A körpályás fóliázógépről bővebben

A modern technológia manapság már a gyártási folyamatokba is begyűrűzött, és egyre több helyen építenek be a gyártósorba különböző csomagológépeket, hogy hatékonyabbá tegyék a csomagolást.

 

 

 

Az egyik leggyakrabban választott berendezés a Mű-Pack Kft. - Csomagolástechnika csomagológép kínálatában is elérhető körpályás fóliázógép, nem véletlenül. Ez egy olyan automatizált eszköz, amely a csomagokat egy görgősoron átvezetve stretchfóliával becsomagolja azokat.

Milyen típusai vannak?

A körpályás fóliázógép félautomata változatának működéséhez folyamatos emberi jelenlét szükséges. A csomagolandó terméket ugyanis az operátornak kell feltenni a gép görgősorára, és egyenletes mozdulattal áttolni a csomagológépen, hogy az ráfeszítse a stretchfóliát. Amikor pedig mindez megtörtént, akkor egy pedált kell megnyomnia, hogy a fólia elvágásra kerüljön.

Mivel a gépen a termékek hosszanti irányba haladnak, ezért, ha egy ilyen berendezést szeretnél, akkor a vállalkozásod termékeinek szélessége és magassága egy meghatározó tényező lesz majd a választás során.

Az automata körpályás fóliázógép viszont emberi jelenlét nélkül is tud működni, hiszen az esetében egy motorizált görgősor vagy szállítószalag viszi be a terméket a gépbe, ahol megtörténik a csomagolás. Majd miután kiérkezett, a berendezés magától megáll, a fólia pedig elvágásra kerül.

Abban az esetben pedig, hogy ha a berendezés még automata, légpárnás fólia adagolóval is kiegészítésre került, akkor még az is rákerül a csomag külsejére.

Hol jöhetnek jól ezek a berendezések?

Mind az automata, mind a félautomata körpályás fóliázógép nagyon meg tudja könnyíteni a csomagolási feladatok ellátását az olyan vállalkozásoknál, ahol a termékeket bandázsolni kell, egységcsomagokat szükséges képezni, vagy a termék méretéből fakadóan nem áll rendelkezésre más lehetőség a védelem kialakítására. Ilyenek lehetnek például a gyártó cégek, a raktárak, a logisztikai központok vagy a postai szolgáltatók.

 

 

További előnyök

A körpályás fóliázógép rövid idő alatt nagy mennyiségű termék becsomagolására képes, ráadásul a feladatát pontosan és következetesen hajtja végre, így nem fordulhat elő az, hogy a stretchfólia készletből bizonyos mennyiség pazarba megy.

Az automatizált folyamatok révén pedig a csomagolás is sokkal gyorsabbá válik, sőt, még kevesebb munkaerőre is van hozzá szükség, amely amellett, hogy csökkenti a cég költségeit, a hibalehetőségek esélyét is minimalizálja.

Jól hangzik, igaz? Abban az esetben, ha felkeltettük az érdeklődésedet, akkor keresd nyugodtan a fentebb már említett Mű-Pack Kft. - Csomagolástechnika szakértő munkatársait, akik majd a szükséges információk birtokában segítenek kiválasztani a vállalkozásod számára leginkább megfelelő berendezést!