Secondary menu


Kiemelt cikkek

Fülöp kutya megkínzói letöltendő fogházbüntetést kaptak

A nagycserkeszi Fülöp kutya megkínzóinak tárgyalása 2017. november 29-én folytatódott a Nyíregyházi Járásbíróságon (Bocskai út 2.) . Az állatvédők ezúttal is békés demonstációval, "Börtönt az állatkínzóknak!" felirató molinókkal fejezték ki az épület előtt, hogy elutasítják az állatkínzás minden formáját, és szükségesnek tartják az ezért járó büntetés szigorítását!

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület Cipődobozos akciója

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjai- együtt működve a Baptista Szeretetszolgálattal- idén is  várják a nyíregyháziak adományait, az elmúlt 10 évhez hasonlóan a város karácsonyfája alatt, a Kossuth téren.

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra Kisvárdán, Mátészalkán és Nyíregyházán is fogadták az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus szobrot. A kanadai művész alkotását a történelmi egyházak, városvezetők, gyermekek, hajléktalan emberek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjai köszöntötték. Egy hét alatt több ezer ember találkozott a szobor üzenetével: forduljunk együttérző szeretettel elesett embertársaink felé.

Kalocsai László festménykiállítása

Kalocsai László festménykiállítása Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait KALOCSAI LÁSZLÓ festménykiállításának megnyitójára.

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.


Galériák

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

 

 

 

 

A sikeres Build the Change (azaz Építsd meg a változást!) módszertanra támaszkodva járták körbe az űrkutatás témakörét azon a rendezvényen, amely a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás program keretében került megrendezésre a Váci Mihály Kulturális Központban.

14 helyi általános és középiskola képviseletében mintegy 400 diák vett részt az eseményen, ahol a játékon keresztül történő tanulás elve mentén játékos feladatokat oldottak meg a csapatok.

 

A nagyszabású LEGO képeket építő tekerd! csoport jóvoltából különleges, több ezer kockából álló LEGO alkotások várták a vendégeket. Külön erre az alkalomra készültek klasszikus filmposzterek LEGO változatai – de még az ősrobbanás hangját is megépítették a csoport tagjai.

 Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán  Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

A nap során programozható Mindstorms robotokkal oldottak meg feladatokat a diákok, speciális, befőttesgumi meghajtású holdjáró járművet építettek, de elmerülhettek a virtuális valóságban és a Miskolci Egyetem jóvoltából érdekes fizikai kísérleteket is megismerhettek.

„A LEGO játékrendszer egyrészt azért kiváló ötlet, mert az elemekből bármit meg lehet építeni, semmi nem szabhat határt az ember fantáziájának. Másrészt pedig egy olyan eszköz a LEGO kocka, ami a játékon keresztül történő tanulás katalizátora lehet. A mai eseményen is azt látjuk, hogy amikor LEGO kocka alapú feladatokat kapnak a diákok, egyből bevonódnak és szinte észrevétlenül szívnak magukba új információkat és sajátítanak el új készségeket. Bízunk benne, hogy a ma látott lelkesedést magukkal viszik a résztvevő diákok”, mondta el Mező Bálint, a LEGO Csoport Helyi Közösségi Szerepvállalással foglalkozó munkatársa.

“A Wesselényi Miklós Szakgimnázium és Szakiskolában létrehozott tekerd! csoportunk alapvetően LEGO kockákból hoz létre alkotásokat, egyfajta önképző körként működve. Több témát feldolgoztunk már az évek során, de talán az űr titokzatossága mozgatta meg legjobban mindenki fantáziáját. Rengeteg ötletünk volt, és azt gondolom, remekül sikerült őket megvalósítanunk. Annak örülök a legjobban, hogy a diákjaim örömüket lelik abban, hogy másoknak szervezzenek közösségi programokat, és büszkék arra, amit megalkotnak”, osztotta meg Hudák Zsolt, a Wesselényi Miklós Szakgimnázium és Szakiskola tanára.

A Build The Space esemény megszervezésében és lebonyolításában a nyíregyházi LEGO gyár dolgozói önkéntesként vehettek részt, hiszen a vállalat célja, hogy minél több munkatársuk aktívan részt vállaljon a közösségi programokban.

 
 

Main menu

kepgaleria | by Dr. Radut