Milyen rakósbotot és TOP SET-et válasszunk?

Amennyiben valaki úgy dönt, hogy kiül a vízpartra horgászni, számos lehetőség előtt áll, ami az egyes technikákat és eszközöket illeti. Ha például nagy halakat szeretne távolról kifogni, a rakósbot lehet az egyik ideális megoldás, amihez viszont elengedhetetlen az optimális TOP SET megtalálása is.

 

 

A TackleBait.hu horgász webáruház széles kínálatában horgász botok, rakósbotok és egyéb termékek, például orsók, etetőanyagok és műcsalik is találhatóak. Az alapvető felszerelések mellett pedig kempingtartozékokat és ruházatot is vásárolhatunk.

 

Mi az a rakósbot és TOP SET?

 

A rakósbotok és TOP SET-ek alapvető horgász felszerelések. A rakósbot olyan hosszú eszköz, ami általában teleszkópos szerkezettel bír, és a nagyobb távolságból való horgászatra alkalmas leginkább. Könnyű és hajlékony, ezáltal a pontos célzás és a gyors reakcióidő is garantált.

A TOP SET pedig az a kiegészítő, ami ehhez a fajta rakósbothoz használható, és könnyen cserélhetjük vele a horogzsinórt vagy a csalit. Előre összeszerelt horogzsinórt is tartalmazhat, valamint csalit. Így gyorsan és hatékonyan váltogathatunk akár az egyes horgászati technikák között anélkül is, hogy újra és újra fel kellene szerelni a botot.

 

Hogyan válasszunk?

 

Először is persze a felhasználás jellegét érdemes figyelembe venni. Mi a cél, versenyzés, szórakozás, vagy egyéb? A megfelelő hosszúságot és optimális méretet is leginkább az adott helyhez és a kiszemelt halakhoz érdemes szabni. Amennyiben például nagyobb méretű halakra pályázunk, erősebb és hosszabb rakósbotra is lesz szükség.

Az sem mindegy, hogy milyen minőségből készül a darab, és megbízható gyártótól származik-e. Ez garantálja ugyanis a tartósságot és a hatékonyságot hosszú távon. Győződjünk meg arról is, hogy az adott TOP SET kompatibilis-e a rakósbothoz, és könnyen illeszkedik-e hozzá.

Végső soron a kiegészítőkre is nagy figyelem hárul. Ilyen például az oldalkivezetés vagy a speciális végek, amiket szintén az igényekhez, az alkalomhoz és stílushoz célszerű igazítani. Na és persze az ár-érték arány, amit talán nem is kell külön részletezni.

 

 

Hol szerezhetjük be gyorsan és egyszerűen a szükséges eszközöket?

 

Ma már szerencsére online, gyorsan és egyszerűen megtalálhatjuk a legkülönfélébb horgász eszközöket is. Olyan ez, mintha csak bemennénk egy horgászboltba. Részletes szakleírást kapunk az adott termékről, kérdezhetünk bátran, sőt még talán jobban is átláthatjuk az egészet és kedvünkre nézelődhetünk korlátlanul.

A TackleBait.hu horgász webáruházban lényegében minden eszköz és kiegészítő fellelhető, de aki inkább egy fizikai boltban fogná meg ő maga is a termékeket, azt is megteheti a szombathelyi boltban. Ami viszont biztos, hogy sem online, sem offline nem marad hoppon senki.