Technológiafejlesztés és új gyártócsarnok építés a Nagykállói Ipari Parkban

Megvalósult a STEEL-MANUFACTURING Kft. komplex technológiafejlesztést szolgáló beruházása a Nagykállói Ipari Parkban található telephelyén. A „Technológiafejlesztés és új gyártócsarnok építés az SM Kft-nél” című projekt a Széchenyi Terv Plusz program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében nyújtott 124,5 millió Ft összegű feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatással valósult meg.

 

 

A Steel Manufacturing Kft egy 2013-ban alapított hazai családi kisvállalkozás, amelynek fő tevékenysége a fémszerkezet-gyártás, azon belül is specializáltan út- és híddilatációs szerkezetek gyártása és helyszíni szerelése, beépítése.
A közel egy évtizedes működés során a cég mára egy dinamikusan fejlődő vállalkozássá nőtte ki magát, növekvő megrendelés-állománnyal, alkalmazotti létszámmal és árbevétellel.

A projekt célja komplex technológiafejlesztés volt, amely révén technológiai kapacitásbővítés és szolgáltatási technológiafejlesztés egyaránt megvalósult, az alábbiak szerint:

- Munkagépek, termelőeszközök beszerzése: 1 db két munkahengeres hidraulikus idom daraboló és lyukasztó gép, 4 db kézi hegesztőgép, 2 db 12,5 tonnás híddaru.

- Telephelyi infrastruktúra beruházás: Új gyártócsarnok építése: a projekt keretében az 1. ütem megvalósítása tervezett, amelynek keretében megépül egy 530,61 m2-es gyártó csarnok rész és a kapcsolódó 166,36 m2-es irodai és szociális kiszolgáló épület, valamint 613,8 m2 térburkolat kerül kialakításra;

- Megújuló energiahasznosítás: 11,7 kWp napelemes rendszer telepítése;

- Képzés: megvalósul 3 fő munkavállalónak a fémmegmunkáláshoz kapcsolódó szakmai továbbképzése

- Információs technológiafejlesztés - felhő alapú üzleti szolgáltatás igénybevétele: online irodai csomag 3 fő felhasználó részére, 23 hónapos időszakra szolgáltatásbérlete.

A projekt tényleges befejezése: 2024.02.21.
A vállalkozás rövid távú célja piaci pozíciójának erősítése és munkahelymegtartás, továbbá középtávon munkahelybővítés.