Tiszabecs - Helikopter, hőkamera és nyomkövető kutya segítségével fogtak el 13 határsértőt

Tiszabecs - Helikopter, hőkamera és nyomkövető kutya segítségével fogtak el 13 határsértőtHétfőre virradóan a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség hőkamerát kezelő rendőre Tiszabecs térségében egy embercsoport mozgását észlelte. A helyszínre irányított járőrök közeledésére a csapat szétszaladt és elrejtőzött. Rénó, a nyomkövető kutya segítségével négy, majd a további terepkutatás eredményeként még két személyt elfogtak a rendőrök.

Tiszabecs - Helikopter, hőkamera és nyomkövető kutya segítségével fogtak el 13 határsértőtMivel felmerült, hogy további határsértők tartózkodhatnak a területen, a Készenléti Rendőrség közelben szolgálatot teljesítő helikopterének segítségét kérték.

 

A légtérből újabb hét személyt fedeztek fel, akik a fentről kutató hőkamera elől hiába próbáltak az avar alá rejtőzni. A leszálló helikopter személyzete és a földi keresőcsapat közösen fogta el a bujkálókat.
 

Mind a 13 előállított határsértő ukrán állampolgár, akikkel szemben a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség indított idegenrendészeti eljárást. A jelenlegi információk alapján a férfiak cigarettát csempésztek, ezért értesítik a Vám és Pénzügyőrséget.

Tiszabecs - Helikopter, hőkamera és nyomkövető kutya segítségével<br />
fogtak el 13 határsértőt