Mit takar a Bisnode AAA Gold minősítés, és miért nagy dolog megszerezni?

A Bisnode AAA Gold minősítést nagyon kevés cég éri el Magyarországon, így nagy fegyvertény, ha valaki megkapja. Csak az igazán megbízható, stabil, biztonságos céges környezetet megteremteni tudó vállalkozások érhetik ezt el.

 

 

Mi is ez a Bisnode AAA Gold minősítés?

A Bisnode Európa vezető cégminősítő és digitális üzleti információszolgáltató vállalata. Pénzügyi stabilitásuk alapján egy rangsort készítenek a cégekből immár 1908 óta. Céginformációs és cégminősítő szolgáltatásaikat számos országban igénybe veszik a kontinensen.

1989-ben vezettek be egy minősítési rendszert, melyet 1996-ban tanúsítvány kibocsátása követett. A lépcsőfokok: A, AA, AAA és a legjobb az AAA Gold. Magyarországon például a PC Arénának sikerült elérnie a legjobb szintet, nem véletlen, hogy ha valaki használt felújított laptop vásárlását tervezi, akkor jó eséllyel őket fogja választani.

Egy ilyen tanúsítvánnyal a vállalkozások az ügyfeleik, a kollégáik és az üzleti partnereik felé is közvetíthetik, hogy valóban megbízhatóak és stabil lábakon állnak.

Hogyan történik a minősítés?

A minősítések kiosztásáért a Bisnode független, szakmai bizottsága felel. Nem lehet megpályázni, nincs előzetes jelentkezés sem, és természetesen a szakmai bizottság döntése sem befolyásolható, így hozzák meg a döntésüket.

Fontos, hogy ez így működjön, mert csak ezzel garantálható, hogy kizárólag szakmai szempontok alapján ítéljék oda az egyes minősítéseket. Ezzel elkerülik a személyes és a vállalati befolyásolás lehetőségét is.

Mit jelent egy ilyen minősítés?

Ha azt nézzük, hogy a hazai cégek mindössze 9,82%-a részesül valamilyen fent felsorolt minősítésben, akkor látható, mennyire valóban csak a top vállalkozások kapják meg. Nem véletlen, ugyanis olyan stabil pénzügyi háttérre van hozzá szükség, ami nemzetközi szinten is megállja a helyét.

Az a cég, amely megszerzi ezt a tanúsítványt, az rendkívül alacsony pénzügyi kockázatot jelent az üzleti kapcsolatok számára, valamint az ügyfelek is biztosak lehetnek abban, hogy nem egy pár hónap alatt megszűnő és felszívódó vállalatról van szó.

 

 

Átgondolt stratégia, stabilitás még a nehéz időszakokban is

Amikor egy olyan cég, mint a PC Aréna a pandémiás időszakban megszerzi a legmagasabb szintű tanúsítványt, azaz az AAA Goldot, akkor tudhatjuk, hogy nagyon sokat tettek érte. Stabil maradt a vállalatuk a nehéz időszakban is, végig tartották a megszokott korrekt feltételeket a partnerek, a vásárlók és a kollégák felé is.

Nem csökkentették a minőséget és nem is lassultak le ez idő alatt. Átgondolt döntéseket hoztak, és törődtek az üzleti partnereikkel is, ha nehézségük akadt. Tanúbizonyságát adták annak, hogy nehéz körülmények között is lehet alázattal és emberséggel dolgozni. Ez az időszak bebizonyította a jelenlegi és leendő ügyfeleiknek is, hogy érdemes egy Bisnode AAA Gold tanúsítvánnyal rendelkező céget választani.