Promóció

Végbélprobléma esetén segít a proktológus!

A végbélproblémák megjelenésére sokan, sokféleképpen reagálnak. Vannak, akik szégyellik, elbagatellizálják vagy pont ellenkezőleg, nagyon megijednek a tünetektől. Nem is tudjuk hirtelen, hogy kihez fordulhatunk, pedig van, akitől tudunk segítséget kérni és kapni, ami feltétlenül fontos, hogy nehogy nagyobb legyen a baj!

Elindították a Nyíregyházi Városi Tőkealapot

Öt milliárd forint keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, Városi Tőkealapot indít az MFB Csoporthoz tartozó, kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Nyíregyházán. Az Alap olyan vállalkozások fejlesztéseihez kíván tőkejuttatást nyújtani, amelyek az üzleti megtérülésen túl elősegítik Nyíregyháza és vonzáskörzetének fejlődését is. A tőkealap működtetésében komoly szerep jut Nyíregyháza Város Önkormányzatának is.

Iránytű a hírek világába

Mit is jelenthet a hír, mint fogalom, mit is takar ez az elnevezés? A definíció úgy szól, miszerint a hír egy olyan sajtóanyag, mely rövid, tömör és lényegre törő. A következő hat kérdést kell megválaszolnia: Ki? Mikor? Hol? Mit? Hogyan? Miért?. Azt is el lehet róla mondani, hogy egy jól megírt hírben nincs egyetlen felesleges szó vagy kifejezés sem. Mert ha kivennénk belőle, értelmetlenné válna, értelmezhetetlen lenne. Vajon a hatalmas hírözönben fellelhetők, amik naponta ránk zúdulnak a különböző hírforrásokból (újságok, rádió, tévé, internet), mennyire felelnek meg az előzőekben felsoroltaknak? Maradjunk a mi területünkön.

Autóhitel vagy autólízing - mutatjuk a különbséget!

A gépjármű vásárlásakor kötött finanszírozási szerződést a köznyelv még mindig hitelnek nevezi. Tévesen. Klasszikus értelemben vett autóhitel ugyanis évek óta nem létezik.

 

Penészgomba, a kártékony lakótárs

Dohos, áporodott szag, szürkés fekete foltok a falakon. Ezek a legbiztosabb jelei annak, hogy a penészgomba megtelepedett otthonunkban.

Hosszan tartó szigetelés páraáteresztő fóliákkal és ragasztókkal

Amikor egy lakóház vagy egyéb ingatlan kapcsán a szigetelés kialakítása a cél, akkor a tartós végeredmény érdekében a páraáteresztés kérdésével is javasolt számolni. Ebben segíthetnek a speciális páraáteresztő fóliák és ragasztók, amelyekkel a cikkben bővebben is foglalkozunk.

 

A harmonikus Huawei telefonok

Telefon. Egy olyan kütyü, ami manapság mindenkinek ott pihen a zsebében. Az okostelefonok közül a Huawei telefonok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A márka egy éve előrukkolt saját operációs rendszerével is, ezzel igazán különlegessé téve készülékeit. A következőkben összefoglaljuk a legfontosabbakat a HarmonyOS-ről, a Huawei telefonokról, na meg szó lesz arról is, miért fontos megvédeni még ezt a telefont is! Ha telefoncsere előtt állsz, mindenképp olvass tovább!

75 éves lett a JCB – ezúton is boldog születésnapot kívánunk!

Nemrégiben volt a 75. évfordulója annak, hogy a JCB alapítása megtörtént. Már csak tiszteletből is úgy éreztük, hogy illő volna külön bejegyzés keretei között tisztelegnünk a jeles évforduló kapcsán. Annál is inkább, mivel a JCB idén durrantott egy nagyot és legyártotta a 750 ezredik gépét.

Hogyan fordítsa gaming hobbiját kisvállalkozássá?

Manapság egyre több videojátékos találja meg a módját, hogy bevételre tegyen szert hobbijával. Akár egy magyar online kaszinóban játszik, akár egy virtuális világot fedez épp fel, mindenben rejlik üzleti lehetőség.

Piactér kialakítása Székely községben

Székely Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett Helyi gazdaságfejlesztés pályázati konstrukcióban 56,285 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat keretében egy új piac kerül kialakításra, a helyi gazdaság élénkítése céljából.

Megszűnőben az OKJ képzés

Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) még 2019. december 31-én szereplő képzéseket az ezekre engedéllyel rendelkező intézmények indíthatják el. A határidő 2020. december 31., a képzésekre beiratkozni is eddig az időpontig lehetséges. 2022 december 31-éig pedig ezeket a most még induló képzéseket is le kell zárni vizsgával. Nehezíti a helyzetet, hogy egyes, például pénzügyi képzések szakmai vizsgái csak adott, központilag meghatározott időpontokban teljesíthetők, amit külön figyelembe kell venni a képzések indításakor és szervezésekor.

A felhőtlen mozgás öröme, avagy az ideális női fitnessruházat

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen szerepet játszik abban, hogy hosszú és egészséges életet élhessünk. Fontos, hogy a hideg idő beköszöntével is rendszeresen átmozgassuk végtagjainkat akár a szabadban, akár az edzőteremben.

 

A házi pálinkafőzés minőségi kivitelezésének gyakorlati tippjei

A pálinkafőzés sokakat foglalkoztató elfoglaltságnak számít, hiszen maga a pálinka fogyasztása is hosszú évtizedekre visszavezethető tradíciónak számít idehaza. Ugyanakkor akad néhány olyan praktikus tanács, amit erősen javasolt szem előtt tartani a főzés kapcsán.

Régiós rádiók határok nélkül

Manapság már nem tudnánk elképzelni az életünket a modern technika vívmányai nélkül. Persze még mindig akadnak olyan “jól bevált” dolgok, amik évtizedekkel ezelőtt is az emberek mindennapjaihoz tartoztak, és a mai világunknak is éppúgy szerves részét képezik. Ezek közül az egyik a rádió, ami lassan 100 éves múltja ellenére cseppet sem tekinthető divatjamúltnak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Promóció csatornájára