Tudja biztonságban gyermekét rossz látási viszonyok között is!

A munkavédelmi felszerelés egyik nagy kategóriáját képviselik a láthatósági ruházatok, amelyek a rossz látási viszonyok között, illetve az éjjel végzett munkákhoz tökéletesek, de szabadidős tevékenységek során is jól jöhetnek.

 

 

 

A szünidőben szabadabb, ezáltal fokozottan veszélyesebb is lehet a gyerekek élete, összejönnek a baráti társaságok, unokatestvérek, és elkezdődnek a nagy nyári kalandok. De hétvégeken, nyaralás alatt a szülőkkel is változatos programokon vehetnek részt, sokan hódolnak a bringázás szenvedélyének. Ahhoz, hogy mindezt biztonságban tehessék, nem árt valamilyen jól láthatósági ruha beszerzése.

Jól láthatósági ruházat nem csak munkavégzéshez

A veszélyes munkakörökben dolgozók számára a munkáltató a veszélyeknek megfelelő munkaruházatot köteles biztosítani. Válassza a biztonságot gyermekei védelmében is, vásároljon kifejezetten gyerekeknek szánt jól láthatósági ruházatot az Épkézláb Munkaruha kínálatából! Egy fényvisszaverő csíkkal ellátott ruha vagy más felszerelés életet menthet, lássa el egyedül közlekedő gyermekét legalább egy jól láthatósági mellénnyel!

A jól láthatósági munkaruházat könnyű észrevehetőséget biztosít minden körülmények között, ahol korlátozottak a látási viszonyok, így esős, ködös időben, szürkületkor és éjszaka, olyan munkahelyeken, ahol járműforgalom, tehermozgatás zajlik, illetve olyan területeken - akár munkahelyen, akár kerékpárúton -, ahol alapvetően nem kell jelenlétre számítani. De biztonságosabbá tehet egy esti sétát, futást vagy más sportot is egy fluoreszkáló ruhadarab vagy fényvisszaverő részlet.

A védelem szintje eltérő lehet

A munkakör, a munkakörnyezet alapján alacsony, közepes és magas szintű védelmet biztosító jól láthatósági ruházatot különböztetünk meg. Ezek minden időjárási körülmények között biztosítják az egyének védelmét, illetve munkavégzés, sport közben a szabad mozgást is. Alsó- és felsőruházati termékek, cipők közül választhat igényeinek megfelelően.

A jól láthatósági ruházatok esetében is fontos szempont a viselési kényelem, akármilyen céllal is szerzi be, munkához vagy szabadidős tevékenységhez.

A teniszlabdáknál megszokott optikai sárga szín a legláthatóbb, legfényesebb szín, a narancs pedig a leginkább figyelemfelkeltő, így a legtöbb jól láthatósági ruházat ezekben az árnyalatokban pompázik, de gyakori még háttérszínként a vörös is, a kontrasztot pedig a fényvisszaverő reflexszalagok biztosítják.

 

 

Jól láthatósági ruházat gyerekeknek

A gyerekek rengeteg helyzetben próbálják ki magukat, hiszen tapasztalás útján tanulnak már kicsi koruktól kezdve, így a sérülésveszély mindennapos, kivédeni 100%-osan nem lehet, mérsékelni azonban igen. A biztonsági felszerelések, ruházatok ezt hivatottak szolgálni.

Egy fényvisszaverő csíkot tartalmazó cipő vagy iskolatáska is jól láthatóvá teszi a gyermeket gyenge vagy rossz látási viszonyok között, egy jól láthatósági mellény viselésével pedig közlekedés, sportolás közben is észrevehetővé válik.