Promóció

A LEGO Csoport és a LEGO Alapítvány a koronavírus járvány által érintett gyerekeket és családokat támogat

Sok családnak kell az otthonában maradnia, és több milliónyian kénytelenek munkahelyi, élelmezési vagy egészségügyi bizonytalansággal szembenézni, ezért a LEGO Alapítvány és a LEGO Csoport közös erővel azon dolgozik, hogy ezekben a példátlanul nehéz időkben segítse a kritikus helyzetben élő gyerekeket.

Mikor jobb választás a kapucni nélküli pulóver?

A pulóver alapdarab mindannyiunk ruhatárában, hiszen tökéletes megoldást jelent az átmeneti időszakokban. A pulcsik ugyanakkor nagyon sokfélék lehetnek, mind a szín, a szabás, valamint a stílus tekintetében.

6 smoothie, ami desszertnek is tökéletes

Unja már a hagyományos süteményeket? Elege van a tömény, cukorral telített desszertekből? Akkor ideje valami sokkal eredetibb finomság után néznie, ami ráadásul a tudatos életmód irányába is terelheti. Hogyan lehetséges mind a két dolog egyszerre? Máris megtudja, amint elolvassa a legérdekesebb smoothie recepteket ebben a cikkben.

Környezetvédelem vagy utazás? Nem feltétlenül kell választanod!

Az egyre szaporodó környezeti katasztrófák intő jelek arra, hogy változtatnunk kell a szokásainkon az élet minden területén. Az utóbbi években egyre inkább előtérbe került ez a szemlélet az utazás kapcsán is, hiszen az olcsó repülőjegyekkel szinte mindenki számára elérhetővé váltak távoli úticélok is. Azonban ezzel együtt nemcsak a repülőgépek által okozott légszennyezés, de a turista látványosságokat érintő károkozások száma is megnőtt.

Mit kezdj az árván maradt fél pár zoknikkal?

Minden háziasszony tudja, hogy a mosógép egy olyan Bermuda-háromszög, amelyben zoknik tűnnek el örökre, de jellemzően csak a pár egyik fele. Ezzel a szomorú ténnyel mindig csak zoknipárosításkor szembesülünk, és ilyenkor nem kis bosszúságot okoz a kérdés, hogy mégis mi a csudát kezdjünk egyetlen darab zoknival?

A Helia-D termékcsaládjai

A Helia-D egy méltán népszerű és nagy múltú kozmetikai márka Magyarországon. Közel négy évtizede kínálja kiváló termékeit, és segít abban, hogy a hölgyek arcának bőre a lehető legszebb és legsimább legyen.

 

A kültéri világítás korszerű megoldása Lutec lámpákkal

A Lutec márkanév egyre inkább ismerősen csenghet a fényforrások és lámpatestek világában, és ez egyáltalán nem a véletlen műve. Olyannyira, hogy mi magunk is fontosnak tartottuk külön cikket szentelni a Lutec lámpák előnyeinek és hasznosságának.

 

Mit kell tudni a terrárium világításáról?

Mikor egy hüllőt választunk kedvencünknek, rengeteg olyan dologgal kell tisztában lennünk, amivel korábban nem foglalkoztunk. Nem is gondolnánk, hogy mennyire speciális igényeknek kell eleget tennünk, ha megfelelő környezetet szeretnénk teremteni számukra.

A koronavírus fellendítette az ingatlanpiacot

Az elmúlt hetekben a szakértők előzetes várakozásával ellentétben fellendült az ingatlanpiac. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint a jelenségre az lehet a magyarázat, hogy a médiában megjelenő hírek szerint a koronavírus terjedése miatti befektetői aggodalom rányomja bélyegét a tőzsdékre is, így az emberek biztonságosabbnak látják most ingatlanba fektetni a pénzüket. Mint mondta, az árak tekintetében egyelőre nem érzékelhető jelentős elmozdulás, de ha esetlegesen járvány törne ki Magyarországon, az hatással lenne a piacra.

Külföldi Nyelvtanulási Program - praktikus tanácsok

A Nemzeti Alaptanterv új tervezetének januári kihirdetésekor nem kapott igazán figyelmet az az állítás, hogy „kommunikációalapú nyelvoktatást” szorgalmaznak a közoktatásban. Az Angloville nyelvi tréning cég immár 10 éve szervez immerzív típusú, vagyis anyanyelvi környezetet teremtő, beszédcentrikus kurzusokat felnőttek és diákok számára, így természetszerűen örömmel fogadja ennek kimondását. A kommunikációs fókusz első kézzelfogható bizonyítéka lehet, hogy a 2019-20-as tanév végén a 9. és a 11. évfolyamon tanulóknak lehetőségük nyílik a Külföldi Nyelvtanulási Program keretében 2 hetet nyári nyelvtanfolyamon tölteni külföldön, vagy iskolai vagy egyéni szervezésben. Azonban az elmúlt hetekben a közbeszédben (médiában, közösségi médiafelületeken, egyéb fórumokon) számos félreértés volt olvasható, melyeket érdemes tisztázni.

A koronavírus gazdasági recessziót okozhat?

A koronavírus-járvány hatására világszerte érezhetően erősödik a pánik. Nem is maga a vírus okozza a legnagyobb károkat, hanem sokkal inkább az általa teremtett vészhelyzet. A gazdaságban legalábbis mindenképp: a tőzsde zuhan, a vállalatok működése akadozik vagy akár leáll. A cégek számára ezért most a legfontosabb feladat a veszteségek minimalizálása, a káosz és a pánik elkerülése – ehhez pedig egy hazai, közösségi médiafelületen futó szoftver nyújt ingyenes segítséget.

 

Koronavírus - Mit fizetnek és mit nem tudnak megtéríteni a biztosítók a járvány idején

Megrohamozták az emberek a biztosítókat a koronavírussal kapcsolatos kérdéseikkel, legtöbben a kockázatosnak minősített országokba történő kiutazásokra, s az esetleges karanténban rekedésre vonatkozó feltételekről érdeklődnek. Egyre többen kérdezik, fizet-e kártérítést a biztosító a vírus miatt lemondott, de már befizetett sí utakra. A válasz egyértelműen: nem. Ugyanakkor az úgynevezett storno biztosítások fedezhetik a félbe maradt kikapcsolódások, idő előtti hazautazások költségeit - figyelmeztet a CLB biztosítási alkusz cég.

Ezt kell mindenképpen tudni autógumi vásárlás előtt

Március végén általában már biztonsággal válthatunk téli gumiról nyári gumira. A cserére érdemes még a dömping előtt felkészülni. Szánjuk rá az időt és nézzük át, mit szükséges tudni az abroncsok vásárlása előtt! Ezután jöhet az időpontfoglalás a megfelelő műhelybe, és remélhetőleg a kocsink innentől kezdve gond nélkül falja majd a kilométereket - legalábbis ami a futóművet illeti.

A raklapos szállítás szolgáltatásról

Jó hírünk van azoknak, akik raklapos szállítást rendelnének meg belföldre, ugyanis a Palletways Magyarország már vállal ilyen szolgáltatást! Nézzük meg pontosabban is, hogy mit is jelent ez, mely esetekben és milyen árakkal vehető igénybe!

Édességfogyasztás diéta alatt? Lehetséges!

Ismét elérkezett egy újabb esztendő, és vele az újévi fogadalmak végeláthatatlan sora. Idén újra tömegek fogadják meg, hogy mostantól tényleg egészségesen fognak élni, diétába kezdenek és rendszeresen sportolnak. Aztán ahogy telnek a hetek, a motiváció egyre csökken, a kifogások győznek, és letudjuk annyival, hogy “majd jövőre újból megpróbálom”. Ez a lehető legrosszabb hozzáállás!

 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Promóció csatornájára