Űzd el a stresszt, társasozz!

A felnőtteknek is szükségük van szórakozásra, kikapcsolódásra, hiszen a nehézségeken ezáltal könnyebb túljutni, de összetartó erőt is jelentenek a család és a barátok társaságában játékkal töltött kellemes pillanatok.

 

 

A könyvekhez hasonlóan a társasjátékok is egy másik világba repítenek, típustól függően gondolkodásra késztetnek, személyiségünk egy új oldalát ismerhetjük meg általuk vagy egyszerűen csak egy jót mókázhatunk mások társaságában. A társasozás napjainkban divat, bár még mindig vannak, akiket nem lehet rávenni, de lehet, hogy számukra is tudunk olyat mutatni, ami elcsábítja őket.

 

A játék fiatalít

Felnőttként muszáj komolyan venni az életet, pénzt keresni, ügyet intézni, megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között, azonban biztosítani kell magunknak olyan pillanatokat is, amikor újra gyerekek lehetünk. A Reflexshop társasjátékai 0-99 éves korig garantálnak felhőtlen szórakozást nyújtanak kicsiknek és nagyoknak, kis és nagy társaságoknak, kezdőknek és haladóknak.

A testmozgás és a meditáció mellett a nevetés, a játék is endorfint termel, ami csökkenti a stresszt, illetve általa boldognak, elégedettnek érezzük magunkat. Kell ennél több, hogy belevágjunk a kalandokba egy játéktábla mellett, társaságban? Erre a felnőtteknek szánt rengetegféle társasjáték révén lehetőségünk nyílik. És, aki játszik, az sosem öregszik meg.

 

Felnőtt társasjátékok csak felnőtteknek?

Itt most nem a 18+-os játékokra gondolunk, hanem azokra, amelyeket a gyártók kifejezetten felnőtteknek szánnak. Ez leginkább amiatt van, hogy a gémben szereplő összefüggések, mechanizmusok, következtetések megértése csak egy bizonyos kor felett valószínű, így fiatalabbaknak nem lenne élvezetes, nem kötné le őket.

További különbség a játék időtartamában van, ugyanis míg a gyermek- és családi játékok átlagos hossza 30-60 perc, addig a felnőtt korcsoportnak szántaké 90-120-180 perc, így nagyobb koncentrációt igényel.

És lényeges különbség lehet még a tematika, bár ez gyakrabban összemosódik, hiszen vannak olyan, például filmek alapján készült társasok, amelyek minden korosztályt szórakoztatnak.

 

 

 

Milyen típusú játékok közül válogathatunk?

Az egyes játékokat tematika alapján is csoportosíthatjuk, eszerint vannak fantasy, sci-fi, mitológiai, regény alapú, háborús, nyomozós, történelmi, misztikus, gazdasági változatok, a mechanizmus alapján pedig ütős-vivős, stratégiai, kooperatív, versengő, pakliépítős, munkás- vagy lapkalehelyezős, dobok-lépek, erőforrás gazdálkodás, licitálós, szerepválasztós, hálózatépítős, területuralós, tárgyalásos, sorozat-gyűjtögetős, legacy játékok.

Aztán a modernkori gémek között vannak a véletlenszerűségre épülő, hosszú játékidejű, kalandos és látványos ameri típusúak, illetve a stratégiai-tervezős, tematikától független, pörgős euro társasok. És persze a klasszikus és különféle modern kártya-, valamint a kooperációs és csapatépítő játékok.

Az óriási választékból nehéz választani, így térj be egy olyan szaküzletbe, ahol hozzáértő eladók segítenek!