Megtartották A Szépség és a Szörnyeteg olvasópróbáját

A Szépség és a Szörnyeteg című előadásunk olvasópróbáján jártunk, melynek bemutatója február 9-én lesz a Nagyszínpadon. A darabot Halasi Dániel állítja színpadra, a főszerepekben pedig Kiss Eszter Júliát és Gulácsi Tamást láthatja majd a közönség.

 

 

Jeanne-Marie Leprince de Beaumont meséjét színpadra írta Szabó Attila:
A Szépség és a Szörnyeteg

Hol volt, hol nem volt… Volt egyszer egy apa, akinek volt három szépséges lánya; különösen a legkisebb szépsége tett túl mindenki másén. Fényűző életet éltek egy nyüzsgő nagyvárosban. Ám egy nap minden vagyonukat elveszítették, és vidékre kellett költözniük egy szegényes kis viskóba. A nővéreket rettenetesen megviselte a falusi élet unalmas egyhangúsága, de a legkisebb lány még ott is megtalálta a boldogságát. Történt egyszer, hogy az apa a városból hazafelé tartva eltévedt az erdőben, és egy kastélyban találta magát, melyet mintha elvarázsoltak volna. Mikor meglátott egy szál különös szépségű rózsát a kertben, rossz előérzete ellenére sem tudott parancsolni magának: leszakította. Hirtelen egy dühöngő szörnyeteg támadt rá, aki büntetésként cserébe legkisebb lányát követelte…
Marie Leprince de Beaumont magával ragadó története egy Európa-szerte elterjedt népmesetípust dolgoz fel, melynek fő elemei az áldozathozatal és az elfogadás. Vajon miféle átok húzódik Szörnyeteg története mögött? Jóságáért, önzetlenségéért vajon elnyeri-e jutalmát Szépség? Előadásunk elsősorban ezekre a kérdésekre keresi a választ, arra tanít, hogy higgyünk a csodákban, és, hogy mindig érdemes a felszín mögé nézni.

 

 

Szereplők:
Bella: Kiss Eszter Júlia
Szörnyeteg: Gulácsi Tamás
Apa: Urmai Gábor
Arabella: Bach Zsófia m.v.
Labella: Jenei Judit
Inas: Kovács Balázs

Díszlet- és jelmeztervező: Michac Gábor
Zeneszerző: Csernák Samu
Koreográfus: Fosztó András
Dramaturg: Szabó Attila
Súgó: Nagy Erzsébet
Ügyelő: T-Laforest Csaba
Rendezőasszisztens: Nánási Ágnes