Secondary menu


Kiemelt cikkek

Adj Isten Szatmárban! - Mátyás király közeli udvarában

SzamosFeszt Mátyás király és a reneszánsz emlékévét ünnepeljük 2018-ban - Hunyadi király születésének 575. és trónra lépésének 560.  évfordulóját. Cégénydányád az Adj Isten Szatmárban! - Mátyás király közeli udvarában elnevezésű programsorozattal csatlakozik ehhez a nagyszabású eseményhez. A Szamos menti falu méltó módon szeretne ünnepelni és bekapcsolódni ebbe a rangos esemény-sorozatba.

A Nyíregyházi Kutyaklub idei első találkozója

Pünkösdkor, 2018.május 20-án találkoznak először a nyíregyházi kutyások, méghozzá a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete kiképzőpályáján.

Hulladékszállítás Pünkösdkor Nyíregyházán

A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2018. május 21. napján (Pünkösd hétfőn), a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik.
 

Fiókaköszöntő odúles a nyíregyházi Sóstói-erdőben

Az E-misszió Egyesület 2018 május 5-én, szombaton délelőtt madárfióka- odúlesre várja az érdeklődőket a Sóstói-erdőbe. Az Egyesület munkatársai mindenkit szívesen látnak, akit érdekelnek a mogyorós pelék és az erdő madárvilága, és szívesen segíti a természetvédelmi tevékenységeket. Indulás 9:00-kor az Erdei Tornapályától.

Változik a parkolás rendje május 1-től

2018. május 1-től változik a parkolási rend azokon a túlterhelt, jellemzően fizetős zónák mellett található belvárosi területeken, ahol a nagy számú parkoló autó szinte ellehetetleníti az ott élők közlekedését, és normális életvitelét. A szabályozás szerint azokon a területeken fizetőssé tehető a parkolás, ahol a telítettség meghaladja a 70%-ot. A hatásvizsgálatok szerint a jelenleg bevont utcák mindegyikében jelentősen meghaladja a parkoló autók száma a küszöbértéket. Egyes területeken eléri a 98%-os szintet.

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.


Galériák

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán 2018. április 28-án mutatták be a nyíregyházi Móricz zsigmond Színház Nagyszínpadán Georges Feydeau vígjátékát. A darab nyíregyházi bemutatója Závada Péter friss humorú, kortárs szemléletű szövegváltozata alapján készült. Magukon (is) nevetni tudó felnőtteknek bátran ajánljuk ezt a különleges előadást.

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

 

 

 

 

A sikeres Build the Change (azaz Építsd meg a változást!) módszertanra támaszkodva járták körbe az űrkutatás témakörét azon a rendezvényen, amely a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás program keretében került megrendezésre a Váci Mihály Kulturális Központban.

14 helyi általános és középiskola képviseletében mintegy 400 diák vett részt az eseményen, ahol a játékon keresztül történő tanulás elve mentén játékos feladatokat oldottak meg a csapatok.

 

A nagyszabású LEGO képeket építő tekerd! csoport jóvoltából különleges, több ezer kockából álló LEGO alkotások várták a vendégeket. Külön erre az alkalomra készültek klasszikus filmposzterek LEGO változatai – de még az ősrobbanás hangját is megépítették a csoport tagjai.

 Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán  Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

A nap során programozható Mindstorms robotokkal oldottak meg feladatokat a diákok, speciális, befőttesgumi meghajtású holdjáró járművet építettek, de elmerülhettek a virtuális valóságban és a Miskolci Egyetem jóvoltából érdekes fizikai kísérleteket is megismerhettek.

„A LEGO játékrendszer egyrészt azért kiváló ötlet, mert az elemekből bármit meg lehet építeni, semmi nem szabhat határt az ember fantáziájának. Másrészt pedig egy olyan eszköz a LEGO kocka, ami a játékon keresztül történő tanulás katalizátora lehet. A mai eseményen is azt látjuk, hogy amikor LEGO kocka alapú feladatokat kapnak a diákok, egyből bevonódnak és szinte észrevétlenül szívnak magukba új információkat és sajátítanak el új készségeket. Bízunk benne, hogy a ma látott lelkesedést magukkal viszik a résztvevő diákok”, mondta el Mező Bálint, a LEGO Csoport Helyi Közösségi Szerepvállalással foglalkozó munkatársa.

“A Wesselényi Miklós Szakgimnázium és Szakiskolában létrehozott tekerd! csoportunk alapvetően LEGO kockákból hoz létre alkotásokat, egyfajta önképző körként működve. Több témát feldolgoztunk már az évek során, de talán az űr titokzatossága mozgatta meg legjobban mindenki fantáziáját. Rengeteg ötletünk volt, és azt gondolom, remekül sikerült őket megvalósítanunk. Annak örülök a legjobban, hogy a diákjaim örömüket lelik abban, hogy másoknak szervezzenek közösségi programokat, és büszkék arra, amit megalkotnak”, osztotta meg Hudák Zsolt, a Wesselényi Miklós Szakgimnázium és Szakiskola tanára.

A Build The Space esemény megszervezésében és lebonyolításában a nyíregyházi LEGO gyár dolgozói önkéntesként vehettek részt, hiszen a vállalat célja, hogy minél több munkatársuk aktívan részt vállaljon a közösségi programokban.

 
 

Main menu

kepgaleria | by Dr. Radut