Hat embercsempészt vettek őrizetbe Tiszaszalkán

Hat embercsempészt vettek őrizetbe Tiszaszalkán A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya és Barabási Határrendészeti Kirendeltsége előzetes nyomozati információk alapján augusztus 20-án hajnalban Tiszaszalka közelében ellenőrzött négy gépkocsit.

A határ felől érkező járművek közül kettő megpróbált elhajtani. Az egyik egy mellékúton árokba hajtott, a gyalogosan menekülni próbáló magyar sofőrt és négy szomáliai utasát elfogták, a balesetben szerzett könnyebb sérüléseiket ellátták.

Nem messze a másik menekülő gépkocsit is feltartóztatták, vezetőjét elfogták. Az autóból előzőleg kitett, szintén szomáliai állampolgárságú utasokat is megtalálták a rendőrök. A rendelkezésre álló adatok szerint a hajnalban elfogott négy magyar és két ukrán állampolgárságú embercsempész anyagi ellenszolgáltatás fejében illegálisan juttatta át a migránsokat az ukrán-magyar határon, illetve segített a felvezetésében, figyelésben.

A feltételezett embercsempészeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette, a nyolc szomáliai állampolgárt pedig az ukrán határőrségnek adták át.