Autópálya-matrica vásárlása okostelefonnal a legpraktikusabb

A különböző okostelefonok ott lapulnak majdnem minden ember zsebében. Használatukkal tartjuk a kapcsolatot ismerőseinkkel, pizzát rendelünk, vagy a híreket böngésszük. Ehhez képest csak ritkán használjuk arra, amire eredetileg tervezték: telefonálásra. A rengeteg elérhető applikáció között olyan is van, amivel az autópálya-matricákat tudjuk megvásárolni.

 

 

 

Mit tud egy ilyen alkalmazás?

Bár az autopalyamatrica.hu oldalon regisztráció nélkül megvásárolhatóak a hazai autópálya- matricák, a VoxPay alkalmazása ennél többet nyújt felhasználóinak. Az összes forgalomba hozott matricatípust megvehetjük a segítségével bárhol és bármikor. A matricák ellenértékét banki átutalással, vagy amennyiben az applikációt bankkártyánkkal összekötöttük, kártyás fizetéssel is tudjuk rendezni.

Az alkalmazás minden tranzakciónkat naplózza, így lehetőségünk van arra, hogy az erre fordított költségeiket pontosan nyomon tudjuk követni. A vásárláson és a költségnyilvántartáson kívül naprakész közlekedési hírekhez is hozzájutunk. Indulás előtt tehát pontosan tisztában leszünk azzal, melyik autópályán hol találkozhatunk elterelésekkel vagy torlódásokkal.

Hogyan működik?

A VoxPay alkalmazás használata rendkívül egyszerű. Első körben az okostelefonunkra le kell töltenünk a programot. Ezt megtehetjük a Google Play, vagy az AppleStore áruházakból. A regisztrációhoz működő e-mail címre, vagy Facebook profilra, esetleg Google fiókra lesz szükségünk.

A regisztráció során rögzíteni kell a gépjármű adatait, amennyiben pedig bankkártyával kívánunk fizetni, meg kell adni az ilyenkor szokásos kártyaadatokat. Ha ezzel mind végeztünk, csak ki kell választanunk a jármű kategóriájának megfelelő autópályamatrica-típust. Ez lehet 10 napos, havi vagy éves. Természetesen lehetőség van a 2015-ben bevezetett megyei matricák beszerzésére is.

 

 

Mire jó még a VoxPay alkalmazása?

A VoxPay nem csak arra szolgál, hogy segítségével autópálya-matricákat vegyünk. Az applikáció segít a fővárosi parkolás útvesztőiben is eligazodni. Ehhez GPS segítségével képes meghatározni azt a parkolási zónát, ahol megálltunk az autónkkal. A parkolás indítása telefonhívással vagy SMS küldéssel az applikációban is kezdeményezhető.

Ha kénytelenek vagyunk letenni az autót, akkor a VoxPay-en keresztül mobiljegy megvásárlásával tudjuk igénybe venni a fővárosi tömegközlekedés járatait. Sőt ezt már nemcsak Budapesten, de Tatán is meg tudjuk tenni. A jövőben pedig egyre több hazai nagyváros fog csatlakozni a szolgáltatáshoz.

A fentiekből is megállapítható, hogy a VoxPay alkalmazása olyan komplex közlekedési megoldást nyújt számunkra, amivel gyorsan, kényelmesen tudjuk a mindennapi közlekedéssel kapcsolatos teendőiket intézni és koordinálni.

Ezzel pedig nemcsak pénzt és időt takaríthatunk meg, de a papírjegyek mellőzésével a környezetvédelemért is sokat tehetünk. Ha eddig még nem tetted meg, töltsd le, és próbáld ki!