A Sziget Fesztivál után közel 700 sátrat gyűjtöttek a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei

224 önkéntes közel 700, a fesztiválozók által hátrahagyott és jótékony célra felajánlott sátrat gyűjtött össze az idei Sziget zárása után. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018 óta együttműködő partnere a nemzetközi fesztiválnak azzal a céllal, hogy a helyszínen maradt tábori eszközök ne hulladékként végezzék. A sátrakat, matracokat, plédeket, székeket tisztítás és karbantartás után többek között rászoruló gyermekek táboroztatására és hajléktalan emberek ellátására használják fel.

 

 

38 gépjárművet, személyautót, furgont és teherautót töltöttek meg használt sátrakkal, polifoamokkal, felfújható matracokkal, hálózsákokkal, kemping székekkel és egyéb tábori eszközökkel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által koordinált önkéntesek a Sziget Fesztivál zárása után.A Sziget szervezői a hét során arra biztatták a fesztiválozókat, hogy amennyiben nem tartanak igényt a jó állapotban lévő kemping eszközeikre, hagyják a helyükön vagy vigyék el a Máltai Szeretetszolgálat sátrához, a karitatív szervezet pedig rászoruló emberek táborozásához fogja használni azokat. Akaritatív szervezetetpedig arra kérték a fel a szervezők, hogy koordinálja a „nagytakarítást” megelőző napon a helyszínen hagyott, adománynak szánt eszközök begyűjtését. A máltai szervezet húsz intézménye és önkéntes csoportja, valamint további húsz civil szervezet önkéntesei járták végig a Sziget területét, és az ott hagyott kemping felszerelések közül kiválogatták a jó állapotban lévő, tisztítás után használható eszközöket. A fesztivál és a civil szervezetek közti együttműködés célja, hogy egynyári holmik helyett értékes adományok legyenek a fesztiválozók által hátrahagyott eszközök. A bulizók közül többen is távozáskor a máltai információs ponton adták le eszközeiket, hogy segítsék a szervezet munkáját.

A Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei a gyűjtés során, ha személyes tárgyat találtak, leadták a szervezőknek, a kemping felszereléseket pedig a begyűjtés és válogatás után elszállították a szervezet raktárába, ahol megtisztítják, szükség esetén megjavítják azokat. A kidobástól megmentett eszközöket a Szeretetszolgálat az év folyamán arra használja, hogy olyan gyerekek, családok és hajléktalan emberek is eljuthassanak táborozni, lelkigyakorlatra, kirándulásra, akiknek felszerelés híján erre nem lenne lehetőségük.Az eszközökből kerül rászoruló családokhoz, Jelenlét pontokra és hajléktalanellátó intézményekbe is.