Tiszavasváriban is lobog a székely zászló

“Magam és a Jobbik helyi önkormányzati képviselőinek kezdeményezésére a mai napon a tiszavasvári városháza épületére is kikerült a székely nemzeti lobogó” – közölte Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere. 

 

Sajtóközleményében a város első embere így fogalmaz: – Ez a nemzeti minimum, amit egy magyarországi önkormányzat megtehet a székelység jogainak védelmében! Erdélyi testvértelepüléseinkre, a kalotaszegi Körösfőre és a máramarosi Felsőbányára is mindig féltő szeretettel gondolunk, és aggodalommal tölt el bennünket, amikor a román államhatalom újabb és újabb magyarellenes megnyilvánulásaival szembesülünk.
 
Tudatosítani kell egész hazánkban, s szerte Európában, hogy Románia sem tagadhatja meg a területén élő, a magyarság egyik legősibb nemzetrészéhez tartozó 600 ezres lélekszámú székelységtől a jogállamokban alkalmazott területi autonómiát! Ami jár – az ENSZ alapokmányában is rögzített: népek önrendelkezési joga alapján – a spanyolországi baszkoknak és katalánoknak, az olaszországi dél-tiroli német ajkú kisebbségnek és az Aland-szigeteki svédeknek, az jár a több mint 1100 éve ősi szülőföldjükön élő székelyeknek is, akiket az igazságtalan trianoni békediktátum szakított el magyar hazájuktól. Mi magunk is arra buzdítunk mindenkit, hogy álljunk ki együtt székely testvéreink jogai mellett, és Kárpát-medence szerte tűzzük ki a székely lobogót! Mert összetartozunk írja közleményében Fülöp Erik Tiszavasvári polgármestere.