Sikeresen zárult az idei SzamosFeszt

Adj' Isten Szatmárban! - hallhattuk faluszerte a településen. A hétvégén a népzene, a tánc, a gasztronómia, a túrázás, a lovas, gyermek és családi programok színesítették a cégénydányádi fesztivált.

 

 

 

A falu immáron hetedik alkalommal szervezte meg egyik legnagyobb eseményét. A gyönyörű Kende kúria parkjában, családias hangulatban, a hagyományokra épülő két napos fesztivál a népzene, néptánc, s a szatmári tradíciók mellett a vidéki élet egyedi értékeit is megmutatta az érdeklődőknek. Az idén a reneszánsz emlékéve előtt tisztelgett a SzamosFeszt. Számos olyan program kísérte  rendezvényünket, amely a kor hangulatát idézte meg – hangsúlyozta  Kelemen Róbert, a falu polgármestere. A reneszánsz főzőverseny, a népi játszóudvar szintén ebben a stílusban várta a kicsiket-nagyokat, családosokat és a felnőtteket egyaránt. A vigasságon a kulturális, a lovas, az íjász bemutatókon kívül kiemelt szerepet kapott a reneszánsz kori ételek készítése, illetve a térség kézműveseinek bemutatói.

 

A kiváló fellépők mellett bárki megkóstolhatta Mátyás király finom ropogós malacsültjét, a híres szatmári szilvapálinkát, a Pulya, illetve Koca csokit, a hagyományos Csíki sört is. A  két napos esemény gazdag és színes ajánlatai között minden korosztály talált kedvére valót.