Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztés Nyírbogáton

Nyírbogát Város Önkormányzata a TOP-2.1.3-16-SB2-2019-00012 kódszámú, „Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztés Nyírbogáton” című projektjének megvalósítására az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 215 908 785 forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt keretében csapadékvíz elvezető hálózata építése kerül megvalósításra.

 

 

 

A projekt fő célja a Nyírbogáton már több évtizede fennálló csapadékvíz elvezetésből és belvízből eredő problémák, károk megszűntetése, a település környezeti állapotának javítása és a helyzet sikeres és hosszú távú költséghatékony megoldása. Ezen célokat a projekt megvalósításával, a csapadékvíz befogadókba történő bevezetésével, nyílt felszínű árkok, zárt csapadékvíz- csatornák és átemelők megépítésével kívánta elérni az Önkormányzat. A projekt megvalósítása után a településen élő lakosság egésze számára elérhetővé válnak a megfelelő minőségű közszolgáltatások, ezáltal az infrastrukturális hátrányok csökkennek, ami hozzájárul a periférikus település felzárkózásához. A fejlesztés eredményeként csökken a belvízzel veszélyeztetett lakások száma, javult a település biztonságos csapadékvíz elvezető hálózattal való ellátottsága, ami hozzájárult a biztonságos és egészséges lakókörnyezet kialakításához.

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Nyírbogát Város Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A projekt azonosítószáma: TOP-2.1.3-16-SB2-2019-00012
A szerződött támogatás összege: 215 908 785 Ft.
A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2020. június 01.
A projekt fizikai befejezésének napja: 2023. december 20.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.