Komplex vállalkozásfejlesztés a nyíregyházi cégnél

A Széchenyi Terv Plusz program keretében Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz pályázatával komplex vállalkozásfejlesztés valósult meg a TRANS-TOUR 90 Közlekedési Kft. versenyképességének növelése érdekében. A fejlesztéshez közel 52,15 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatás nyújtott segítséget az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból.

 

 

A projekt keretében a TRANS-TOUR 90 Közlekedési Kft. két nyíregyházi fióktelepén a személyszállítási tevékenység továbbfejlesztése történt. A fejlesztéshez a „GINOP_PLUSZ-1.2.3-21 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” felhívás keretében elnyert feltételesen vissza nem térítendő támogatás nyújtott jelentős segítséget.

A fejlesztés keretében infrastrukturális beruházásként a telephelyen lévő leromlott állapotú parkoló terület aszfaltozásra került, a vagyonvédelem fokozása érdekében kamerarendszert, illetve a szolgáltatás minőségének javítása érdekében wifi rendszert telepítettek az autóbuszaikon. Az üzemcsarnok korszerűsítése is megvalósult: a nyílászárók cseréje energetikai szempontból korszerű műanyag nyílászárókra, a fűtésrendszer korszerűsítése egy modern kazánnal, továbbá egy 17 kWp teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre. A szerviztechnika hatékonyságának javítása is megvalósult, 1 db BLA-TV7204 V HT futómű állító berendezés, 1 db RBT–1013/CP/E Kombinált TGK/SzGK fék-lengés pad, 2 db GRA-12 aknaperem emelő, 1 db P.I. 50 Hidraulikus prés, 1 db EHRLE HD 940 Etronic II. Standard meleg vizes mosó, 1 db SS0010 Kompact 3000 Pro rugóösszehúzó készülék, 2 db GMRF 125/10 Füstgáz elszívó berendezés, 1 db 1200 l homokfúvó szekrény és 1 db kefés buszmosó berendezés került beszerzésre. A vállalkozás digitális felkészültségét javítja a beszerzett 10 db laptop, 10-10 db asztali számítógép és monitor, illetve 1 db adattároló szerver.

Az irodai telephelyre 1 db multifunkciós nyomtató került beszerzésre, a megnövekedett az adminisztratív és utastájékoztatási kötelezettség miatt. 1 fő munkatárs IKT képzésen vett részt és szervezetfejlesztési tanácsadást is igénybe vett a vállalkozás. A beruházás javította a technológiai felkészültséget, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot, valamint hozzájárult az alkalmazotti létszám megtartásához.

A projekt célja a technológiai fejlesztés, mely által a vállalkozás hatékonysága, termelékenysége javult. A vállalkozás a projekt során beszerzett eszközökkel korábban nem rendelkezett, a projekt segítségével a legmodernebb körülmények között, a megrendelők igényeinek mindenben megfelelő, magasabb minőségű szolgáltatás nyújtása vált lehetővé. A beruházás hatására a működési hatékonyság, az árbevétel és az eredményesség, az üzemi (üzleti) eredmény és a termelékenység nő, a vállalkozás költségei pedig csökkennek, az alkalmazotti létszám tartható.