Rendeljünk-e halételeket irodába, céges rendezvényekre?

A halból készült ételek nagyon ellentmondásosak, vannak, akik lelkesednek érte, míg mások a szagát sem szeretik, hiába egészségesek. Holott a dietetikusok szerint mindenkinek rendszeresen fogyasztania kellene őket.

 

 

A halfélék egészségesek, gazdagok omega-3 zsírsavakban, fehérjékben, ugyanakkor alacsony zsírtartalmuk miatt nem kell tartani a fogyasztásuktól, könnyen beépíthetők az étrendbe. A sokak által kedvelt tenger gyümölcsei ritkán kerülnek az asztalra nemcsak borsos áruk miatt, hanem azért is, mert hamar megromlanak.

De a helyben elérhető édesvízi halakból sem fogyasztunk eleget, pedig változatosan készíthetők el. Jó példával járhatunk elöl, ha akár a családi, akár a vállalati eseményeken halételeket is felszolgálunk. Milyen lehetőségeket kínál az Ordit.hu által szervezett catering Budapesten a halfogyasztásra?

Egészséges halételek mindenkinek

A különböző édesvízi és tengeri halfélékből változatos hideg és meleg ételeket készíthetünk, az előételektől kezdve a főfogáson át a szendvicsekig, hidegtálakig és salátákig. A mediterrán étrend sokféleképpen használja, érdemes tanulmányozni!

Persze nem könnyű legyőzni az idegenkedését olyanoknak, aki a szagát sem bírják a legegészségesebb húsfélének, de nem is lehetetlen, ha például krémekbe keverve, szendvicsekre, apró falatkákra pakolva adagoljuk.

Különleges halételekkel, prémium hidegtálakkal és főfogásokkal lenyűgözhetjük nemcsak a munkatársakat, de az üzleti partnereket is, jó ötlet lehet ilyeneket kínálni a megszokott ételek mellett. A tálalásra minden esetben gondot kell fordítani, hiszen a frissesség kifejezetten fontos!

Új ízek, egészséges ételek

A hazai halfogyasztás nagyrészt csak a karácsonyra, ekkor is a halászlére és a rántott pontyra, illetve nyáron a balatoni hekkezésre korlátozódik. Viszont a tengerparti nyaralások egyre többekkel ismertetik meg az ízletes és finoman elkészíthető tengeri finomságokat is, így amikor tehetik, szívesen fogyasztanak tonhalat, garnélát, lazacot, kagylóféléket, kaviárt, osztrigát és ha lehetőségük adódik, homárt is.

De kedveltek a halkonzervek, amelyeket krémnek elkészítve tehetünk izgalmasabbá, illetve salátákba is nagyszerűek, és az ünnepi asztalon is megállják a helyüket.  Hidegtálakon, különféle szendvicsekben nemcsak jól mutatnak, de sok más feltéttel is jól kombinálhatók, például tojással, zöldségekkel.

 

 

Hogyan fogyaszthatjuk?

A hétköznapokban is nagyszerűek a halételek, de a különleges alkalmakat, például az esküvői vacsorákat, születésnapi partikat, céges rendezvényeket kifejezetten feldobják a tengeri finomságok. Ezek tálalása is egyedülállóan dekoratív, művészi lehet, különösen, ha megfelelő tematika köré építjük az eseményt.

De nemcsak a klasszikusokra kell gondolni, hanem az olyan újdonságokra is, mint a bagel szendvicsek, halpogácsás mini burgerek, a garnélás finomságok. A halfélék egészségtudatos választások, kreatívan és többféleképpen készíthetők az egészségtudatos és a diétás étrendbe is, hiszen grillezve, pácolva, sütve vagy főzve fogyaszthatók.