Háromnapos tréning a Mustárházban

Háromnapos tréning a Mustárházban  A Kulturális Életért Közhasznú Egyesület (Mustárház IITI) három napos tréninget szervezett ifjúsági szakemberek részére a „Humánszolgáltatások fejlesztése az ifjúságszakmai szervezeteknél; a felkereső munka lehetőségei a fiatalok bevonására” című projekt keretein belül 2018. december 10-13. között. 

 

 

A képzés első napja az ismerkedéssel telt, a résztvevők egymással és a két éves projekt első évének összefoglalásával valamint az „Ifjúsági szervezetek működése Magyarországon és Romániában” ifjúsági kutatás eredményeivel
ismerkedhettek meg. A másodi nap a jó gyakorlatok megismerésével telt, ennek keretein belül a debreceni ifjúsági ház jó gyakorlatai kerültek előtérbe, majd Bágy Petra és Varga Tamás, Békéscsaba MJV Polgármesteri Hivatalának munkatársai a Garabonciás napokkal ismertették meg a hallgatókat. Jó gyakorlatként bemutatásra került a szegedi MédiaKommandó, a gyulai Hetedhét játékváros, az Andrássy Úti Társaskör – Drótszamár Békéscsabai Alkotó Média, a debreceni Bike Maffia és az ifjúsági munka Budán is.

A nap második felében előadásthallhattak a Mályi civil szervezet részéről, hogy milyen a felkereső szolgálat vidéken, szó esett a pécsi Élmény Tár Tanodáról, majd a békéscsabai ifjúsági stratégiaalkotás helyi platformjairól. Ezen kívül színesítve a nap programját a kecskeméti közösségi terek kerültek előtérbe. A harmadik nap szakmai programjai között elsőként a magyarországi ifjúságszakmai hálózatokról esett szó, majd stratégiai tervezés az ifjúságügyben felvezető előadás következett
Fazekas Anna szociológus előadásában. Ezek után jöttek a jó gyakorlatok a stratégiaalkotás terén. Nyíregyházáról dr. Krizsai Anita – Nyíregyháza MJV Polgármesteri Hivatala képviseletében, Kecskemétről pedig Kósa András Csaba ifjúságügyi szakember tolmácsolásában.

Háromnapos tréning a Mustárházban 

A délután folyamán mutatkoztak be projekt nemzetközi partnerei, így az UMIZ Alsóőrből, Ausztriából, valamint az IFIX Adáról, Szerbiából. A három napos tréning nagyon jó lehetőséget nyújtott az ifjúsági szakembereknek és az ifjúsági élet minden területén tevékenykedőknek, hogy közelebbről megismerjék egymás munkáját, jó példát és gyakorlatot sajátítsanak el, ötleteket szerezzenek, és további együttműködéseket generáljanak a jövőre nézve. A résztvevők visszajelzése alapján ez a találkozó hiánypótló volt, hisz évek óta nem volt egyszerre megismerhető és kézzel foghatóan látható előadás keretében ennyi ifjúsági jó gyakorlat egy helyen, mint a Mustárházban.