A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.

A megszépült Szabadtéri Színpadon bővült a nézőtér is, így idén már kis híján ezer látogató foglalhat majd helyet az előadásokon. Néhány év eltelik, míg a rózsakert visszanyeri eredeti pompáját, de mindent megteszünk azért, hogy egy gyönyörű, virágos, zöld növényekkel teli kert fogadja ismét a romantikus nyári esték szerelemeseit a Benczúr téren – mondta el Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója. Szente Vajk a Hello, Dolly! és a Sherlock Holmes után harmadik, nyíregyházi rendezésére készül. A Madách Színház 2016 végén bemutatott azonos című előadását szintén az országszerte ismert színész-rendező neve fémjelez, melyet óriási sikerrel játszottak.

A Pappa Piából is ismert Kováts Vera Kovács Vera szerepében

A Meseautó című legendás film alapján készült, de a mostani előadásra további újdonságokkal teli musical comedy-ben helyet kapnak a mára mítosszá vált karakterek éppúgy, mint a jól ismert, szállóigévé vált szófordulatok, sodró ritmusú dalok kíséretében. A főbb szerepekben Gulácsi Tamást és Rák Zoltánt láthatjuk majd. A társulat saját művészei mellett két Pesti Magyar Színiakadémiára járó növendék is fellép a nagyszabású produkcióban, egyikük: Venczli Zóra. Kovács Vera szerepét pedig - egy különös véletlen egybeesés folytán - épp az a Kováts Vera alakítja váltott szereposztásban, akit a Pappa Pia című filmből, illetve a Holnap Tali! című tv-sorozatból jól ismerhet a közönség. A fiatal banki alkalmazott lányt az előadás másik szereposztásában Kónya Merlin Renáta formálja meg, aki idén már bemutatkozott a nyíregyházi nézők előtt a Diótörő herceg, a Chicago, és a Maszmók Afrikában című előadásokban.

A legendás történet

Szűcs János bank-vezérigazgató kiábrándult könnyelmű aranyifjú életéből, és frissen vásárolt sportautójával szabadságra indul. Indulna. Ha nem találkozna Kovács Verával, a bank aznap felvett alkalmazottjával. Szűcs szemet vet a lányra, ezért az autót, mint nyereményt szállíttatja a lány lakására, maga pedig sofőrnek ajánlkozik. Szente Vajk és Galambos Attila lendületes adaptációja minden idők egyik legsikeresebb magyar hangosfilmjét tálalja fel nekünk vadonatúj zenés darab formájában, látványos kiállításban és koreográfiával. Az új dalok szerzője Bolba Tamás, de a híres Márkus Alfréd-dal is felhangzik majd a Szabadtérin természetesen. A nyíregyházi közönség már ismerheti Szente Vajk előző rendezéseiből Turi Erzsébet látványos díszleteit, Kovács Yvette impozáns jelmezeit, és Túri Lajos koreográfiáit.