Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Nyíregyházi Kutyaklub idei első találkozója

Pünkösdkor, 2018.május 20-án találkoznak először a nyíregyházi kutyások, méghozzá a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete kiképzőpályáján.

Hulladékszállítás Pünkösdkor Nyíregyházán

A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2018. május 21. napján (Pünkösd hétfőn), a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik.
 

Fiókaköszöntő odúles a nyíregyházi Sóstói-erdőben

Az E-misszió Egyesület 2018 május 5-én, szombaton délelőtt madárfióka- odúlesre várja az érdeklődőket a Sóstói-erdőbe. Az Egyesület munkatársai mindenkit szívesen látnak, akit érdekelnek a mogyorós pelék és az erdő madárvilága, és szívesen segíti a természetvédelmi tevékenységeket. Indulás 9:00-kor az Erdei Tornapályától.

Változik a parkolás rendje május 1-től

2018. május 1-től változik a parkolási rend azokon a túlterhelt, jellemzően fizetős zónák mellett található belvárosi területeken, ahol a nagy számú parkoló autó szinte ellehetetleníti az ott élők közlekedését, és normális életvitelét. A szabályozás szerint azokon a területeken fizetőssé tehető a parkolás, ahol a telítettség meghaladja a 70%-ot. A hatásvizsgálatok szerint a jelenleg bevont utcák mindegyikében jelentősen meghaladja a parkoló autók száma a küszöbértéket. Egyes területeken eléri a 98%-os szintet.

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.


Galériák

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán 2018. április 28-án mutatták be a nyíregyházi Móricz zsigmond Színház Nagyszínpadán Georges Feydeau vígjátékát. A darab nyíregyházi bemutatója Závada Péter friss humorú, kortárs szemléletű szövegváltozata alapján készült. Magukon (is) nevetni tudó felnőtteknek bátran ajánljuk ezt a különleges előadást.

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Komplex szakmai és társadalomformáló programok Mátészalkán és térségében

Újabb hároméves támogatásra írt alá szerződést Mátészalka térségéért a Rejtett Kincsek Down Egyesület, valamint az ESZAT Első Szatmári Almafeldolgozó és Kereskedelmi Kft.
 

 

 

Sajtótájékoztatót tartott a Rejtett Kincsek Down Egyesület hétfőn Mátészalkán, melynek témája a Csodavár Nyíregyháza, az ESZAT Kft., valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Mátészalka városában, valamint térségében működő, fogyatékossággal élő gyermekekért létrejött komplex szakmai és társadalomformáló programok továbbfejlesztése, további támogatása volt. A tájékoztatón részt vettek a térség óvodáit, iskoláit és Gyermekházait képviselő szakemberek is.

Pázmány Viktória, a Csodavár Nyíregyháza intézményvezetője elmondta: eddig mintegy 100 gyermek szűrése történt meg a mátészalkai régióban, közel 60 megkésett vagy eltérő fejlődésű kisgyermek családja számára nyújtottak és nyújtanak tanácsadást és segítik a megfelelő, egyénre szabott gyerekút megtalálását a Csodavár szakemberei, 27 szakmaközi workshopot, valamint 42 tematikus készségfejlesztő foglalkozást tartottak, az elmúlt 3 évben, mindemellett pedig az Országos Gyerekház Találkozó szakmai programját is megvalósították. A jövőben olyan érzékenyítő foglalkozásokkal egészítik ki a térségben a tevékenységüket, melyek az 5 év feletti korosztály számára nyújtanak betekintést a fogyatékossággal élők világába. Erre jelentkezni a csodavarak.hu weboldalon keresztül lehet.

 

 

A program megvalósítását a következő három évben évi kettőmillió forinttal támogató ESZAT Kft. ügyvezetője, Kovács Károly hozzátette: mint két gyermekes édesapa, meglátta a pozitívat a Csodavár szakemberei által megvalósított és tervezett programokban, és úgy érezte, anyagi támogatással is a tevékenységük mögé kell állni, hiszen a szülőktől kapott jó minta mellett a többségi gyermekek érzékenyítése a fogyatékossággal élők iránt a legfontosabb, még kisgyermekkorban.

Dr. Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere büszkén áll a program mellé, és kifejezetten boldog, hogy ez a sokrétű, fontos ügyet felkaroló tevékenység városukban folytatódik, sőt, kiegészül. „A program a lehető legmegfelelőbb helyre került” – mondta.
Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki az újabb együttműködés kapcsán és elmondta, hogy minél több eltérő fejlődésű gyermeket nevelő családot kell tájékoztatni arról, hogy nincsenek magukra hagyva, a szakemberi segítség számukra már ebben a régióban is elérhető és egyszerűen igénybe vehető.

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut