Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.

Rekordkísérletre készülnek a nyíregyházi menhelyen

Az Állatbarát Alapítvány 2018.április 8-án, vasárnap rekordot szeretne dönteni - már ami a kutyák sétáltatását illeti. 10-15 óra között várnak minden állatbarátot a Csatorna u. 2.szám alatti menhelyen. Szép időt jósolnak, döntsük meg a korábbi rekordot!

Fülöp kutya megkínzói súlyosabb büntetést kaptak másodfokon

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. április 6-án 8-8 hónap börtönbüntetésre súlyosbította a B. A. és társa vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 4-4 hónap fogházbüntetést. Az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Megjelent a Képmás Zenekar harmadik klipje

A klip ötlete egy baráti borozgatás alkalmával merült fel, és már régóta tervezgették.  Ez lírai, szerelmes dal, amelynek képeit Nyíregyházán és Bodrogkeresztúron forgatták, Kondás Kristóf a rendező segédletével. Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen bemutatták legújabb videóklipjüket, amely a MINDEN MIT ELLOPTÁL című dalból készült.

Csillagvirág-számlálás a Sóstói erdőben

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. 2018. április 2-án, húsvét hétfőn 15:00-kor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét.


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Kutyás engedelmességi versenyt rendeznek Nyíregyházán

 Hiánypótló rendezvényre kerül sor most vasárnap a szabolcsi megyeszékhelyen. A szervező Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület (NMKE) elnökét, Hován Tímeát kérdeztük az I. Nyírség Engedelmes Kupával kapcsolatban.

 

 

Időpont:
2018. március 25. 8h-16h

Helyszín:
Mandabokor Művelődési Ház
Nyíregyháza, Jegenye u. 19.

- Honnan jött a rendezvény ötlete?
- Egyesületünk tagjainak évek óta dédelgetett álma, hogy egy olyan rendezvényt valósítsunk meg, amely még ebben a régióban nem volt. Szeretnénk hagyományt teremteni, és a jövőben több hasonló rendezvényt is megszervezni.

- Kiket várnak az eseményre ?
- Teljesen nyitottak vagyunk, várunk profikat és teljesen kezdőket is: Célunk, hogy azok az emberek is meg tudják mutatni hol is tartanak a kutyáikkal, akik a helyi iskolákban nem kevés pénzt és időt fordítanak arra, hogy családi kedvencükből engedelmes kutyát faragjanak. Azok is meg tudják magukat mérettetni, akik kicsit magasabb szintre léptek, és vizsgát tettek, vagy szeretnének a későbbiekben tenni. Várjuk a versenyzői álmokat dédelgető gazdikat is, nagyszerű lehetőség arra, hogy verseny körülmények között kipróbálják magukat.
Természetesen bárki eljöhet és megnézheti a munkákat, eltölthet egy jó hangulatú napot velünk.

 - Milyen versenyszámok lesznek ? 
- A Hobby kategória a kiképzés első lépcsőfokán állóknak vagyis a családi kutyásoknak van kitalálva, feladatokat pórázon kell végrehajtani, alapvető vezényszavakat kell ismernie a kutyáknak, itt még a szóbeli dicséret, illetve a kutya biztatása, plusz vezényszó megengedett. A BH szintek  már a nemzetközi vizsgaszabályzatnak megfelelően kerülnek végrehajtásra, itt pórázon és póráz nélkül is meg kell csinálni a kutyának a feladatokat, cél, hogy minél pontosabbak legyenek. IPO szinteken póráz nélkül mutatják be a gyakorlatokat, itt a gazda és kutya összhangjára is nagy hangsúlyt kell fektetni.

 

- A szervező Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesületről mit érdemes tudni?
- Egyesületünk 20 éve alakult, akkor még Magyarország egyetlen egyesületéhez, mint hetes csoport csatlakoztunk. 2001-ben lettünk önálló egyesület, amiben azóta is dolgozunk. Fő tevékenységünk eltűnési ügyek esetén személyfelkutatás, emberélet mentése, de ezzel a programmal a kutyás sport népszerűsítése mellett a felelős kutyatartás népszerűsítése a célunk.

Kovács Tünde
 

Main menu

story | by Dr. Radut