Zempléni Kalandpark átadása Sátoraljaújhelyen

Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere Tegnap volt az ünnepélyes megnyitója és átadása a sátoraljaújhelyi libegő mellett a téli – nyári bobpályának, amit Sátoraljaújhely polgármestere átadott a szórakozni vágyó közönség számára. A zempléni főváros „Magashegyi Sportcentrum” - ának első nagy beruházása, a bobpálya elkészült.


Stumpf Imréné a rendezvény levezetője  Sárospatak Polgármestere

 

A Sátoraljaújhelyi lakosok, és az ide látogató turisták örömére az adrenalin szint emelkedéséről mától a bobpálya is gondoskodik, ami 2275 méter hosszával, a térség, és az ország leghosszabb bob pályájaként lesz emlegetve.

Különös módon szakította el Sátoraljaújhely Polgármestere a  szalagot   Különös módon szakította el Sátoraljaújhely Polgármestere a  szalagot
Különös módon szakította el Sátoraljaújhely Polgármestere a szalagot

 

További „legek” megvalósítására készül még a település Zemplén turisztikai vonzeréjének fejlesztése szempontjából.

 

A Magashegyi Sportcentrum részeként a páratlan méretű bobpálya mellett, az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípálya megvalósítását, csúszda és kalandparkot terveznek. A komplexum megvalósítását útfelújítások, vendéglátó egységek létrehozása kíséri.

 

A Zemplén Kalandpark fejlesztések, nemcsak Sátoraljaújhely és a Zempléni hegység turizmusfejlesztését szolgálják, hanem a Polgármester, Szamosvölgyi Péter szavaival élve, a város új munkahelyek teremtését is célul tűzte ki a projekt megvalósításával.

 

Az első vendégek a bobpályán

Az első vendégek a bobpályán
Az első vendégek a bobpályán

 

Bízik abban hogy a borászoknak érdemes lesz borkóstolókat rendezni, a panziók és éttermek megtelnek, és új szálláshelyek teremtődnek.
Mivel a turizmus a gazdaság egyik fő ága, óriási lehetőség rejlik a város számára a turisztikai látványosság, és szórakoztatás fejlesztésével.
A Polgármester Úr sajtótájékoztatóján azt is megemlítette, hogy az eddigi fejlesztéseket
„ soha nem látott uniós pénzből” valósították meg, de bíznak pályázatuk sikerében, és a fejlesztési költségek 50 % - os támogatásában az Európai Unió által.

 

További a Sátoraljaújhelyi bobpályával, és a Zempléni Kalandparkkal kapcsolatos híreket a későbbiekben még olvashatnak!

 

A cikk az Online Menedzser Kft. és a Nyírport Hírportál jóvoltából jelent meg.