Hogyan válasszunk új üzemanyagtartályt?

A teherautók esetében is az egyik legfontosabb alkatrész az üzemanyagtartály. Ha a jelenlegi elhasználódik, megsérül, akkor minél hamarabb be kell szerezni egy újat. Kifejezetten veszélyes tud lenni, ha nem megfelelő állapotú üzemanyagtartállyal indulunk útnak, de mégis mire kell figyelni az új megvásárlása során?

 

 

Minden típushoz megtalálhatjuk a megfelelőt

Ma már üzemanyagtartály egyszerűen rendelhető a Weber Autotechnik oldaláról. Többféle anyagból készülhetnek. A legmagasabb minőséget az acélból és alumíniumból készült tartályok képviselik. Előbbit azért érdemes választani, mert nagyon erős védelmet nyújtanak a külső behatások és az üzemanyag szivárgása ellen. Az alumínium változatok a korróziónak is ellenállnak, az alacsony súlyának köszönhetően a teherautó üzemanyag-fogyasztásának hatékonyságát is javítják.

Szilárd kialakítással rendelkeznek a mai darabok. Ez különösen fontos, mert ha megsérülne, akkor az üzemanyag azonnal szivárogni kezdene, ami mondanunk sem kell, mégis mennyi veszéllyel járhat. A vásárlás során kiemelten oda kell figyelni a méretre és a kapacitásra, hogy mindenképpen az a termék kerüljön beszerzésre, amit megfelelően fel tudunk szerelni az adott járműre. Az egyes teherautók eltérő igényekkel rendelkeznek, így ezeket is figyelembe kell venni a rendelésnél.

Találhatunk úgynevezett univerzális üzemanyagtartályokat is, amelyek több teherautó modellel is kompatibilisek. A telepítés és a szervizelés is általában egyszerűen megoldható. Bármely teherautó esetében tökéletes választás lehet az acélból és alumíniumból készült üzemanyagtartály, mivel kiváló minőségűek, nem kell attól félni, hogy bármilyen külső behatástól könnyedén megsérülnek, így hosszú élettartammal rendelkeznek.

Az alkatrészeket is egyszerűen cserélhetjük

A különböző üzemanyagtartályokhoz szükség lehet tartókonzolra, keresztpántra, feszítőpántra, de olykor még olyan kiegészítőkre is, mint az univerzális lopásgátló. Ezeket is kivétel nélkül meg lehet rendelni ma már pár kattintással, akár a tartállyal együtt. Ha az üzemanyagtartály állapotával elégedettek vagyunk, de valamelyik alkatrész már kezdi megadni magát, esetleg megsérült, akkor specifikusan csak azt az egy elemet is egyszerűen lecserélhetjük.

 

 

Szükség van szakember segítségére?

Az üzemanyagtartály cseréje sokszor egyszerűen, zökkenőmentesen megoldható, mivel elég egyértelmű, hogy minek hova kell kerülnie. Azonban vannak olyan speciális kialakítások, amelyek nagy tapasztalatot, szakértelmet igényelnek. Ha pedig először akarunk új üzemanyagtartályt beszerelni, akkor mindenképpen konzultáljunk egy szakemberrel, aki a kiválasztásban, és a vásárlásban is tud segíteni. Előzzük meg a kellemetlenségeket, és menjünk inkább biztosra azzal, hogy tanácsot kérünk még a beszerzés előtt.