A Családi játszmák előadás próbái is elkezdődtek a Móricz Zsigmond Színházban

Megtartották a Családi játszmák című előadás olvasópróbáját. Sam Holcroft komédiáját a Móricz Zsigmond Színház színművésze, Rák Zoltán állítja színpadra. A bemutató 2023. december 15-én, pénteken 19.30 órától lesz a Bárány Frigyes Stúdióban.

 

 

Ismerik azt az érzést, amikor a lépcsőházban összenéznek férjükkel vagy feleségükkel, mielőtt megérkeznének a családi karácsonyi vendégségbe? „Nem lesz semmi baj, szedjük össze magunkat – és próbáljuk meg túlélni!” És azután mosolyogva lépnek be az ajtón, ahol ott az egész család, a szülők, a testvérek, a sógorok, a gyerekek… De ez a nagy elhatározás csak úgy sikerülhet, ha mindenki betart bizonyos szabályokat. Van, amit nem hozunk szóba, van, amit nem emlegetünk fel – és vannak bizonyos, a saját gyerekkorunkból hozott játszmák, amelyekbe nem kezdünk újra bele. Hacsak a másik el nem kezdi.

Ebben a színdarabban ebből az ismerős helyzetből fabrikál játékos struktúrát a szerző: az előadás alatt a nézők számára is követhetően (a szereplők feje felett kiírva) ad be újabb és újabb feladatokat, „nehezített pályát” a színészek számára – akiknek szerepük eljátszása mellett még ezeket az egyre komplikálódó plusz feladványokat is bírniuk kell lélekjelenléttel. Mert ha nem… akkor kitör a balhé, de úgy, ahogy csak egy nagy családi összejövetelen tud.

Sam Holcroft a játékos forma alatt mély emberismerettel és sok megértéssel fordul szereplői felé. A nézőtéren azért nevetünk egy család esetlen ünneplési vágyán, mert mi is szeretnénk szeretni egymást, mi sem szeretnénk sebeket adni és kapni karácsonykor. De mind tudjuk: ha az élet olyan, mint egy társasjáték… Nos, annak az a lényege, hogy vannak vesztesek.

 

 

Szereplők:
Adam: Rák Zoltán
Sheena: Kosik Anita
Francis: Tóth Károly
Edith: Horváth Margit
Matthew: Tar Dániel
Carrie: Tary Patricia
Emma: Kazinczi Laura/ Kocsis Vivien

 

Bemutató:
2023. december 15. (péntek), Bárány Frigyes Stúdió
Az előadásról bővebb információ itt található:
https://www.moriczszinhaz.hu/eloadasok/csaladi-jatszmak/165724

Jegyek elérhetőek:
https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/csaladi-jatszmak-149614/
Szeretettel várjuk kedves Nézőinket a Móricz Zsigmond Színházban!