Késsel próbáltak kirabolni egy taxist Nyíregyházán

Késsel próbáltak kirabolni egy taxist NyíregyházánKéssel próbáltak kirabolni egy taxist pénteken este Nyíregyházán. A taxi utasa a Fazekas János térre vitette magát. Ott, még a kocsiban ülve dzsekije ujjából elővett egy 20 cm pengehosszúságú kést, azzal pénzt és a kocsi kulcsait követelte.

 

 

 

 

A sofőr a pénzt odaadta volna, ám a kulcsokat nem akarta. A támadó szúrásra emelte a kést, amit a taxis megpróbált kicsavarni a kezéből. Dulakodás közben a sofőrnek sikerült kiszállni a kocsiból, de a rabló a vezetőülésen keresztül utána mászott. Három arra járó fiatalember segítségével sikerült lefogniuk a támadót, akit a perceken belül kiérkező rendőrök megbilincseltek. A 41 éves taxisofőr a kezén szenvedett kisebb sérüléseket.

A 23 éves, magyar nemzetiségű, de ukrán állampolgárt közfeladatot ellátó személy ellen felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletének*, valamint súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanújával a Nyíregyházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette.

 

Jogszabályi háttér:
Rablás
Btk. 321. § (1) Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, (…)

(4) A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a
rablást (…)
d) felfegyverkezve vagy csoportosan hivatalos személy, külföldi hivatalos személy ellen, hivatalos eljárása alatt vagy közfeladatot ellátó személy ellen, e feladata teljesítése során
követik el.