Nyíregyházán nyílt meg Magyarország első éjjel-nappali postája

Az első 0-24 órás postai ügyintézésre alkalmas ügyfélteret Nyíregyházán nyitotta meg a Magyar Posta, ahol csomagfeladásra és -átvételre, ATM-ből történő készpénzfelvételre és egy speciális KIOSK ügyintézési automatán keresztülhivatalos okmány- és járműügyek intézésére teremtett lehetőséget. Cikkünkben bemutatjuk, még miért hasznos ez az újfajta "posta"!

 

 

A Magyar Posta Nyíregyházán, a Bethlen Gábor utca 04. szám alatt található Nyíregyháza 1 postán indította el az első 0-24 órás ügyfélterét.  Emellett további 12 helyszínen tervezi a postai szolgáltatások éjjel-nappali elérésének lehetőségét megteremteni: öt budapesti, valamint több vidéki postán Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben, Zalaegerszegen, Debrecenben, Kecskeméten és Miskolcon.

Ez az új lehetőség többek közöt a francia, osztrák, szlovén, svájci és szingapúri posta által már bevezetett automatizált szolgáltatásokhoz hasonlítható.

"Az első 0-24 órás ügyféltér megnyitása jelentős lépés a postai szolgáltatások további bővítésében és modernizálásában. Célunk, hogy ügyfeleink rugalmasabban, kényelmesebben és egyhelyen tudják elintézni postai, banki vagy akár hivatalos ügyeiket, és ezzel is növeljük elégedettségüket" – mondta az Dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója".
 

Az új ügyféltérrel a Magyar Posta a csomagautomaták és a bankautomaták nyújtotta lehetőségeken felül további szolgáltatásokat is kínál, például:

  • postafiók bérlés
  • letéti küldemények kézbesítése
  • csekkbefizetést az iCsekk app QR kódjainak segítségével
  • csomagolás és postakész borítékokvásárlása
  • hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése
  • vezetői engedély pótlása
  • személyazonosító igazolvány és lakcím bejelentése  (valamint további hivatalos okmány- és járműügyek).