A vietnámi munkavállalók megoldást jelenthetnek a munkaerőhiányra

Magyarországon már több éve munkaerőhiány uralkodik a piacon. Ezért is fontos, hogy minél hamarabb alternatív megoldást találjunk, amit már rövid távon a gyakorlatba tudunk ültetni. Ilyen például az, ha vendégmunkásokat alkalmazunk. Azonban az sem mindegy, hogy pontosan hol keresünk.

 

 

 

A vietnámi munkaerő kifejezetten jó választás lehet

 

A vendégmunkások Magyarországon történő alkalmazása egyre hatékonyabban oldható meg, pláne, ha olyan profik segítségét is igénybe vesszük, mint amilyen a TERENDO. Az elmúlt években a magyar kormány több jogszabályi változást is életbe léptetett, hogy egyszerűbb legyen az egész folyamat. Ezért is nyílt meg a lehetőség a vietnámi munkaerő fokozottabb toborzása előtt, ami megbízható megoldást jelent rövid és hosszú távon egyaránt.

 

Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy mégis miért pont Vietnám? A távolság miatt egyáltalán nem kell aggódni, sőt, ez kifejezetten előnyös is lehet, ha az ázsiai munkaerő között válogatunk. Vietnámi munkavállalók már több éve, évtizede jelen vannak Magyarországon, így releváns és részletes tapasztalattal rendelkezünk velük kapcsolatban. Az általánosságban elmondható róluk, hogy szorgalomban és munkabírásban nagyon erősek. A munka iránti tisztelet és alázat a kultúrájukban is benne van.

vendegmunkasok magyarorszagon

Már csak az is motiváló tényező lehet, hogy Vietnám lakossága nagyon gyorsan növekszik, de az elérhető munkahelyek száma nagyon alacsony. A vietnámi kormány is felismerte ezt, így kontrollált körülmények között támogatják és engedélyezik a munkaerő exportot az egyes ügynökségeken keresztül. Az oktatásuk színvonala kiemelkedő, valamint a munkavállalókról is elmondható az, hogy megbízhatóak, kitartóak és gyorsan tanulnak.

 

A toborzás nem gyerekjáték

 

Az elmúlt évek egyszerűsítései ellenére még mindig nem könnyű feladat az ázsiai munkaerő “beszerzése”. Adminisztratív útvesztő, toborzás, utaztatás, tolmácsolás, HR feladatok és a beilleszkedés nehezíti a folyamatot. Ezekre mind oda kell figyelni, ezért is ajánlott profik segítségét igénybe venni, akik minden egyes lépésben megfelelő támogatást tudnak nyújtani.

 

A tapasztalat fontos, ha külföldi munkaerő alkalmazásáról beszélünk, kifejezetten az engedélyek beszerzésénél. Van sok hibázási lehetőség, így nagy odafigyelésre van szükség. 

 

Emellett vietnámi dolgozóknál nagyon oda kell figyelni a toborzás minőségére és a beszállítók kiválasztására, különben az eltűnések aránya magas lehet. A dolgozók érkezése után fontos a megfelelő munkahelyi és szálláshelyi eligazítás is a mihamarabbi sikeres és zökkenőmentes integráció céljából.

A helyzet nem fog javulni

 

Ha eddig valamelyik cég arra játszott, hogy kivárja, mire a magyar munkaerőhiány javulni fog, sajnos számukra van egy rossz hírünk. Évekre van még szükség még a pozitív irányba történő elmozduláshoz is. Ezért sem szabad késlekedni, minél hamarabb el kell indítani a külföldi munkaerő toborzását. Az egész folyamat 3-5 hónapot is igénybe vehet, így ahol sok nyitott pozíció van, ott pláne nem lehet halogatni a döntést.

 

A vendégmunkások szinte azonnali megoldást jelentenek, amivel könnyedén át lehet vészelni a nehezebb időszakokat is, továbbá több előnye is van az alkamazásuknak.