A gerincvédő zónás kanapé kényelme a franciaágyéval vetekszik

 A kanapé a kisebb nappalik központi eleme, ehhez kell igazodnia a többi bútordarabnak és a kiegészítőknek is. Éppen ezért a lakberendezés során ezt célszerű először kiválasztani, aztán már csak hozzá kell igazítani a többit. Meg kell egyeznie a stílusoknak, vagy legalábbis összhangban kell lenniük, ahogy a színeknek és az anyagoknak is.

 

 

 

Mit tehetünk a kis méretű nappaliba?

 

A kis méretű nappali szobák hátránya, hogy egy kicsit nehezebb praktikusan elhelyezni a berendezési tárgyakat, mint egy nagyobb helyiség esetén. Úgy kell megoldani, hogy egyszerre legyen kényelmes és praktikus, de ne keltse a zsúfoltság érzetét. Ráadásul az sem árt, ha szép és esztétikus, hiszen a lakásunk egyik legfontosabb helye. A vendégek fogadására, családi beszélgetésekre, tévézésre, társasjátékozásra a gyerekekkel, illetve nagyon sok mindenre alkalmasnak kell lennie. 

 

Van azonban az a helyzet, mikor nincs lehetőségünk annyi hálószobát kialakítani, ahányra szükség lenne, így valakinek itt kell aludnia. A nappaliba azonban aligha tehetünk franciaágyat, az nem lenne túl stílusos, és nem is praktikus. A legjobb megoldás az ággyá nyitható kanapé lehet, amely gerincvédő zónával van ellátva. 

 

Kanapét, de milyet?

 

Sokan azért nem merik a kanapét választani állandó fekhelynek, mert félnek tőle, hogy nem elég kényelmes, nem tudják kipihenni magukat rajta rendesen. Ezért inkább a franciaágyat választják, így gyakorlatilag megfosztják a lakást a nappali szobától, mert egy franciaággyal a közepén aligha nevezhető egy helyiség nappalinak. 

 

Mások inkább lemondanak a kényelemről, vesznek egy nem túl minőségi kialakítású kanapét fekvőhelynek, aztán meg ásítoznak napközben és nem tudnak koncentrálni sem. Arról nem is beszélve, hogy fáj a hátuk, a gerincük, a nyakuk, a válluk. 

 

Mi van akkor, ha nem kell lemondani a komfortról a nappali szoba javára? Ha lehet egyszerre stílusos nappalink és kényelmes fekhelyünk is? Lehetséges egyidőben mindkettő! 

 

Kanapéágy gerincvédő zónával

 

A franciaágy elvileg a legkényelmesebb az alváshoz, de a gerincvédő zónával megerősített, bonellrugós matraccal kivitelezett kihúzható kanapéágy állandó fekhelynek is alkalmas, ugyanis kényelme a franciaágyéval vetekszik. Az ágyneműtartót kizárólag az ágynemű tárolására használjuk, ne tegyünk bele nehezebb dolgokat.

 

A kétszemélyes, széles ággyá nyitható kanapé két fő teljes kényelmét szolgálja. Garantált a friss ébredés reggel, nem fognak elgémberedni az ízületeink, fájni a csontjaink és zsibbadni a végtagjaink. 

 

A legideálisabb az, ha a kinyitható kanapénak mindkét matraca, az ülőfelület és a ledönthető is bonellrugós változat, így mindkét személy extra kényelemben aludhat. A gerincvédő zóna az egészségünket is szolgálja a megfelelő alátámasztással. A vastag huzaloknak köszönhetően strapabíró minden egyes darab. A SzenZa Bútoráruházban kiváló ággyá nyitható kanapékat talál, amelyek a mindennapos alváshoz is tökéletesen alkalmasak.