddig nem találunk munkát, negyedévenként jelentkeznünk kell a kirendeltségnél, és be kell számolnunk, hogy áll jelenleg a munkakeresés. Természetesen mindezt intézhetjük interneten keresztül is, ha nem szeretnénk bemenni a Hivatalba. Ebben az esetben kérvényeznünk kell az internetes ügyintézést az ügyintézőnél. Ezt követően kapni fogunk egy használati utasítást, hogy pontosan melyik oldalt kell majd felkeresnünk, és melyik az a menüpont, ahol jelentkeznünk kell a kirendeltségnél. Gyakorlatilag csak egy kattintás, és a rendszerben tárolni fogják jelentkezésünket. Később pedig értesíteni fognak bennünket e-mailen keresztül a következő bejelentkezés időpontjáról. Ez az ügyintézési mód sokkal kényelmesebb, mert ezt akár otthonról is el tudjuk intézni. Munkalehetőségekről tudunk érdeklődni a területileg illetékes Munkaügyi Hivatalban is, mivel az álláshirdetések ki vannak rakva egy állványra. Amennyiben ott járunk, nyugodtan nézzünk szét, és válogassunk a lehetőségek közül. Azt a munkát pályázzuk meg, amelyik szimpatikus a számunkra.

Fogadjuk el a segítséget, amikor munkát keresünk

Lássuk be, a Munkaügyi Központba nem látogathatunk el mindennap, így szükségünk lehet egy olyan bázisra, ahonnan bármikor értesülhetünk a különböző Szolnoki álláslehetőségekről. Ilyenkor jön képbe az állások Szolnok oldal. Az állásportálon rengeteg munkaajánlat közül mazsolázhatunk. Azt is meg tudjuk nézni a honlapon, hogy melyek azok az állások, amelyekre a legtöbben jelentkeztek. Az állásportál közösségi oldalait is kövessük, azért hogy minél hamarabb értesülhessünk a nekünk szóló lehetőségekről. Egy dolgot ne felejtsünk el. Ha egy álláshirdetés érdekel bennünket, akkor azonnal adjuk be jelentkezésünket, és ne várjunk tovább. Amennyiben mégis hezitálunk, úgy más akár könnyedén megszerezheti magának a pozíciót, mi pedig ezután rosszul érezhetjük magunkat. A mérnök munkák várják a jelentkezőket, ugyanis vannak olyan munkakörök a mérnöki ágazatban, amelyek még mindig betöltetlenek.

(x)

 

Main menu

story | by Dr. Radut