Hatalmas az érdeklődés az új mikrohitel iránt

A PRIMOM Közhasznú Vállalkozásélénkítő Alapítvány mikrohitelei iránt hatalmas érdeklődés mutatkozik. A Mikrohitel Bizottság júniusi ülésén 17 vállalkozónak 123 400 000 Ft hitelt hagyott jóvá. A beérkezett hitelkérelmek célja gépek, berendezések, forgóeszköz vásárlása, valamint ingatlan vásárlás és felújítás - adott tájékoztatást Hargitainé Tolnai Andrea az Alapítvány mikrohitel igazgatója.

 

 

 

Az Alapítvány az Országos Mikrohitellel és a Helyi Mikrohitel Alap hitelkonstrukcióival áll a mikrovállalkozások rendelkezésére. A kedvező kondíciókkal igényelhető, akár 2 x 10 millió forint (Országos Mikrohitel keretében) hitelösszeg legfeljebb 10 éves futamidővel, fix kamatozással, gyors hozzáféréssel segíthet a vállalkozások likviditási problémáin. A mikrohitelek legkedvezőbb feltételei, hogy 100 %-ban előfinanszírozottak, nem szükséges hozzá önerő, a törlesztő részletek kiszámíthatóak, nincsenek rejtett költségek, rugalmas visszafizetési lehetőséggel segítik a vállalkozások fejlesztését. 

A hitel folyósítása mellett a szervezet folyamatos üzleti tanácsadással szolgálja a gazdálkodó szervezetek érdekeit, melyek igénybevétele térítésmentes. A kezdő vállalkozások számára is hozzáférhető konstrukció azért is tölt be hiánypótló szerepet a pénzpiacon, mert olyan gazdálkodók is igényelhetik, akik valamilyen okból nem kaphatnak banki kölcsönt fejlesztési céljaik megvalósításához.