Az erős és stabil webáruház alapjai

Ha 21. század és e-kereskedelem, akkor webáruház. Mondani sem kell, a verseny óriási, az internet korában az online keresések és vásárlások az égbe lőttek. A koronavírus-járvány óta pedig ez még inkább így van. De ahány webáruház, annyi megoldás – de nem mindegy, milyen. Át kell gondolni, milyen platformon lesz az oldal, milyen hardverrel fog működni, és nem utolsósorban melyik szolgáltatóval dolgozunk majd együtt.

 

 

 

A hazai tulajdonban lévő RackForest csapata az elmúlt évtizedben számos webáruháznak is segített erős és stabil, hatékony megoldások megvalósításában – például VPS, dedikált szerver biztosításában. A georedundanciát és a külső szerverek biztonságát pedig a három budapesti lokáció is biztosítja.

Minőségi külső platform vagy megbízható saját fejlesztésű oldal

Számos népszerű platform létezik ma az e-kereskedők között. Ilyen az UNAS, a WooCommerce, a Prestashop vagy épp a Magento is. Az UNAS esetén maga a szolgáltató az, amelyik a motort és a szerverhátteret biztosítja – így nekünk kereskedőként csupán a termékek feltöltését kell elvégezni. A WooCommerce esetében az egyik legnépszerűbb tartalomkezelő CMS-rendszer, a WordPress is integrálható pluginként. A Prestashop egy nyílt forráskódú platform, ingyenes használattal és bővítési lehetőségekkel. Akik pedig igazán nagy forgalmat generálnak és minél több fejlesztést szeretnének végrehajtani, azoknak ott a Magento.

Ne felejtsük el, hogy jó alternatíva az is, ha saját fejlesztésű webáruházat üzemeltetünk. Ilyenkor viszont nagyon oda kell figyelni az alapos és precíz fejlesztésre, és hogy kikkel dolgozunk együtt. Ez esetben viszont szinte tényleg mindent a saját képünkre és portfóliónkra szabhatunk.

Hardver: VPS vagy dedikált szerver

Kétféle jó alternatíva is létezik. Egy kezdő vagy kisebb webáruház számára a VPS, vagyis a virtuális privát szerver is tökéletes megoldást jelent – erős szerver, amihez bármikor adhatunk plusz erőforrásokat is. Ha mindig időben elvégezzük a kapacitásnövelést, a nagyobb, megterhelő helyzetekben is helytáll majd a webáruház, amikor a látogatók megrohamozzák azt, például egy karácsonyi vagy black friday időszakban.

Amennyiben valaki biztosan nagyobb forgalmat tud a magáénak, érdemes elgondolkodni a dedikált szerveren is. Így nem kell aggódni, hogy akár csak pár percre is leáll az egész webáruház, jelentős bevételkiesést okozva. Ez esetben fontos a georedundancia is, vagyis hogy a rendszer több lábon álljon – így egyik kiesése sem okoz problémát.

 

 

Jó és megbízható szolgáltató

A jó szolgáltató egy webáruház esetében olyan, mint a jó könyvelő, ügyvéd vagy pályázatíró. Mindig rendelkezésre áll, és mindig tudja a választ – vagy hogy milyen kérdést kell feltenni. Egy webáruháznál egy ilyen szakmai csapat az, aki a védőhálót biztosítja, és akár két órán belül hardvert cserél, 0-24 ügyfélszolgálattal biztosítja a teljes körű elérhetőséget partnerei számára. A RackForest pontosan ezen ügyfélközpontú, szakmai elvek alapján működik sikeresen több, mint tíz éve a piacon.