Secondary menu


Kiemelt cikkek

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!

Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2018

 Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2016 A PegazusTv Média és Oktató Kft pályázatot hirdet a Pegazus Könyvek Antológia 2018 címmel. Az immár negyedik alkalommal megjelenő antológiasorozat mottója: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”

A Móricz Zsigmond Könyvtár Kölcsey Szavalóversenyének felhívása

Szavalóversenyt rendeznek 2018. január. 25. (csütörtök) 10 órától középiskolai tanulók részére a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban Igazi különlegesség, dingó született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható kölyök most 7 hetes, így állatorvosi vizsgálatokon esett át. A 3 éve cseh állatkertből érkezett anya állat, 63 napnyi vemhesség után hozta világra egy kotorékban kicsinyét. A szuka kölyök az első hónapot az anya által vájt búvóhelyen töltötte, ám most 7 hetes korában már előmerészkedik rejtekéből s előszeretettel mászkál szülei után a kifutóban.


Galériák

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

 

 

- A 2017-es évet sem karba tett kézzel ültétek végig... Az év vége különösen eseménydúsra sikeredett, az adventi időszakban egy sűrű turnét vállaltatok be. Mesélnétek erről kicsit?

- A "Van egy város a szívemben" című adventi koncertsorozat első állomásaként november 30-án a nyíregyházi Szent Miklós  Görögkatolikus Általános Iskola alsós növendékei hallgathatták meg karácsonyváró koncertünket. Ez azért is volt különleges helyszín, mert Kardos György (dobos, produkciós vezető) hitoktatóként is szolgált az intézményben, Halhóber Gábornak (basszusgitár) pedig két gyermeke jár ide.

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarralEzt követően december 2-án családbarát adventi koncertet adtunk a bodrogkeresztúri Henye Borbárban, melynek bevételét a Böjte Csaba testvér által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlották fel a Keresztúri esték szervezői. Két nappal később, december 4-én örömmel látogattunk el az Óvoda Tündérkert Keleti lelkes kis ovisaihoz, akik vidáman énekelték velünk dalainkat! Másnap Dombrádra és Kisvárdára látogattunk el és mutattuk be adventi koncertünket a lelkes és várakozással teli gyerekhallgatóságnak. December 6-án, a Nyírtura Óvoda vendége volt a csapat, ahol egy nagyszerű koncert keretében mutatta be adventi repertoárját az együttes. Szent Miklós napján természetesen a matiné középpontjában a Várom a Mikulást című dalunk állt, amit a gyerekek óriási örömmel és szeretettel énekeltek velünk együtt.

 

December 7-én Gáspár Mátyás atya meghívására az ajaki Tamási Áron általános iskola dísztermében koncertezett a csapat. Rozinka Mihály igazgató Úr köszöntője után a húrok közé is csaptunk, a fantasztikus hangulatú koncert után pedig a bátrabbak kipróbálhatták a hangszereket is. Másnap a Szőlőskerti általános iskolában jártunk Nyírszőlősön. Köszönjük a meghívást Tündike néninek, a Napsugár óvoda intézményvezetőjének, valamint Ágoston Ildikónak és az iskolának, hogy befogadta a koncertet, így a suli alsósai és néhány felsős diák is megtekinthette a mai Matinénkat.

 

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

 

Advent második vasárnapján a csapat a nyírtelki Szent József Római Katolikus Templomban mutattuk be a Van egy város a szívemben című adventi koncertünket. A fellépés megvalósulásáért külön köszönet illeti Tibor Kiss plébános atyát. Az együttes december 16-án, a geszterédi Művelődési Ház Gajdos János előadótermében mutatta be következő adventi koncertjét. Köszönet az est fővédnökének Kerekes László atyának, továbbá külön köszönet József Szabó polgármester úrnak és Vámosné Horváth Barbaranak a művelődési ház vezetőjének, hogy munkájukkal biztosították és lehetővé tették a produkció megvalósulását.

 

December 24-én pedig, az év megkoronázásaként a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházában egy pásztorjáték keretében, gyermekek és zenészbarátaink társaságában, a zsúfolásig megtelt templomban élhettük át, Krisztus születésének misztériumát.

 

- Utána sem pihentetek sokat, hiszen már 2018 eleje is munkával telt...

- Így van, hiszen két felkérést kaptunk január 22-ére, a Magyar Kultúra Napjára. Délelőtt a geszterédi Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatójának, Törő Andrásnak meghívására, az iskola tanulóinak kiváló műsora után állhattunk a Gajdos János Művelődési Ház színpadára. Ezen a koncereten az elmúlt esztendőben 70. születésnapját ünneplő Sillye Jenő
munkásságán keresztül, valamint csapatunk saját szerzeményű dalaival mutattunk rá, mennyire fontos az egyházi könnyűzene a kultúrában.  Hiszen ez a műfaj is tanít, és szórakoztat, eközben pedig hitünket is megerősíti. Ugyanezen előadásunkat Kiss Tibor plébános atya meghívására, a nyírteleki Szent Anna iskola tanulóiak is volt szerencsénk bemutatni.

 

- Hol láthat legközelebb titeket a nagyközönség?

- Februárban a házasság hete programsorozat keretében lépünk színpadra Nyíregyházán a Magyarok Nagyasszonya Főplébánián. Ezt megelőzendően a Bonum Tv adománynapján február 9-én délelőtt 9:30 és 11 óra között fogunk egy 4 dalból álló blokkot bemutatni a Képmás dalokból illetve egy rövid interjú is készül a csapattal.

- Még meg sem tudta unni a közönség a legutóbbi klipeteket, máris itt az újabb, a harmadik. Ha minden igaz, márciusban rukkoltok elő vele, a zenekar közösségi oldalain. Melyik számból készül ezúttal videó és mit érdemes róla tudni?

- A "Minden mit elloptál" című dalunkhoz fejezzük be február végén a harmadik klipet, aminek a rendezője Kondás Kristóf, dalszövegírója Tamaskovics Róbert. Egy duettről van szó, amit én, a dal szerzője és Cserjési Beatrix adunk elő.

Kíváncsiak várjuk!

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut