Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Szabolcsveresmart községben

Szabolcsveresmart Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázati konstrukcióban 69,34 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

 

A pályázati felhívásra Szabolcsveresmart Község Önkormányzata 2016.06.30-án nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2019.12.31-én fejeződött be. A projekt azonosítószáma TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00056. A fejlesztés célja a Polgármesteri Hivatal, Kazinczy Ferenc Általános Iskola és az Óvoda épületének korszerűsítése. Az épület felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A projekt 69,34 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.
 

A beruházásnak köszönhetően az épületek akadálymentesítése, hőtechnikai javítása, nyílászárók korszerűsítésére és napelemes rendszer telepítése került sor, melynek köszönhetően az épület közüzemi számlái is jelentősen csökkentek.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.