A legjobb történetközpontú társasjátékok szilveszterre

Te is azt tervezed, hogy egy fergeteges társasjátékparti keretében búcsúztatod az óévet a haverokkal? Ha igen, és még nem találtad meg azt a társast, amely megfelelő lenne az alkalomhoz, akkor a cikkünk neked íródott.

 

 

Most ugyanis bemutatjuk a Compaya társasjátékbolt kínálatából azokat az idegen nyelvű társasokat, amelyekkel a hosszúra nyúlt éjszaka nem lesz unalmas! Ezek egytől egyig olyan modellek, amelyekben a történeté a főszerep, izgalmas, kalandokkal teli szórakozást kínálnak. Nézzük is a választékot!

1. Captain Sonar társasjáték – új kiadás

A Captain Sonar új kiadása bizonyára mindenkit lenyűgöz majd. Ami a legjobb benne, hogy akár 8-an is játszhatjátok, így ha egy nagyobb társaság gyűlt össze a lakásodban, akkor mindenki részt tud venni a partiban.

A történet, amelyben szerepelni fogtok, a következő: 2048-ban járunk, és ti egy tengeralattjárón vagytok, nemesfémek után kutattok. Egyikőtök a kapitány, aki irányítja az akciót, de minden játékosnak van feladata. A cél: felfedezni és elpusztítani az ellenséges tengeralattjárót.

Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, együtt kell működnötök. A kooperatív társasjáték lényege, hogy nem egymás ellen hadakoztok, hanem össze kell fognotok maga a játék ellen.

A Captain Sonar egyébként kétféle módon is játszható, körről körre és egyidejűleg – ez utóbbi kissé nehezebb, így nagyobb összpontosítást kíván, tehát még a pezsgőbontás előtt érdemes választani ezt a lehetőséget.

Az Év társasjáték díjára is jelölt termék angol nyelven érhető el a Compayánál, a játékideje pedig 45-60 perc.

2. Paleo

Ha inkább németül szeretnétek játszani, akkor az Év gamerjátékaként is ismert Paleo társast ajánljuk a figyelmedbe. Itt a történet a kőkorszakba visz vissza. A küldetés a következő: emléket hagyni az utókor számára, azaz megfesteni egy mamut rajzát egy barlangban.

Minden játékosnak vannak emberei, akik különféle képességekkel rendelkeznek. Őket kell napról napra vezetgetni a célhoz, de ahhoz, hogy életben maradjanak ezek a figurák a dermesztő hidegben, élelmet kell szerezniük, valamint a melegedéshez szükséges sátrat, szőrmét is. Van, aki hamar feladja a küzdelmet… De elkészül-e így valaha is a mamutfestmény?

A játékosok száma itt 2-4, a játékidő pedig 45-60 perc. A Paleo már 10 éven felüliekkel is játszható, így családi kikapcsolódásként is tökéletes szilveszter estére is. A gyerekek biztosan élvezni fogják, hiszen egy valódi kalandjátékról van szó – és még a nyelvet is tudják gyakorolni általa.

 

 

3. Adventure Island társasjáték

Végezetül álljon itt még egy izgalmas társas: az Adventure Island, amely nagy kedvence lehet sokaknak. Itt akár 90 percet is kitölthet a játékidő, így érdemes még jóval éjfél előtt nekikezdeni a partinak.

A történet nem kevésbé érdekes, mint a többinél: hajótörést szenvedtél, és a tenger egy lakatlan szigetre sodort. Vajon tényleg nincs itt más? Vagy a luxushajó többi utasa is itt rejtőzik valahol?

Fogjatok össze és találjátok meg a hazavezető utat közösen! A történetet ti alakíthatjátok! Igazi szilveszteri kaland vár rátok!